home > njuz > POZITIVAN RITAM predstavio četiri festivala

kontakt | search |

POZITIVAN RITAM predstavio četiri festivala

Ekipa okupljena oko Pozitivnog ritma, jučer je u ležernoj atmosferi Chakkine sobe predstavila četiri festivala koja će se ovog ljeta održati u Fort Punta Christo u Puli. To su Seasplash, Outlook, Dimensions i Slurp.

FORT PUNTA CHRISTO

No, na početku je bilo potrebno reći kako Fort Punta Christo ove godine slavi 150i rođendan, što je i biti će obilježeno raznim partijima, festivalima, ali i novim grbom te web stranicom.. Prisutni su se na kraju počastili i tortom u to ime.

Ova jedinstvena građevina sagrađena je u 19. stoljeću kao obrambena austro-ugarska fortifikacija na poluotoku Punta Christo u Štinjanu koji je smješten na ulazu u pulski zaljev i nasuprot Nacionalnom parku Brijuni. Bila je najveća je i najjača obalna utvrda carskog i kraljevskog tvrđavnog topništva Austro-Ugarske monarhije, a položaj utvrde na 45 metara nadmorske visine odredio je i njenu ulogu zaštite zapadnog morskog prilaza i južnog ulaza u Fažanski kanal koji je bio rezervno sidrište austrougarske flote. Nakon drugog svjetskog rata tvrđava je napuštena.
[  ]

Tvrđava se prostire se na više od deset tisuća četvornih metara. Odvaja je duboki obrambeni rov preko kojeg vode tri ulaza, u unutrašnjosti se nalaze tri dvorišta iz kojih je moguće ući u podzemne prostorije ove fascinantne građevine.

Zahvaljujući grupi entuzijasta iz udruge Punta Christo i Seasplash ova napuštena i zapuštena tvrđava je očišćena i uređena, te se u njoj preko ljeta odvijaju kulturni programi, koncerti, festivali, izložbe, programi za djecu i mlade, radionice...Javnosti je postala poznata kao kolijevka Seasplash festivala 2003., a nakon što je udomila Outlook, najveći europski festival bass glazbe i sound system kulture, postaje popularna diljem svijeta kao top festivalska lokacija & destinacija, oduševljavajući sve koji su je do sada posjetili.

SEASPLASH FESTIVAL

Prvi po redu, ujedno je i najstariji festival predstavljen. To je Seasplash. Pa evo koji su dosad najavljeni izvođači i koje su novosti na ovogodišnjem, jedanaestom po redu.

Na 11. Seasplash festival i tvrđavu Punta Christo u Štinjanu kraj Pule od 18. do 22. srpnja 2013 u goste stižu: legendarni producent svjetskog glasa Adrian Sherwood, pioniri britanskog dub roots reggae zvuka Zion Train, poznati predstavnici britanske reggae dub scene Ital Horns meets Bush chemists, nizozemski dub glazbenik i producent Twilight Circus, kultni punk/reggae/ska/dub bend Inner Terrestrials , jedan od najpoznatijih svjetskih reggae dub soundsystema Channel One, popularni srpski hip hoperi Prti Bee Gee i talijanski Warrior Charge Soundsystem . Seasplash njeguje tradiciju podržavanja domaćih izvođača, te će i ove godine okupiti ponajbolje sastave i glazbenike hrvatske reggae, dub, rock, ska, dubstep, hip hop, world music i elektronske glazbene scene, a ovom prilikom najavljujemo: Antenat, Digitron Sound System, Radio Aktiv, Egoless i Ital Jam. Njima se pridružuju Newham Generals, poznati britanski grime duo, Dubblestandart, pioniri austrijskog duba koji će nastupiti s gošćom, Jazzmin Tutum, perspektivnom jazz pjevačicom, Jahcoustix, beskompromisni predstavnik reggae i roots glazbe, Fogata Sounds, jedni od začetnika rubadubstep stila, te domaći sastavi: Dubble, Chew the Fat! Croatia (Yesh & DMT) i Balkan Kolektiv.



Nezavisni Seasplash festival jedan je od najdugovječnijih hrvatskih festivala i zasigurno jedno od najopuštenijih glazbenih i lifestyle događanja u regiji. Seasplash je i idealno festivalsko ljetovanje: uz četverodnevni glazbeni program, tu su i dnevni programi na plaži, popratni kulturni i sportski program, radionice, bazar, chill out zona i 4 dana besplatnog organiziranog kampinga za posjetitelje festivala! Odvija se na jedinstvenoj lokaciji tvrđave Punta Christo okruženoj prekrasnim plažama i s pogledom na pulski zaljev i Nacionalni park Brijuni, koja je postala i dom Seasplash Summer Cluba otvorenog od svibnja do listopada 2013.

