home > njuz > EXIT 2012 - CRVENE I BIJELE RUŽE ZA GUNSE I BAKINA JUHA ZA NEW ORDER

kontakt | search |

EXIT 2012 - CRVENE I BIJELE RUŽE ZA GUNSE I BAKINA JUHA ZA NEW ORDER

I ove godine, uoči Exit festivala koji se održava na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu od 12. do 15. srpnja, zajedno sa rider listama koje šalju izvođači otvara se pitanje - koliko zvijezde nisu ili jesu razmažene. Poneki od zahtjeva koji se dostavljaju organizatorima gotovo je nemoguće ispuniti - prije svega zbog lokalne ponude i ograničenog uvoza, te tako neke egzotično voće, specifični brendovi čokoladica i azijske poslastice nije moguće pronaći. U posljednje vrijeme, međutim, u skladu s filozofijom novog doba, koja diktira okrenutost ka lokalnom, domaćem, organskom i prirodnom, ono što karakterizira većinu izvođača je - skromnost, u zahtjevima, kao i u željama.
Planetarno poznati bend Guns N' Roses se u skladu sa svojim statusom zvijezda i dalje drže određenog standarda u zahtjevima kojeg se ne odriču. Tako je za sastav i njihovu pratnju prije samog nastupa potrebno obezbediti 252 ručnika, kiropraktičara i masera, kao i fini toaletni papir, što je naglašeno kao veoma važno. S obzirom da članovi benda vole vježbati, potrebna im je i posebna prostorija za vježbanje, kao i četiri medicinske boce sa kisikom. Pošto se Gunsi prije nastupa vole opustiti uz prigodnu atmosferu, Axl i ekipa su u prostoriji u backstage tražili crne zavese, crne stolnjake, kao i po osamnaest crvenih i belih ruža.
Za razliku od GUnsa, pop legende New Order uprkos velikoj popularnosti ne traže puno. Njima je važno da imaju dobar izbor sendviča, domaće pivo, kao i neko kvalitetno lokalno crno i bIJelo vino i domaću juhu za ručak. Stav da je domaće i najbolje imaju i australski Wolfmother, koji su također izrazili želju da probaju lokalno vino i pivo, a od "čudnijih" ističe se njihov zahtjev za lokalnom poznatom osobom s kojom bi se družili.
Pristalica "new-age" filozofije je svakako Erykah Badu, koja kao veganka ima specifične zahtjeve u ishrani bez mlijeka, mesa, plodova mora, a kao omiljenu hranu ističe različite vrste luka, grah, špinat, soju, zrelo voće i povrće. U njenom rideru nigdje se ni ne spominje alkohol, za razliku od benda Gossip, čija lista, kad je u pitanju piće, je podugačka. Članovi sastava su pravi hedonisti i zahtjevaju čitav niz žestokih pića, piva, cigareta, energetskih pića koja će sa svim tim mješati, te nije ni čudo što je na listi i vitamin C, koji im je vjerojatno potreban da bi se sutradan okrijepili.
Svakako jedan o zanimljivijih ridera imaju i Hercules and Love Affair. S obzirom da paze na budžet organizatora naglasili su da im je potreban ne previše skup šampon, regenerator i gel za tuširanje, kao i 6 crnih pari čarapa. Šta će sastav popiti i pojesti ovisi od dana kad nastupaju, te je petak rezerviran za vodku i ribu. Pošto se planiraju smucati po festivalu, tražili su i šaku tokena, 6 limeta, 6 limuna, svježu mentu i shaker. Ako ih sretnete negdje usput, tražite da vam smućkaju koktel!
ULAZNICE
U ponudi se nalaze ulaznice I paketi za Exit Festival:
Festivalska ulaznica po redovitoj cijeni od 555 kn.
Premium paket (za nove kupcce) koji uključuje festivalsku ulaznicu, prijevoz I mjesto u kampu po cijeni od 895 kn, odnosno 745 kn za kupce iz Osijek.
Jednodnevne ulaznice: četvrtak, petak ili nedjelja po 245 kn, dok je cijena za subotu 260 kn.
Kamp po cijeni od 190 kn.

Službena prodajna mjesta u Hrvatskoj su:
Dallas Music Shop, Teslina 14, Zagreb
AVE Fasion Store, Portanova, Svilajska 31a, Osijek
Dallas Music Shop, Splitska 2a, Rijeka
Dallas Music Shop Rijeka - Pariz - Texas, M.Gupca 3a, Rijeka
Dallas Music Shop, Narodni trg 14, Split
Dallas Music Shop, Široka ulica 2, Zadar
Dallas Music Shop, Kralja Tomislava 4, Šibenik

promo guy // 09/06/2012

Share    

> njuz [last wanz]

cover: PETRALE obnavlja stare albume novim dodacima i najavljuje 8. album

PETRALE obnavlja stare albume novim dodacima i najavljuje 8. album

| 22/07/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: AQUERELL s novim singlom

AQUERELL s novim singlom "Rosa" najavljuje album

| 22/07/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Kolaboracijski album RATEL FURAX & MAN IN THE SHADOW

Kolaboracijski album RATEL FURAX & MAN IN THE SHADOW "Chloroforme"

| 21/07/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Lov na vještice - Istina o goth sceni" - Povijesni pregled goth kulture

| 18/07/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: OGENJ i ANALIZA UMA imaju nove singlove!

OGENJ i ANALIZA UMA imaju nove singlove!

| 18/07/2024 | promo guy |

>> opširnijewell hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*