home > njuz > Od Južne Amerike preko Europe do Skaville Festivala

kontakt | search |

Od Južne Amerike preko Europe do Skaville Festivala

Skaville tim sa zadovoljstvom predstavlja najnovije muzičke akvizicije koje će rasplesati posjetitelje 9. Skaville Festivala koji će se održati u Križevcima od 09. do 12. srpnja na prostoru ljetnog kina i parka na otvorenome.

I ove godine pokušali smo zadržati recept selekcije izvođača koje darujemo publici svih ovih godina. Uz bok aktualnim domaćim imenima uvijek pridodajemo i renomirane inozemne zvijezde. Neki se vraćaju na Skaville, neki dolaze po prvi puta, a mi se trudimo biti svježi i inovativni u odabiru te pokušavamo zadovoljiti sve ljubitelje dobre muzike i zabave.

U našem devetom izdanju dolaze nam izvođači iz Kolumbije, Veneceule, Italije, Češke, Mađarske i Hrvatske.

SKAMPIDA (Kolumbija)
reggae / hiphop / ska / cumbia / drum'n'bass

Kolumbijska atrakcija SKAMPIDA dolazi na Skaville u sklopu svoje velike europske turneje za 2015. godinu. Koktel žanrova kojim vlada ova skupina ide od kolumbijskih reggae ritmova i urbanog hiphopa, kroz punk distorziju i latinske stilove poput cumbie uključujući utjecaje gypsy i drum'n'bass stilova. Skampida je jedan od najpoznatijih i najuspješnijih grupa koji su izniknuli iz Kolumbije a nastupali su sa svjetskim zvijezdama i festival sa The Skatalites, Dead Kennedys, Voodoo Glow Skulls, Manu Chao, Ska-P itd. Inozemni mediji poput "The New Times" i "Shock Magazine" nagradili su ih titulima za "Best Ska and Reggae bend" "Best Live Performance". Njihova inovativna fuzija i cutting edge zvuk prožet emocijom Južne Amerike jamči izrazito energične i plesne nastupe uživo. Iza sebe imaju preko 1000 koncerata u Latinskoj Americi i preko 500 u SAD i Europi.

REDSKA (Italija)
ska punk rock combat show

Jedan od najpoznatijih talijanskih ska punk bendova u Europi ponovno dolazi na Skaville razveseliti svoje fanove. Redska u svom opusu broje tri službena albuma "Mi Son Sbagliato Nel Confodermi", "Le Mie Prigioni" i "La Rivolta" a 2013. izdali su i EP "Bella Ciao". Tekstovi ovih žestokih Talijana prožeti su socijalnim i političkim stavovima kontra fašizma i rasizma, žestoki su borci za ljudska prava i redovito na nastupima ističu svoju borbu. Njihov zadnji album "La Rivolta" otkrio je i neke smjerove koje bend istražuje pa tu ima reggae, raggamuffin i sličnih utjecaja. Oduvijek su bili na braniku antifašizma i originalne skinhead kulture što im je priskrbilo velik broj nastupa i turneja po svijetu (Mighty Sounds, Rototom Sunsplash, Ultrash Fest, Force Attack itd) gdje su pozornicu dijelili sa imenima poput The Selectera, Bande Bassotti, Gogol Bordella, Irie Revoltesa i dr.

ST!LLNESS (Hrvatska)
roots reggae jungle

St!llness u ovoj 2015. godini slave svoj deseti rođendan. Iza sebe imaju već tri odlična albuma (Sve što znam o životu je.. odabrao Đelo Hadžiselimović, Globalno Zatupljenje i St!llness) na kojima su miješali rap, reggae, plesne ritmove i distorzirane gitare. Predvođeni frontmanom Yurijem odsvirali su više od dvjestotinjak koncerata diljem regije kao i najveće festivale (Exit Festival, Seasplash, Terraneo). Oduvijek vjerni svojoj ideji i muzičkom crossoveru, St!llness je uživo žestok i hipnotičan, momci pripremaju i novi album a neke od novih stvari moći ćuti na Skaville Festivalu.

JOLLY JACKERS (Mađarska)
Irish Celtic Punk Folk

Jolly Jackers su šesteročlani mađarski bend koji svira energičnu mješavinu irskog celtic folk punka .U siječnju 2015. izdali su prvi LP "Sobrierty" koji je zaradio izvrsne recenzije i reakcije u Mađarskoj te im priskrbio reputaciju rastuće koncertne atrakcije. Trenutno su imali izvrsnu klupsku sezonu sa brojim nastupima a svirali su i na nekima od najvećih mađarskih festivala. Zvučnoj slici benda pridonose bendžo, violina i irska flauta a njihov album stavljen je na free download. Preporučamo poslušati ali još više i doživjeti uživo.

Još jednom podsjećamo Vas i na već objavljene izvođače koji dolaze u Križevce:

KAWASAKI 3P (Hrvatska)
ska punk rock show

Kuleri ZGB asftalta, gitaristička mašina sa širokom brass sekcijom promovira novi album "Goli zbog pasa". Hitovi poput 3Problema, Kristin, Ni da ni ne, Puta madre jamče nezaboravan koncertni doživljaj K3P-a.

GYPSY SKA ORQUESTRA (Venecuela)
gypsy ska jazz

Dolaze iz Caracasa sa vrućeg asftalta venecuelanske metropole, njihova mjuza oslanja se na ska, cumbia, swing i puno utjecaja balkanske i jazz muzike.