Kao i svake godine Seasplash festival i ove donosi novitete u sadržajima. Za sada otkrivamo novu festivalsku pozornicu nazvanu Clashsplash, nastalu kao posljedica spajanja programa dosadašnjih Soundsplash i Dubsplash pozornica kroz "sound clash" dva međusobno suprostavljena "sound system-a". Cilj preuzimanja ovog još jednog fenomena nasljeđa jamajkanske tradicije, dakako nije natjecanje, već potenciranje pozitivnih vibracija usmjerenih prema glazbi i plesu udruženim snagama. U ovom slučaju domaće će predstavljati starosjedioci Digitron Sound System, a inozemne gosti iz Italije, Warrior Charge Sound System.

Festivalske cijene ulaznica za Seasplash festival u pretprodaji za područje Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije i Srbije iznose do 1.lipnja 310 kuna, do 1.srpnja 340 kuna i do 18. srpnja 370 kuna. Ulaznice za EU & ostatak svijeta su 50 Eura. Cijena festivalske ulaznice na dan festivala i na ulazu iznositi će 390 kuna za sve. Festivalske ulaznice uključuju besplatno kampiranje unutar festivalske lokacije uz vlastitu kamping opremu.
Novo u ponudi na zahtjev publike su vikend i jednodnevne ulaznice koje su u pretprodaji od 15. svibnja: vikend ulaznice po cijeni od 220 kn i jednodnevna ulaznica u pretprodaji po cijeni od 130 kn. Vikend ulaznica na festivalskom ulazu iznositi će 300 kn/40€, a jednodnevna ulaznica 150 kn/20€.

Ulaznice se mogu nabaviti putem interneta na službenoj web stranici www.seasplash-festival.com , a fizička pretprodaja ulaznica odvija se na nekoliko lokacija u Zagrebu: Tvornica Kulture (Mali Pogon) -Šubićeva 2, PUNKT - Preradovićeva 1, PUNKT - Branimir centar, Churchill shop - City centar West / Arena centar / Avenue Mall, Daily News - Importanne centar (pothodnik) i Via Tours - okretište Borongaj. Fizička pretprodaja ulaznica uskoro stiže i na druge lokacije i u druge gradove.

Slurp! festival 15.06. / 13.07. / 3.08. / 28.09. - 2013. Fort Punta Christo, Štinjan, Pula

Slurp! okuplja najpoznatija imena domaće i regionalne elektronske glazbe uz renomirane inozemne goste na nekoliko živopisnih pozornica tvrđave Punta Christo, jedinstvene festivalske lokacije na istoimenom malom poluotoku u blizini Štinjana i Pule, nasuprot Nacionalnom parku Brijuni. Slurp! ovog ljeta zadržava festivalski koncept kroz 4 pojedinačna događanja tokom sezone, po jedan Slurp! svakog mjeseca kroz lipanj, srpanj, kolovoz i rujan 2013.



Najavljeni headlineri Slurp! događanja su: Petar Dundov, jedan od vodećih predstavnika hrvatske i regionalne elektronske scene, svjetski priznati house producent i glazbenik koji će nastupiti na otvorenju Slurpa! 15. lipnja, Terry Lee Brown Jr, poznati tech-house producent i DJ koji će tvrđavu Punta Christo rasplesati 13. srpnja, Silicone Soul, legende elektronske plesne glazbe koji će Pulu posjetiti će 03. kolovoza, Richard West aka Mr.C, kultni britanski glazbenik, reper, glumac, komičar, dj house glazbe i jedan od vodećih predstavnika tech housea koji dolazi u goste 28. rujna. Uz njih će nastupiti nastupiti brojni producenti, DJ-i, glazbenici i kolektivi koji tokom godine održavaju brojna popularna clubbing događanja.
Ulaznice po cijeni od 50 kuna za pojedinačno Slurp! festivalsko događanje za posjetitelje iz Hrvatske i zemalja regije: Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije, kao i festivalske early bird ulaznice koje uključuju sva 4 Slurp! 2013. događanja po cijeni od 170 kuna, mogu se nabaviti na službenoj web stranici www.slurpfestival.com/ulaznice-slurp-festival

Otvorenje Outlook festivala @ Arena, Pula

Outlook festival najavljuje koncert otvorenja u pulskoj Areni 28. Kolovoza! The Original Wailers prvi potvrđeni izvođači!

U širenju glazbene ponude Outlook festivala 2013. čast nam je najaviti ekskluzivni koncert povodom početka festivala na nevjerovatnoj lokaciji rimskog amfiteatra Arena u Puli koji će se održati 28. kolovoza 2013. Šesti najveći amfiteatar u svijetu star preko 2 tisuće godina ovom će prilikom između ostalih ugostiti legende reggae glazbe The Original Wailers.

