home > njuz > Novi albumi i spotovi - DBAU, BIG BUG, HUBRIS, ŠIROKE ULICE

kontakt | search |

Novi albumi i spotovi - DBAU, BIG BUG, HUBRIS, ŠIROKE ULICE

Prijedorski bend DBAU objavio je svoj novi, treći po redu album pod nazivom "Doctor Red" u izdanju "Slušaj Najglasnije" iz Hrvatske. Album ima 12 pjesama od kojih su se neke već izdvojile i dobro kotiraju na regionalnim top listama.

Zvuk na albumu je prepoznatljivi electro rock koji DBAU svira već godinama.Nekoliko nastupa u Sloveniji i Hrvatskoj je najavilo koncertnu promociju albuma dok je u toku niz nastupa po Bosni i Hercegovini.

DBAU postoji 10 godina. Iza sebe ima tri albuma i mnoštvo koncerata po regionu i inostranstvu. Bend je održao originalnu postavu do danas. (Siniša Aleksić /glas/gitara, Dino Mrkalj /gitara,Mladen Novaković/bas gitara)

-----------------------------------------------------------------------

Nezavisna niška etiketa Black Planet Records pripremila Vam je još jedan album ovog proleća. Ovoga puta u pitanju je dugo iščekivani debi album pirotskog mračnog alternativnog sastava Big Bug. Ovo je još jedan bend koji kvalitetom pesama i produkcije pokazuje da nešto što je sa naših prostora može da bude ozbiljno i profesionalno urađeno. Na jesen slede I živi nastupi kojima će Big Bug promovisati ovaj album I nove numere. Glavni producent albuma Vranjkovic Nikola je rekao da je ovo najbolji album na engleskom jeziku jednog srpskog benda na kome je radio. Big Bug mešaju razne uticaje i stvaraju sopstvenu fuziju i kroz 10 numera nas vode na post apokaliptično putovanje koje ne bi trebalo da propustite.

---------------------------------------------------------------

Početkom ljeta 2012. godine, nakon što je shvatio da se njegovi tekstovi počinju gomilati, mladi gitarist i tekstopisac Borna Ocvirk pomislio je kako je krajnje vrijeme da ti tekstovi dobiju svoj zvuk i glas. Uz prijatelja Filipa Komadinu koji je pristao njegove tekstove opjevati, došao je na ideju osnivanja benda. Nije im dugo trebalo da pronađu ostatak današnje postave, pa su im se tako do početka jeseni pridružili bubnjar Marko Balenović i basist Ivan Cottiero.

Svoju prvu zajedničku probu imali su 23. rujna iste godine, datum koji ćemo pamtiti kao rođenje novog hrvatskog rock benda - Širokih ulica.Samo par mjeseci trebalo je ovom neobičnom spoju mladih glazbenika da uvježbaju 10-ak autorskih pjesama s kojima su nastupili u par zagrebačkih klubova. Tako su u samom startu već osvojili na stotine znatiželjnika i poklonika dobre rock glazbe u Sax!-u, Retru, Praćki, Hard Place-u, Ribnjaku i drugim zagrebačkim klubovima.

Danas ova četiri mlada talenta donose svoj prvi službeni singl, pod simboličnim nazivom za početak glazbene karijere, "Sve je u redu". Za svoj prvi singl, uz pomoć mladog redatelja Dejana Vranjanina, osmislili su i video spot u kojem možete upoznati ova mlada rock lica.

--------------------------------------------------------------

Moderni metal bend Hubris objavio je svoj debi Ep "Red Tilt" za besplatan download preko izdavačke kuće Balkanrock Records.

"Hubris (/ˈhjuːbrɪs/, u antičkom grčkom ὕβρις) označava preterani ponos ili samouverenost. Međutim ovakvo značenje treba posmatrati isključivo u kontekstu imena i eventualnog upliva u tematiku pesama i nikako ga ne povezivati sa karakternom osobinom članova", navodi se u biografiji benda.

Bend Hubris svoje postojanje započeo je 2008. godine u Nišu pod imenom Alias. Bend je u to vreme radio u manjoj meri na autorskim pesmama i više pažnje pridavao obradama (Queens of the Stone Age, Faith No More, Guano Apes i drugi). Sa takvim mešanim repertoarom, na kome se redovno nalazila i poneka autorska numera, nastupali su u nekoliko klubova u Nišu. Međutim, usled selidbe više članova za Beograd, odnosno Bor, bend pravi pauzu u radu i koncertnoj aktivnosti da bi se 2013. ponovo aktivirao pod novom inkarnacijom nazvanom Hubris. U startu se kreće sa autorskim radom. Pesme su ovog puta, za razliku od Alias perioda, u potpunosti na engleskom jeziku i u nešto tvrđem gitarskom maniru koji se može opisati kao modern metal.

promo guy // 04/05/2014

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Sodomy state" i "RCPD" novi spotovi SUGAR MIKE-a

| 20/01/2022 | terapija |

>> opširnije


cover: MINISTRANTI konačno otkrivaju tajnu -

MINISTRANTI konačno otkrivaju tajnu - "Rock je mrtav"?

| 19/01/2022 | promo guy |

>> opširnije


cover: Anatomija Zvuka-Najbolje od Noise Rock-a 2021

Anatomija Zvuka-Najbolje od Noise Rock-a 2021

| 18/01/2022 | wuk |

>> opširnije


cover: peti video s aktualnog albuma dreDDup

peti video s aktualnog albuma dreDDup

| 15/01/2022 | promo guy |

>> opširnije


cover: Pet književnih poslastice koje su obilježile kraj prošle i početak nove godine

Pet književnih poslastice koje su obilježile kraj prošle i početak nove godine

| 14/01/2022 | robert tabula |

>> opširnijewell hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*