JEBOTON ANSAMBL (Hrvatska)
ska regggae punky, streetstyle

Puno brassa, ritma, ideja i instrumenata, Jeboton je pravi ansambl koji svira zagrebačke ulice i prerađuje hitove bendova iz svog kolektiva.

PIRATE RUDE SOUNDSYSTEM
DJs SKINS 1905 (Češka)
ska, reggae, 2tone, northern soul

Iz Češke nam dolaze čak petorica originalnih rudeboy selektora oboružani gramofonima i vinilima, selektiraju ska, reggae, 2tone, northern soul, rocksteady.


Ovim putem želimo Vas upoznati sa informacijom kako je svoj nastup zbog tehničkih razloga i obaveza u Britaniji otkazao bend Chainska Brassika (UK) kojeg smo također najavili u prvom valu izvođača. Kako bi ublažili tugu možemo najaviti kako ćemo ih sigurno gledati u HR u narednom razdoblju.

SKAVILLAGE - aktivna zajednica

Podsjećamo vas da festivalske ulaznice podrazumijevaju i besplatno kampiranje u našem Skavillage kampu. Skaville Festival je povratkom u Križevce postao središnja gradska manifestacija koja privlači većinom mlađe posjetitelje iz cijele Hrvatske i regije a već dugi niz godina festival posjećuju i razni gosti iz Europe i svijeta, stoga smo odlučili organizirati što više različitih sadržaja za sve koji žele provesti nekoliko dana u prigorskom kraju.

"UMJETNOST POVEZUJE" - KRIŽEVCI, 04.07.2015. - 13.07.2015.
Opis kampa: Volonteri će osmišljavati i voditi umjetničke radionice za djecu i mlade, predstaviti svoju kulturu i unijeti međunarodnu atmosferu. Kroz umjetničke radionice moći će motivirati djecu na stvaranje, učenje i uživanje u umjetnosti. Kamp će se održavati u festivalskom kampu u središtu grada, tijekom međunarodnog Skaville festivala, te će se volonteri imati priliku upoznati i družiti s glazbenicima, posjetiteljima, lokalnim stanovništvom te sudjelovati u festivalu. Prijave na kamp "Umjetnost povezuje"

CROSSCITY BUCKETS - turnir u uličnoj košarci
CB2015. dio je Skavillage aktivne zajednice - u svom trećem izdanju ponovno će okupiti ljubitelje ulične košarke, rekreativce i haklere koji dolaze sa svih strana Hrvatske. Izrazito atraktivnih poteza, turnir svake godine oduševljava sve veći broj publike. Kao i svake godine uz hakl ide i dobra mjuza za koju će biti zadužen DJ a najavljujemo i graffiti oblikovanje napuštenih zidova.

Naše malo "ska selo" obilovati će različitim aktivnostima za sve dobne generacije - od uličnih žonglera, cirkusanata, dnevnih radionica, biciklističkih ruta. Uskoro ćemo Vam javiti i sve dodatne aktivnosti koje će se odvijati u vrijeme Skaville Festivala.

Ulaznice

Ulaznice možete kupiti online i na svim Entrio.hr pretprodajnim mjestima.
Podsjećamo, Skaville Festivala će se održati od 09. do 12. srpnja 2015. a cijena festivalske ulaznice je samo 99 kuna i uključuje besplatno kampiranje.

Pretprodajna mjesta:

ZAGREB
Aquarius CD shop - Branimir centar, Kneza Branimira 29
Aquarius CD shop, Maksimirska 16
Aquarius CD shop, Varšavska 13
Atlas, Teslina 7
Atlas, Izidora Kršnjavoga 1
Atlas, Zrinjevac 17
Churchill - Arena centar, Lanište 32
Churchill - Avenue Mall, Av. Dubrovnik 16
Churchill - City Center West, Jankomir 33
Daily News - Importanne Glavni kol., Trg Ante Starčevića 1
Dirty Old Shop, Tratinska 18
Printaonica kod Bijelog čarobnjaka, Ilica 76
Punkt - Branimir centar, Kneza Branimira 29
Record Store Zagreb, Tkalčićeva 34
Rockmark, Berislavićeva 13
Tvornica Kulture, Šubićeva 2
Vinyl Bar, Bogovićeva 3

ZADAR
Daily News - Kaufland Zadar, Andrije Hebranga 2
iGrow shop, Stomorica 2
Zadarski list - Terminal Zadar, Liburnska obala bb

VARAŽDIN
Daily News - Lidl Varaždin, Gospodarska 54
Suvernirnica - Varaždinske vijesti, Trg kralja Tomislava 7

SPLIT
Atlas, Obala Lazareta 3
Daily News - Split riva, Obala hrvatskog preporoda 6
Daily News - Joker Split, Put brodarice 6
Daily News - Kaufland Split, 114. brigade 6
iGrow shop, Kružićeva 6

PULA
Activa Travel, Scalierova 1

ŠIBENIK
Daily News - Kaufland Šibenik, Vukovarska 10

RIJEKA
iGrow shop, Blaža Polića 5
Palach, Kružna 8
The Beertija, Slavka Krauzteka 12

OSIJEK
Daily News - Kaufland Osijek, Josipa Reihl-Kira 40
Luminis, Županijska 1

ujak stanley // 12/06/2015

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Frenkie najavio svoj deseti album

Frenkie najavio svoj deseti album "Manifest"

| 23/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: KEKAL počinje s akustikom kao K432

KEKAL počinje s akustikom kao K432

| 22/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Mater Dolorosa", četvrti album MÓÐIR u ovoj godini

| 20/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*