home > njuz > Nova izdanja - DOGMA, TURISTI, PETAR PUNK, RAMBO AMADEUS, BILLY ANDOL, ENSH

kontakt | search |

Nova izdanja - DOGMA, TURISTI, PETAR PUNK, RAMBO AMADEUS, BILLY ANDOL, ENSH

Dogma

Pjesma "Kako se osjećaš danas?" novi je singl s kojim bend Dogma ujedno obilježava 20 godina rada te najavljuje novi studijski album u 2016. godini za izdavačku kuću Dallas Records.



Autorica videospota za "Kako se osjećaš danas" je Mare Milin, naša poznata fotografkinja koja je na pitanje kako se osjeća danas u svome stilu odgovorila rafalnom paljbom fotografija koje je potom montirala i animirala u video.

Mare Milin o procesu snimanja videospota kaže:
Kao autor videa nastojala sam odgovoriti na to pitanje iz svoje vlastite glave, duše, perspektive. Osjećam se kao da autori pjesme baš mene to pitaju. Sreća pa se već dugo vremena osjećam isto, pa video nije miš-maš osjećaja i raspoloženja. Odgovorila sam na svoj način, melankoličnim, praznjikavim prizorima puta, ceste, onog što se vidi kroz prozor prijevoznog sredstva, rojenja ptica na nebu, bez ljudi u kadrovima, osim Sandra, u ulozi osobe koja traži svoje puteve i onoga koji je meni postavio pitanje: "Kako se osjećaš danas?". Odgovor je ono što najbolje radim, čista fotografija. Mnogo puta prekaljeni video režiseri i snimatelji zamjeraju mi fotografski pristup videu. Zašto? Ja tu ne vidim grešku. To je moj način, način na koji ja vidim stvari. I na kraju, moj autorski potpis.

E ovaj put, za dišpet svima, video je neprekinuti niz pravih fotografija, nastao je rafalnim snimanjem fotografija pomoću fotoaparata, a koje su animacijom pretvorene u video materijal. Na tisuće fotografija snimljene su da bi nastalo jedno malo djelo od 3:19 min. Fotografije imaju nostalgičan, žućkasti ton i nizak kontrast te izraženo zrno, kakvo imaju neke vrste polaroida. Video je nastao suradnjom programa za fotografsku obradu slike i klasičnu montažu videa. Ne znam da li da krajnji proizvod nazovem stop animacijom. Nije klasična, ali na neki način ovo to ipak jest. Naime, montažom koja slijedi ritam pjesme, animirani kadrovi razbijani su da ne izgubimo pjesmu, jer slika bi trebala pratiti glazbu i obrnuto. Ruku pod ruku. Atmosfera je ona koja jest, jesen u Zagrebu. Oni koji tu žive ili često posjećuju znaju što to znači. Međutim, mračno i difuzno svjetlo je moja najdraža foto-atmosfera. U ovaj video stavila sam sve što volim snimati i crtati - stabla, zgrade, siluetu čovjeka, šiblje, tračnice, ptice i otvorena, blješteća neba.

Turisti

U prostorijama Muzeja djetinjstva u Rijeci, tijekom prosinca, sniman je nastupni spot grupe Turisti, za drugi singl ''Moj toreador'' u 4K rezoluciji.



Video uradak prati mističnu atmosferu i zavodljivu ritmiku pjesme, te egzotičnu i hipnotizirajuću ritmičku podlogu, snažnu i strastvenu vokalnu izvedbu, kao i razarajuće gitarske i bubnjarske dionice!

Iva Močibob, pjevačica Turista, u ulozi toreadora, ali i one koja izgara od strasti i nezaustavljive silovite navale emocija, koja ponekad za posljedicu ima i potpuno samouništenje! Jesu li osjećali doista toliko snažni i moćni da oblikuju svojom snagom i okolinu pokazat će se nakon emitiranja ovog spota.

Vrijedi spomenuti i da je ovo jedan od prvih hrvatskih spotova snimljenih i montiranih u 4K rezoluciji. Rijetke su TV kuće koje već podržavaju takvu tehnologiju, ali oni koji imaju moderno računalo s prikladnim monitorom mogu uživati u punoj 4K kvaliteti putem YouTube servisa. Spot je izradio riječki multimedijski studio Kreativni odjel, poznat po suradnji s Peter Gabrielovom etiketom Real World Music.

Video je snimljen vještom rukom snimatelja Gorana Rezića; Ivina je frizura stigla iz ruku salona Alexandra; bubnjevi Ludwig nisu, kako se svojedobno tvrdilo, nikada bili u vlasništvu Ringa Starra, već grupe Paraf; Gibson Les Paul je nekad doista bio sasvim crn.

Petar Punk

Petar Punk izbacio je prvi singl za pjesmu "Šamari" sa nadolazećeg albuma koji bi trebao izaći tokom 2016.



