home > njuz > FESTIVAL DORF u Zagrebu 17-19.9.2015

kontakt | search |

FESTIVAL DORF u Zagrebu 17-19.9.2015

Ljubitelji glazbe i filma moći će pogledati od 17. do 19. rujna u art caffe Potepuh u Zagrebu projekcije dokumentarnih glazbenih filmova, promocije knjiga, te izložbu fotografija i koncert.

Festival DORF predstavlja se ponovo u srcu Zagreba, nakon Cresa i Ozlja. Izložba koncertnih fotografija nagrađivanog autora Saše Huzjaka biti će postavljena tijekom rujna u Potepuh baru, a otvaranje je zakazano za četvrtak, 17.9. od 19:00 sati. Nakon toga, od 19:30 sati održati će se Rockmark promocija knjiga o punk glazbi. Na promociji će sudjelovati Aleksandar Dragaš (novinar, izdavač), Davor Viduka (glazbenik, Kawasaki 3P) i Krešimir Blažević (urednik portala Muzika.hr, vlasnik knjižare Rockmark). Posjetitelji će sve dane na Rockmark štandu moći nabaviti popularne knjige o filmu i glazbi. Poslije promocije, od 20:30 sati slijedi regionalna premijera filma Wesa Orshovskog (SAD) o kultnom britanskom punk sastavu The Damned "Don't you wish that we were dead" (2015).

Drugi dan, u petak 18.9. od 20:30 sati prikazujemo nagrađivani kratki dokumentarni film "Sudar u dvorcu" autora Arsena Oremovića (Hrvatska), o sjajnom glazbeniku Mateju Meštroviću i njegovom sastavu Sudar Percussion. Gost na projekciji biti će i Matej Meštrović. Poslije projekcije slijedi koncert sastava Živa legenda, u okviru najava Karlovačko RockOff festivala.

Treći dan, 19.9. s početkom od 19:30 sati organizirana je Rockmark diskusija na temu HC/undergound scena 80-ih (glazba, knjiga, film), na kojoj sudjeluju Mate Škugor (koncertni promotor), Tomislav Šunjić (izdavač) i Tomislav Vranić (dizajner). Potom, od 20:30 sati slijedi regionalna premijera filma "Salad days - A decade of punk in Washington DC (1980-90)", autora Scotta Crawforda (SAD), iz 2014. godine - fokusiranog na kultne sastave Minor Threat, Bad Brains, Fugazi, Rites of Spring.

Ulaz na sve programe je slobodan.

PROGRAM DORF U POTEPUHU 17.-19.9.2015

17.9. (četvrtak)
19:00 SATI - OTVARANJE IZLOŽBE FOTOGRAFIJA SAŠE HUZJAKA
Saša Huzjak (1977., Koprivnica, Hrvatska - trenutno u Sloveniji) zadnjih nekoliko godina se fokusirao na koncertnu fotografiju, fotografirajući koncerte i festivale u Hrvatskoj, ali i inozemstvu. Osim na portalu terapija.net, kojeg je jedan od osnivača, njegove fotografije su bile objavljene u različitim časopisima ("Practical photography", "Professional photographer", "Black & White Photography", "Mladina", "ReFoto", "FotoMag" i "Digitalna kamera"...), te na različitim CD/DVD omotima, knjigama, plakatima i web stranicama. Ovo mu je već treće druženje na DORFu i radujemo se što ćemo vidjeti fotografije s koncerata koje smo propustili...
Više na: www.sasahuzjak.com

19:30 SATI - ROCKMARK PROMOCIJA KNJIGA O PUNKU
Na promociji će sudjelovati Aleksandar Dragaš, Davor Viduka i Krešimir Blažević. Tema su brojna izdanja koja su se pojavila na našem tržištu zadnjih godina, pričamo o knjigama ali i glazbi, naravno i o filmu. Posjetitelji će sve DORF dane u Potepuhu na Rockmark štandu moći nabaviti popularne knjige o filmu i glazbi.

