home > njuz > Najavljen ŠPANCIRFEST 2012

kontakt | search |

Najavljen ŠPANCIRFEST 2012

Varaždinski festival bez granica

Špancirfest će se od 24. 08. do 02.09. održati na jedinstvenoj pozornici varaždinske povijesne jezgre. Sudeći prema programima i ostalim sadržajima koje je Turistička zajednica grada Varaždina pripremila za njegovo četrnaesto izdanje, Varaždin će i ove godine imati najposjećeniji hrvatski festival.

U varaždinskom kazalištu danas je predstavljeno četrnaesto izdanje festivala dobrih emocija Špancirfesta, koji će se u varaždinskoj povijesnoj jezgri održati od 24. kolovoza do 2. rujna ove godine. Sudeći prema najavljenim sadržajima, Varaždin će opet potvrditi status jednog od festivalskih središta Hrvatske, a dobre emocije Špancirfesta u grad će privući posjetitelje iz cijele Europe.

Od profesora Baltazara do Flogging Mollya

Poseban zbog jedinstvene pozornice varaždinske povijesne jezgre u kojoj se odvija, Špancirfest se izdvaja širinom te kvalitetom programa i ostalih festivalskih sadržaja. Tijekom Špancirfesta spaja se nazigled nespojivo pa festival postaje mjesto susreta različitih generacija, različitih kultura, životnih stilova i različitih formi umjetničkog izričaja. Tako će biti i ove godine.

Glazbeni će se program odvijati na četiri pozornice, a teško je nabrojati sve glazbene izvođače koje će Varaždin ugostiti od 24. kolovoza do 2. rujna. Ipak, treba upozoriti na sevdalinke Mostar Sevdah Reuniona, prvi nastup Magnifica u Hrvatskoj, slovenski zbor Perpetuum Jazzile kao svjetsku atrakciju zborskog pjevanja te jedan od najcjenjenijih hrvatskih izvoznih glazbenih proizvoda Bambi Molesters. Doda li se tome glazbena travestija Leningrad Cowboysa, silina živih nastupa banda Flogging Molly i čarolija zvuka Kirila Dzajkovskog ulazi se u respektabilnu glazbenu priču. Tu je i trenutno najsnažnija regionalna glazbena atrakcija Dubioza kolektiv, koja će posjetitelje Špancirfesta premijerno počastiti izvođenjem pjesama s albuma u nastajanju, a nakon Varaždina ih se do izlaska novog albuma neće moći vidjeti u Hrvatskoj. Varaždinsku glazbenu scenu na Špancirfestu zastupat će Saša Maček, Cold Snap i Zack Dust.

Posebna je pažnja ove godine posvećena programu uličnog performansa te će posjetitelji Špancirfesta moći uživati u vještini nekih od najcjenjenijih uličnih umjetnika Europe. Festival će posjetiti i profesor Baltazar, u novoj dječoj predstavi kazališta Tvornica lutaka, a tu su i Tata lav i njegova sretna djeca, predstava Dječjeg kazalište Dubrava. Očekuje nas još cijeli niz dječjih predstava i kreativnih radionica, a novost je da će se po prvi puta sve dječje kreativne radionice i dječje predstave odvijati na istom mjestu, na prostoru uz Katedralu u Ulici Juraja Habdeliće.
Program festivala još je uvijek u nastajanju te se očekuje mnoštvo dopuna. No, izvjesno je da će cjelodnevni program Špancirfest opet biti začinjen proizvodima kreativne industrije pa će posjetitelji festivala imati priliku na jednom mjestu vidjeti i kupiti neke od najljepših i najcjenjenijih proizvoda hrvatske primjenjene umjetnosti i rukotvorstva.

Novi partneri i novi žanrovi

Jedna od novina ovogodišnjeg Špancirfesta je i suradnja s Hrvatskim narodnim kazalištem u Varaždinu. Kao partner festivala varaždinsko će kazalište organizirati program komedije, a održavanje predstava na velikoj sceni kazališta svim će posjetiteljima garantirati potpuno i nesmetano uživanje u smijehu. U festivalski je program uvršten i novi žanr - mjuzikl. Na glavnoj će festivalskoj pozornici na Starom gradu, u hvaljenom mjuziklu Footloose, plesati i pjevati Mario Valentić, Bojan Jambrošić i zvijezde Supertalenta Antonia Barišić, Zoran Simikić i Davor Lovrinić.

Još povoljnija cijena ulaznica

Zahvaljujući sponzorima festivala i podršci Grada Varaždina cijena ulaznica za glavnu festivalsku pozornicu ostala je ista kao i prošle godine: dnevna ulaznica 30,00 KN, vikend ulaznica (petak, subota, nedjelja) 60,00 KN i festivalska ulaznica 150,00 KN. Ulaznice će se od 15. lipnja moći kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima. Kako bi ulaznice za glavnu festivalsku pozornicu na Starom gradu bile još dostupnija, od 15.06. do 15.07. cijena višednevnih ulaznica bit će umanjena 30% - festivalska ulaznica bit će 105,00 KN, a vikend ulaznica 42,00 KN.

Špancirfest je najposjećeniji hrvatski festival

Prošle je godine na Špancirfestu uživalo 200.000 posjetitelja iz Hrvatske i mnogih europskih zemalja. S obzirom na program i ostale sadržaje koje je Turistička zajednica grada Varaždina pripremila za četrnaesto izdanje festivala, Špancirfest će i ove godine biti najposjećeniji hrvatski festival. Festival dobrih emocija koji briše razlike između generacija, žanrova i afiniteta.

POZORNICA STARI GRAD


24.08., petak KIRIL DZAJKOVSKI, SAŠA MAČEK &PHAT PHILLIE
25.08., subota PARTIBREJKERS, DISCIPLIN'A KITSCHME
26.08., nedjelja LENINGRAD COWBOYS, KULTUR SHOCK
27.08., pon.
28.08., utorak FOOTLOOSE
29.08., srijeda GUSTAFI, ZADRUGA
30.08., četvrtak EDO MAAJKA, DJEČACI
31.08., petak HLADNO PIVO, ELVIS JACKSON
01.09., subota DUBIOZA KOLEKTIV, POSTOLAR TRIPER
02.09., nedjelja FLOGGING MOLLY, COLD SNAP

POZORNICA TRG MILJENKA STANČIĆA


24.08., petak JOSIPA LISAC
25.08., subota MAGNIFICO
26.08., nedjelja KLEZMOFOBIA
27.08., pon. HOT WATER
28.08., utorak SVADBAS
29.08., srijeda ZACK DUST
30.08., četvrtak LA CUMBIA CHICHARA
31.08., petak BAMBI MOLESTERS
01.09., subota RAMBO AMADEUS
02.09., nedjelja PERPETUM JAZZILE

popboks.com // 10/06/2012

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*