Video je napravljen od snimaka prikupljenih sa koncerata u Puli, Zagrebu, Bjelovaru, Beču i Beogradu. Audio produkciju i mastering kao i video montažu je radio bubnjar benda Vedran Pavin.

Rambo Amadeus

'Bandiera Rossa' u aranžmanu Ramba Amadeusa prvi singl tribute kompilacije 'Za Tebe'
Priča sa kompilacijom Za Tebe - a tribute to KUD Idijoti' koja je posvećena legendarnom bendu se polako, ali sigurno zahuktava. Prvi singl koji najavljuje celu priču danas je ugledao svetlost dana. I to ne slučajno dan pred Božić.



Numera "Bandiera Rossa" dobija je potpuno novu dimenziju koju je osmislio niko drugi do RAMBO AMADEUS koji je sve sproveo u delo uz pomoć Marite Topić i Hora Musica Viva.

Naravno, ovo nije finalna verzija numere, već nešto što je odabrano kako bi se ova priča polako pokrenula. Tokom sledeće godine očekuje nas još nekoliko singlova, a 14. oktobra i zvanično izdanje ove kompilacije, tačno na četvrtu godišnjicu Tustine smrti. Izdavač ove kompolacije biće kuća Nocturne Media, a plan je da se ovo izdanje ovekoveči na vinilu.

Billy Andol

Pogledajte novi video Billy Andola za pjesmu "Moramo!"



Nakon sjajnog Balkona, Billy Andol nastavlja sa još jednom pjesmom i novim videom. Radi se o pjesmi "Moramo!" koja je već dostigla vrh top lista regionalnih radija.

Produkciju videa potpisuje Klicker a za kostim je zaslužan jedan od najistaknutijih modnih dizajnera regiona Milan Senić. 

Billy Andol su ove godine bili nominovani za prestižnu nagradu MTV Best Adria Act i iz benda kažu da im je to bio podstrek da nastave da rade u svom stilu i istim intenzitetom.

Iz benda izjavljuju: "2015. je za nas bila zaista posebna i drago nam je da je završavamo upravo objavom spota za pjesmu Moramo!"

Ensh

Po povratku iz Kanade, Milenko Vujošević, poznatiji pod pseudonimom ​​Ensh, snimio je pesmu ,,Ćuti" koja je postala instant hit širom regiona. Nakon nje usledio je album ,,Both of Them Milenko" na kojem su jednako zastupljene i pesme na srpskom i one na engleskom jeziku.



Ovime je ​​Ensh obeležio 2015. godinu, ali je nije zaokružio! Pored dve vrlo uspešne balkanske turneje i debi izdanja, Ensh je odlučio da svojim sve brojnijim poštovaocima pred novogodišnje praznike pokloni još jednu bonus pesmu, i da ujedno ​ukaže poštovanje Električnom orgazmu, bendu koji obeležava 35 godina postojanja.

Kultna pesma ,,Krokodili dolaze" El Orga, počinje sasvim novi život u Enshovoj izvedbi!

,,Kada sam se vratio u Beograd pre nešto više od dve godine, nisam poznavao muziku sa ovih prostora. Među prvim stvarima koje su mi preporučili, bio je ,,Paket Aranžman". To je bilo dovoljno da se zaljubim u čitav taj pokret. Na ideju da uopšte predstavim svoje viđenje‚jedne domaće pesme došao sam zajedno sa Urošem Milovanovićem, pa sam se odlučio za ,,Krokodili dolaze" kao prvu koja mi je zapala za uvo sa izdanja koje me je uvelo u istraživanje ovdašnje scene.Želeo da pokažem i to da su pesme domaćih autora stare i po nekoliko decenija veoma inspirativne nama, mlađoj generaciji muzičara. A i želeo sam na svoj način da Električnom orgazmu čestitam 35. rođendan", kazao je Milenko Vujošević - Ensh, povodom objavljivanja nove pesme.

Dolazi Nova godina, a sa njom i krokodili, upravo zahvaljujući Enshu! Kultna stvar Električnog orgazma, ,,Krokodili dolaze", otvara sasvim nove i drugačije vidike u izvedbi ovog perspektivnog umetnika, koji planira da nastavi da osvaja publiku po regionu, ali i Evropi.

Singl ,,Krokodili dolaze" u Enshovoj verziji dostupan je za besplatno preuzimanje na njegovoj zvaničnoj bandcamp strani​ ensh.bandcamp.com​, a uskoro nas očekuje i ekranizacija ovog singla.

promo girl // 29/12/2015

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Frenkie najavio svoj deseti album

Frenkie najavio svoj deseti album "Manifest"

| 23/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: KEKAL počinje s akustikom kao K432

KEKAL počinje s akustikom kao K432

| 22/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Mater Dolorosa", četvrti album MÓÐIR u ovoj godini

| 20/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*