home > njuz > INMUSIC 2013 - domaće snage...

kontakt | search |

INMUSIC 2013 - domaće snage...

Program ovogodišnjeg INmusic festivala sve je bogatiji. Nakon što su organizatori najavili nastupe fenomenalnih bendova Arctic Monkeys, Iggy and the Stooges, Basement Jaxx, Bloc Party, Editors, NOFX, Airbourne, A Toys Orchestra, Mile Me Deaf, Rangleklods te Dikta došao je red na predstavljanje domaćih izvođača koji će, nakon što su sjajnim albumima već stekli vjernu publiku, predstaviti nove pjesme i svojim energičnim nastupima opravdati pohvale kritike. Domaća pojačanja festivalskog lineupa su Dosh Lee, She Loves Pablo te Radio Aktiv, a priliku da im se pridruži dobit će još jedan hrvatski izvođač koji pobijedi na natječaju Zasviraj sa Žujom. Naime britanska agencija specijalizirana za festivale Eufest u Velikoj Britaniji organizira natječaj All about the music u sklopu kojeg se britanski bendovi bore za nastup na INmusic festivalu. Pobjednik će biti odabran na live nastupu 25. travnja u cijenjenom britanskom klubu The Assembly, a Ožujsko pivo kao generalni pokrovitelj INmusic festivala pobjednika natječaja Zasviraj sa Žujom vodi u Veliku Britaniju kako bi ondje zasvirao s finalistima. Pobjednik će ujedno nastupiti i na jednoj od pozornica INmusic festivala, a ovu jedinstvenu priliku moguće je iskoristiti još samo danas 5. travnja. Svim zainteresiranim izvođačima savjetujemo da se požure te na internetskoj stranici INmusic festivala ispune prijavu.

Dosh Lee je zagrebački punk/funk/hc/butchrowing bend osnovan 2004. godine. Uz malene izmjene u sastavu dosad su nastupili na više od sto koncerata u regiji te svirali na mnogim regionalnim festivalima. Prvi EP "Čudo" objavljuju 2008. godine, a 2009. slijedi prvi LP Velika nepravda na malom ekranu. Singl Burek je svojom jednostavnošću oduševio sve ljubitelje ove poslastice, a ostale jednako dinamične i duhovite pjesme donijele su im prepoznatljivost na domaćoj glazbenoj sceni. Album je odlično prihvaćen među rock kritičarima i publikom te je Dosh Lee nominiran za prestižnu nagradu Zlatna Koogla za najboljeg novog HR izvođača. Također, bend je osvojio nagradu Davorin, BiH diskografsku nagradu za najboljeg novog regionalnog izvođača 2010. godine. Na novom albumu Kaktus Galaktus koji su izdali prošle godine naći ćete samo jedan novi singl i čak 15 bonus trackova.

Još jedan zagrebački bend She Loves Pablo broji četiri člana. Groove/stoner bend djeluje od 2006. godine, najprije kao dvojac gitara-bubanj, a zatim im se priključuje basist. U toj postavi snimaju prvi album Mother Of All koji izlazi 2009. godine, a ulaskom multiinstrumentalista na gitari, klavijaturama i udaraljkama, bend konačno postaje kompletan. Aktivno nastupaju od samog osnivanja i energičnim izvedbama osvajaju publiku. Novi album koji su dečki sami snimili i producirali Burn And Levitate izišao je na samom početku ove godine te žestokim zvukom skuplja samo pozitivne kritike glazbenih eksperata.

Radio Aktiv je pulsko-zagrebački bend osnovan krajem ljeta 2009. godine. Zvuk benda mogao bi se okarakterizirati kao rock s elementima reggaea i world musica. Izvode isključivo autorsku glazbu, a iako su pjesme uglavnom socijalno angažirane, ritmična i plesna glazba unosi dinamiku, pa čak i dozu zabave. Široj su se javnosti predstavili singlovima Vrtimo se te Svaku noć, svaki dan nakon što su pobijedili na dva najveća demo festivala u 2011. godini (Hrvatski Glazbeni Festival Zabok, HR Demo Klub). Osvojivši top liste, 2012. snimaju album prvijenac Grije nas isto sunce. Pohvale kritike i publike nisu izostale, pa bend svojom pitkom glazbom nastavlja proboj na domaćoj glazbenoj sceni. Ove su godine nominirani za diskografsku nagradu Porin u kategoriji Novi izvođač godine.

Ulaznice za INmusic festival 2013 se po trenutačnoj cijeni od 349 kuna još samo do 15. travnja prodaju u svim poslovnicama Tisak media centra, a mogu se naručiti i putem Tisak media webshopa. Online prodaja ulaznica dostupna je putem sustava Entrio kojem možete pristupiti s internetske stranice te Facebook profila INmusic festivala. Ožujsko pivo kao partner i generalni pokrovitelj festivala ove godine brojnim akcijama i nagradnim igrama omogućuje ostvarivanje popusta pri kupnji ulaznice. Dovoljno je lajkati Facebook stranicu Ožujskog piva i pratiti informacije o tijeku akcija. INmusic festival za osmo izdanje priprema brojne nove i zanimljive dodatne sadržaje, a nalazi se i na popisu 10 svjetskih festivala koji se ne smiju propustiti uglednog američkog The Huffington Posta. Najbolji poziv da požurite po svoju ulaznicu.

promo girl // 05/04/2013

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*