home > njuz > THE NATIONAL + LOCAL NATIVES @ Šalata, 02/07/2013

kontakt | search |

THE NATIONAL + LOCAL NATIVES @ Šalata, 02/07/2013

Sa zadovoljstvom vas obavještavamo da će koncert grupe The National koji će se održati 2. srpnja na zagrebačkoj Šalati biti prvi na kojem će naša publika izravno osjetiti pogodnosti novog poreznog zakona kojim je PDV na ulaznice umanjen s dosadašnjih 25 na 10% a koji na snagu stupa prvog dana srpnja. Tako će se ulaznice i na sam dan koncerta umjesto najavljenih 250kn prodavati po dosadašnjih 220kn, a koliko će ih točno biti na blagajni Šalate ovisi naravno o tome koliko će ih ostati u ovih zadnjih nekoliko dana pretprodaje, no zajamčen je minimum od 100 ulaznica. Napominjemo da je ovo tek prvi u nizu koncerata u organizaciji Žednog Uha na kojima će naša publika osjetiti ovu promjenu poreznog zakona.

Svi povoljni faktori ukazuju da će koncert američkih RnR pjesnika - The National biti jedan od bitnijih i uzbudljivijih koncerata i događaja u Hrvatskoj u 2013. godini.

Protekla godina s izlaskom novog albuma Trouble Will Find Me postavila je bend The National u sam vrh svjetskih glazbenih zbivanja i vrtoglavo im uvećala popularnost diljem svijeta. Uspjeli su dogurati do trećeg mjesta Billboardove liste najprodavanijih albuma svih žanrova, gdje su u kategoriji RnR albuma odnijeli titulu najprodavanijeg RnR albuma na svijetu. U isto vrijeme su se našli i na trećem mjestu UK album charta čime su službeno potvrdili titulu - najpopularnijeg RnR benda. Pored visoko ocijenjenog novog albuma i aktualne svjetske turneje u tijeku, našli su inspiracije te su svoje djleovanje proširili na performans i film. Nedavno su imali konceptulani nastup u muzeju moderne umjetnosti MOMA u New Yorku kada su po konceptu Islandskog konceptualnog umjetnika Ragnar Kjartanssona izveli svima nam znani broj Sorrow, čak 105 puta u kontinuitetu što je trajalo čitavih 6 sati. Nastupom u muzeju još jednom su pokazali svoju ljubav prema umjetnosti što ih izdvaja iz klasičnog obrasca popularnosti glazbene industrije. Svoju popularnost isključivo su stekli talentom u skladanju i pisanju poezije što je i osnovni stari recept, korjen tradicionalnog američkog RnR-a. Kao šlag na torti s obzirom na dinamiku i niz uspjeha inspiririalil su Mattovog brata Tom Berniggera da napravi zabavan i živopisan dokumentarni film o bendu The National naziva Mistaken for strangers.
[ The National @ Terraneo festival, Šibenik, 09 > 13/08/2011 ]

The National @ Terraneo festival, Šibenik, 09 > 13/08/2011   © Saša Huzjak


Bendu The National, koji doživljava trenutno vrhunac sjajne karijere, pridružit će se bend Local Natives. Nije slučajnost da je The National izabrao baš njih za predgrupu na turneji jer njihova popularnost vrtoglavo raste iz dana u dan i to na isti onaj romantičan i zdrav način kako je The National od koncerta u klubu KSET dogurao do konceta na Šalati i ponio titulu najprodavanijeg RnR albuma na svijetu. Nakon nastupa na nekim bitnim američkim i australskim festivalima, glazbeni kritičari Local Natives uspoređuju sa velikim RnR bendovima poput Arcade Fire, Fleet Foxes, Vampire Weekend, Grizzly Bear i predviđaju uspjeh u karijeri.

Koincidencija da će se koncert The National i Local Natives dogoditi samo jedan dan nakon službenog ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju ukazuje na još jednu posebnost ovog događaja i daje nadu da se Hrvatska polako ali sigurno vidljivo postavlja na globalnu mapu kulturnih, a i političkih zbivanja.
Pored svih pozitivnih fakotora čak i vremenska prognoza za 2. srpnja ukazuje na zvjezdano nebo te večeri nad RnR velikanima i brojnom publikom s idealnom temperaturom zraka.

Mali broj preostalih ulaznica po cijeni od 220kn do isteka zaliha može se još uvijek kupiti u Dirty Old Shopu, Tratinska 22 / Rockmark glazbenoj knjižari, Berislavićeva 13 kao i putem interneta. Zbog povoljnog poreznog zakona koji stupa na snagu 1. srpnja cijena ulaznica na dan koncerta ostaće ista kao u pretprodaji - 220Kn. Bez obzira na novonastale povoljnosti koje su umanjile cijenu ulaznice na dan koncerta molimo sve zainteresirane da na vrijeme nabave svoju ulaznicu kako bi prisustvovali ovom bitnom romantičnom događaju.

promo girl // 27/06/2013

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*