Spajajući selekciju izvođača koja će odgovarati jedinstvenom i prekrasnom ambijentu Arene, Outlook festival nastavlja istraživati širinu i značaj sound system kulture pozvavši u goste pionire reggae glazbe The Original Wailers koji će ovom prilikom izvesti svoje najveće hitove i glazbu s legendarnog albuma Bob Marleya i The Wailersa "Exodus" koji je prepoznat kao jedan od najvažnijih albuma svih vremena s pjesmama kao što su"Jamming", "Waiting in Vain", "Three little birds" i "One Love/People Get Ready".

Outlook festival je uvijek pokazivao poštovanje prema naslijeđu sound system kulture što potvrđuju nastupi glazbenika kao što su Horace Andy, Max Romeo, Lee 'Scratch' Perry prijašnjih godina. The Original Wailers, bend koji je svirao s reggae inovatorom Bob Marleyem i promijenio povijest glazbe, stoga su odličan izbor za prostor ovakve veličine i snage kao što je Arena.

Ostali izvođači biti će uskoro najavljeni, a između njihovih nastupa publiku će zagrijavati probrana selekcija festivalskih DJ-a. Koncert je otvoren za sve posjetitelje, a cijena ulaznice iznosi 135 kuna. Informacije o prijevozu između festivalske lokacije i Arene biti će objavljene uskoro.

OUTLOOK FESTIVAL

Nastao iz skromnih početaka, danas osvajač nagrade Festival Awards za najbolji festival europskog kontinenta, nezavisni Outlook festival ubrzo je postao omiljena svjetska festivalska meka za sve ljubitelje dub, hip-hop, reggae, drum 'n' bass, dubstep, jazz, soul, roots, funk, elektronske i bass glazbe zahvaljujući vrhunskom eklektičnom glazbenom programu koji traje od 12 h do 06 sati, brojnim popratnim sadržajima i festivalskoj lokaciji koja je bez sumnje jedna od najljepših na svijetu.

Održavajući se na polutoku Punta Christo i na istoimenoj napuštenoj austro-ugarskoj tvrđavi iz 19. stoljeća okruženoj prekrasnim plažama i s pogledom na pulski zaljev i Nacionalni park Brijuni, Outlook sa svojim živopisnim pozornicama sa nazivima Harbour, Dockside, Fort Arena, Mungos Arena, The Moat, Outside the fort, Courtyard, Dungeon, The Ballroom, The Beach, The Clearing...zabavama na brodovima koji kreću iz festivalske luke i s kampom smještenim na obali, nudi jedinstveno festivalsko iskustvo, što su i prepoznale tisuće inozemnih posjetitelja iz više od pedeset zemalja svijeta, kao i preko osamsto akreditiranih predstavnika medija koji su pratili prošlogodišnje izdanje festivala.



Festivalske ulaznice za Outlook za područje Hrvatske i zemalja regije: Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije mogu se nabaviti po povoljnijoj cijeni od ostatka svijeta, za 660 kuna.

Na službenoj web stranici otkrijte tko će sve nastupiti na ovogodidšnjem festivalu.

DIMENSIONS FESTIVAL

Nakon uspješnog rasprodanog prvog izdanja Dimensions festival se vraća u magični ambijent napuštene tvrđave Punta Christo u Štinjanu kraj Pule od 05. do 09. rujna 2013. predstavljajući najbolje od elektronske underground glazbene scene. Cilj Dimensionsa i ekipe koja stoji iza njega i Outlook festivala je i ove godine kreirati jedinstveni festivalski događaj i doživljaj pažljivo birajući program koji okuplja najbolje svjetske glazbenike, izvođače, producente, DJ-e i soundsysteme elektronske underground glazbe za nekoliko tisuća posjetitelja iz više od pedeset zemalja svijeta.



Na službenoj web stranici otkrijte tko će sve nastupiti na ovogodidšnjem festivalu.

terapija // 15/05/2013

Share    

> njuz [last wanz]

cover: novosadski MRT ponovno aktivni!

novosadski MRT ponovno aktivni!

| 15/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.22 - THE SIIDS

Diskont TV no.22 - THE SIIDS

| 15/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: THOT realizirali

THOT realizirali "Hüzün", drugi singl s nadolazećeg albuma "DELTA"

| 14/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Kako zvuči Van Halenov

Kako zvuči Van Halenov "Jump" kad ga izvodi 30ak klinaca?

| 13/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Meštar" novi singl ST!LLNESS feat. Hram

| 11/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*