20:30 SATI - PROJEKCIJA FILMA
THE DAMNED - DON'T YOU WISH THAT WE WERE DEAD, 110'
R: Wes Orshoski (SAD)
P: Three Count Films (2015)



Dugo očekivani film ko-autora filma o Lemmyju, kojim smo otvorili DORF 2010. Kultni britanski punk sastav The Damned (uz Clash i Pistolse, svakako najpoznatiji UK Punk band) dobio je svoj prvi dokumentarac, nakon 4 godine snimanja. Premijerno prikazan na SXSW u ožujku 2015, imamo ekskluzivnu priliku među prvima u Europi vidjeti i čuti preživjele sva 4 člana originalne postave, aktere jedne od najvažnijih glazbenih revolucija. U filmu se pojavljuju Chrissie Hynde, Mick Jones (The Clash), Lemmy, Don Letts, članovi Pink Floyd, Black Flag, G'N'R, Sex Pistols, Blondie, Buzzcocks, i dr.

18.9. (petak)
20:30 SATI - PROJEKCIJA FILMA
SUDAR U DVORCU, 36'
R: Arsen Oremović (Hrvatska)
P: Interfilm/Karpo Media (2014)



Film o snimanju albuma Mateja Meštrovića i ansambla Sudar Percussion u dvorcu Sv. Križ Začretje. Dok snimaju album u dvorcu, Matej i bend svojom razigranom i začudnom glazbom stvaraju prikladan soundtrack za neobičnu priču vlasnice raskošnog dvorca. Priča je to o glazbi, ali i o apsurdima i zanemarivanju kulturne baštine, o pogrešnim osobnim odlukama…Film je dobitnik posebnog priznanja žirija na DORF 2015.

KARLOVAČKO ROCKOFF KONCERT "ŽIVA LEGENDA"
U petak , 18.09.2015., u Potepuhu - nastupiti će band Živa legenda koji je svojom odličnom svirkom razveselio, oduševio i zabavio publiku u brojnim zagrebačkim klubovima…
RockOff festival pokrenulo je HDS kako biste upoznali energiju mladih i talentiranih domaćih autora i izvođača. Nakon skoro 7 mjeseci, 192 prijavljena benda iz cijele Hrvatske, više od 24 svirke u HORECA kanalu, 4 koncerta ljetne turneje te 2 kruga glasanja, 17 bendova-finalista dobilo je priliku predstaviti se široj publici. Svaki petak, s početkom od 11.9., u prostoru stare tvornice Katran, publici i stručnom žiriju predstavit će se 4-5 benda izvedbama svoje autorske glazbe. Svake večeri stručni žiri odabrat će bend koji nastavlja natjecanje i nastupa u superfinalu, 09.10.2015.

19.9. (subota)

19:30 SATI - ROCKMARK PROMOCIJA KNJIGA O HC/PUNK SCENI 80-ih
Treći dan u Potepuhu otvara Rockmark diskusija na temu HC/undergound scena 80-ih (glazba, knjiga, film), na kojoj sudjeluju Mate Škugor (koncertni promotor), Tomislav Šunjić (izdavač) i Tomislav Vranić (dizajner). Pravimo uvod i iznosimo detalje iz bogatih osobnih arhiva, pričamo o knjigama objavljenim na tu temu i glazbi koja nam je svima promijenila život - promatramo fenomen sa vremenskim odmakom i pokušavamo biti objektivni.

20:30 SATI - PROJEKCIJA FILMA
SALAD DAYS - A decade of punk in Washington DC (1980-90), 102'
R: Scott Crawford (SAD)
P: New Rose Films (2014)



Regionalna premijera filma koji smo dugo čekali ove godine, o ne-baš-poznatoj, ali jako važnoj i utjecajnoj underground sceni. Scott Crawford (inače vrlo aktivan sudionik Scene) je dokumentirao HC scenu u Washingtonu, fokusiran na ključne bendove Minor Threat, Rites of Spring, Fugazi, Bad Brains i Dag Nasty - ispričao priču o gradu i promjeni ideala u tom razdoblju. Dave Grohl, Ian MacKaye, Thurston Moore i Henry Rollins, uz puno supervažnih arhivskih materijala i detalja osigurali su ovom filmu epitet poslastice. Upoznajte bandove koji su promijenili underground glazbu i/ili upotpunite mozaik s novim detaljima koji su vam promakli.

Prije i nakon projekcija filmova, glazbu će birati gosti i autori filmova.

promo guy // 09/09/2015

Share    

> njuz [last wanz]

cover: KEKAL počinje s akustikom kao K432

KEKAL počinje s akustikom kao K432

| 22/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Mater Dolorosa", četvrti album MÓÐIR u ovoj godini

| 20/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*