home > njuz > PUNK ROCK HOLIDAY 2013 - Millencolin headliner

kontakt | search |

PUNK ROCK HOLIDAY 2013 - Millencolin headliner

Na ovogodišnjem, trećem po redu Punk Rock Holiday festivalu koji se održava u prekrasnom prirodnom ambijentu doline Soće, u slovenskom gradiću Tolminu, će kao headlineri nastupiti švedski skate punk velikani Millencolin. Millencolin su nedavno proslavili 20 godina postojanja. 1994. godine je kultna švedska izdavačka kuća Burning Heart objavila njihov debi album "Tiny Tunes" sa kojim su privukli veliku pažnju, tako medija, tako publike i bili prvi europski bend koji su zaintrigirali američku nezavisnu punk rock scenu, uključujući najpoznatiju izdavačku kuću tog žanra Epitaph, koja se kasnije pobrinula da se za Millecolin pročuje širom svijeta. Osim velike pozornosti nezavisne scene je njihov debi album je zbog zbog imena i dizajna privukao pozornost i velikih idavaća poput Warner Bros, koji su na sudu postigli da Millencolin svoj prvi album 1996, ponovno objave pod imenom "Same Old Tunes".

U međuvremenu je Millencolin već sletio pod okrilje Epitaph etikete, koja im je objavila drugi album "Life On A Plate" za amerićko tržište, a nakon toga i album "For Monkeys".

2000. godine Millencolin objavljuju album "Pennybridge Pionirs" koji je producirao Brettom Gurewitzem iz Bad Religion. Taj album predstavlja prekretnicu sa kojom nadilaze nezavisnu scenu i počinju dobivati popularnost i u mainstream vodama a gdje su se uspjeli zadržat sve do danas. Millencolin su još uvijek jedan od najjačih imena na svjetkoj punk rock sceni, rame uz rame sa The Offspring, Bad Religion i Green Day, pa se tako njihovo ime redovito pojavljuje ispisano velikim slovima na plakatima najvećih festivala širom svijeta.
S diskografijom se sa razlogom zaustavljamo kod albuma "Pennybridge Pionirs", jer su Millencolin 2011. godine proslavili 10. obljetnicu albuma na svjetskoj turneji na kojoj je repertoar ukljućivao sve pjesme s albuma uz dodatak najvećih hitova sa prva tri albuma. Na žalost ta turneja nije uključila naše krajeve, pa če taj repertoar Millencolin ekskluzivno izvest u Tolminu!

Kao Millencolin, globalno priznanje sa svojom trećom edicijom doživljava i Punk Rock Holiday festival, koji mnogi zbog odličnog programa usporeduju s poznatom belgijskom festivalom Groezrock, trenutno jednim od najjaćih punk rock festivala u svijetu.

Uz Millencolin u Tolmin se vraćaju i prošlogodišnji headlineri Anti-Flag i druga velika imena punk i hardcore scene, kao što su Propagandhi, Snuff, H2O, The Casualties, Strike Anywhere, Swingin' Utters, Atlas Losing Grip, The Menzingers, Your Demise, Mute i još mnogi izvođaći, koji još nisu objavljeni.

Izvođači na glavnoj pozornici i ove godine neće biti odvojen od posjetitelja ogradom, što još jednom predviđa ekstremne skokove s pozornice populano nazvane "stage diving". Uz glavnu pozornicu će ove godine estival obogatiti druga bina, nazvana "Beach" koja je postavljena uz samo ušće rijeka Soče i Tolminke. Na toj bini će se predstaviti mlađi bendovi iz cijele Europe koji su odabrani na temelju pred-registracije i glasanja, a koje je bilo sprovedeno putem službene Facebook stranice festivala, dok će u kasnijim popodnevnim satima na toj bini nastupiti i poznatija imena. U "Punkoviziji" za nastup na festivalu su se uspjeli izboriti Future Idiots iz Švedske, 4th 'n Goal iz Italije, Punkreas iz Crne Gore, Pissing in The Wind izSlovenije, Foolish Wives iz Italije, Burn Fuse iz Slovenije, Lineout iz Italije, Fuck You Fucking Fuckers iz Italije, Bakterije iz Hrvatske, Panicka iz Slovenije i veliki pobjednici, ženski punk rock trio Brsin's All Gone iz Poljske, koji će nastupiti na glavnoj pozornici.

Cijena festivalske ulaznice za sva četiri dana festivala u koju je ukljućeno i kampiranje iznosi: 78 eura plus prodajna provizija, "fan pack" u koju ulazi festivalska ulaznica i majica košta 88 eura plus prodajna provizija. Posebna ponuda: 3 +1 besplatno! Ponuda vrijedi od 13.ožujka do 20. ožujka 2013. Online prodaja: www.ticket4you.org/Shop/Category/27/Punk-Rock-Holiday
Prodajna mjesta u Zagrebu: Dirty Old Shop - Tratinska 18, Maldoror -Lopašićeva 3, Kloto -Masarykova 14, Dallas Music Shop - Tkalčićeva 7, Dancing Bear - Gundulićeva 7, Octopus piercing studio - Gundulićeva 37, te Dallas Music Shopovi u Rijeci - Splitska 2a, Šibeniku - Kralja Tomislava 4, Zadru - Široka ulica 2, Splitu - Narodni trg 14, Eventim sistem - www.eventim.hr

promo guy // 14/03/2013

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*