home > njuz > Nova izdanja - Garage in July, Turisti, Siddharta, Big Strip Gorila, Kraj Programa, Mel Camino

kontakt | search |

Nova izdanja - Garage in July, Turisti, Siddharta, Big Strip Gorila, Kraj Programa, Mel Camino

Garage in July



Bend Garage in July iz Baranje, ima novi videospot za singl "Velika duša". Spot je u cijelosti sniman u Londonu, za vrijeme njihove mini turneje.

Turisti

Ako ste pomislili da su riječki Turisti odigrali tek jednu partiju s prvim singlom 'Tvoja i slobodna', opako ste se prevarili! Jer evo ih ponovno u akciji.
Ovog puta s potpuno novim zvukom i mističnom atmosferom koja spaja zavodljivu ritmiku Maroka i priču iz Španjolske.



'Moj toreador' svakako ne predstavlja tipičan domaći proizvod jer je naslonjen na egzotičnu i hipnotizirajuću ritmičku podlogu, snažnu i strastvenu vokalnu izvedbu, razarajuće gitare i bubnjarske dionice nalik onima proizišlim iz radionice Zeppelina! Naoko, ovaj opis poziva na oprez i beskompromisnost, no tomu je doskočio producent Matej Zec, ukrotivši buntovnički i underground zvuk sasvim modernim pristupom - dodavanjem diskretnih elektronskim podloga, studijskim intervencijama koje ne iskrivljuju ambicije i težnje benda već ih naprosto približavaju radiofoničnom i komercijalnom zvuku.

Iva Močibob, pjevačica Turista, navodi da je pjesma u svojoj demo inačici imala sasvim drugačiju teksturu, nalikovala je psihodeličnim pop uratcima iz šezdesetih s pripadajućom nevinom lirikom. No, ova konačna verzija 'Toreadora' snimljena u kastavskom studiju GIS sasvim je drugačije prirode. Stihovi su promijenjeni, prodornih su emocija i neprikrivenih strasti, te snažne melodijske linije.

Vlado Simcich Vava, autor i gitarist grupe Turisti, tvrdi da je želio pjesmom donekle uskladiti svoju eruptivnu prirodu s izvanjskim svijetom, prihvatiti vlastite nemire i kanalizirati ih intenzitetom u osjećaje koje jednostavno nije moguće zadržati za samoga sebe. Dojam dinamike 'Toreadora' koji se polako gradira upotpunjuje Bobotova sjajna i prštava izvedba na bubnjevima.

Fotografije Turista je napravila suradnica grupe, Kristina Barišić, a u pripremi je i snimanje video spota tijekom sljedećih dana!

Siddharta

Spot "Nastalo bo" je prvi single s albuma ULTRA.



Produkcija / production: Abox Production & Veto Group
Režija & montaža / directed & cut: Matej Grginič
DOP: Gašper Pintarič
Dodaten snemalec / additional cameraman: Peter Žagar
Asistent režije / assistent to the director: Aleš Kaiser
Asistent produkcije / production assistent: Marko Jurca

Big Strip Gorila

Energični zagrebački indie rockeri Big Strip Gorila nedavno su objavili četvrti singl 'Što sada kada smo zaspali'.



Nakon prvog singla 'Negacije savršene priče' s kojom su se našli na kompilaciji 'Tragovi' te pjesama 'Dresden' i 'Bermudski trokut', ovim spotom zatvaraju trilogiju spotova čija radnja se kronološki nastavlja.

Produkciju pjesme potpisuje Boris Fischer, a režiju spota Igor Ilić, u kojem su glumili Patrik Gregurec, Mirela Vraneš i drugi prijatelji benda.

Big Strip Gorila su: Marko Jankek (vokal/ritam gitara), Mate Palestrina Mazić (solo gitara/prateći vokal), Mateo Patekar (bubnjevi) i Tomislav Čanković (bas). Iza sebe imaju jedan EP i mnoštvo odsviranih koncerata po klubovima i festivalima diljem zemlje kao što su Mars Moon Fest, Emergenza, Ferragosto Jam5, Terraneo 2013. i Jelen fest.

Kraj Programa



Riječka pop punk šestorka, Kraj Programa, uoči izlaska novog albuma predstavlja video uradak za najavni singl imena "Ovdje pripadam" što je ujedno i naziv nadolazećeg albuma koji izlazi 27/11/2015. Spot je snimljen u Rijeci tokom studenog 2015. Scenarij je osmislio bubnjar Igor Klanfar dok je snimateljica bila fotografkinja Maja Strahija. Kao što ime pjesme sugerira, glavna protagonistica video spota, koja je ujedno i pjevačica Kraja Programa, kroz nekoliko situacija u spotu traži svoj identitet, odnosno pripadnost. Malo koncentriraniji gledaoci će primijetiti da u spotu bend čini petero članova, a razlog tome je spriječenost trećeg gitarista zbog trajnih poslovnih obaveza preko bare.

Ovim singlom Kraj Programa najavljuje novi album koji uskoro izlazi za nezavisnu izdavačku kuću Nocturne media.

Kraj Programa zahvaljuje se Maji Strahija, Svenu Jeloviću, Ivi Peradenić, Damiru Radoviću, Sveučilištu u Rijeci (FFRi i UFRi), Nemo Pubu, "dvojnicima" te svima koji su na bilo koji način pomogli snimanje ovog spota.

Mel Camino

Velikogorički indie rock bend Mel Camino snimio je novi spot za pjesmu Avion bez uzletne piste, s istoimenog trećeg albuma. Spot je režirao i snimio Tvrtko Vidokk uz asistenciju Anđele Zebec. Njih dvoje su za Mel Camino snimili još i spotove za pjesme Homo homini lupus i Tvoja privatna utopija, pa možemo govoriti i o svojevrsnoj trilogiji koja zaokružuje priču. U spotu se pojavljuju dvije sestre: Petra i Josipa Vujević te frontmen benda Zlatko Majsec. Scene su snimane na rijeci Mrežnici, Korani i na prostoru Zrakoplovnog tehničkog centra u Velikoj Gorici.

promo girl // 02/12/2015

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*