home > njuz > INMUSIC FESTIVAL 2016 - GRETTA se pridružuje

kontakt | search |

INMUSIC FESTIVAL 2016 - GRETTA se pridružuje

Zagrebački alter/indie rockeri Gretta novo su domaće ime INmusic festivala #11! Njihove zarazne pop melodije ostaju u uhu dugo nakon slušanja, a energični riffovi gitara već su prepoznatljivi zvuk benda. Kretanje na glazbeno putovanje s Grettom i njihovom glazbom poseban je doživljaj, a odmah je i jasno zašto baza obožavatelja tako brzo raste. Energija i kreativnost pršti iz svega što dotaknu, od pjesama, preko videospotova do live nastupa u što će s publika imati prilike uvjeriti i ovog ljeta na Jarunu!

Dugoočekivani četvrti album
"Boje i mirisi" (2015.) ponovno je pokazao da četvorka iz Grette zna što radi! Bend je ojačao svoj zvuk tijekom godina pa "Boje i mirisi", uz melodični i pjevni pop-rock sadrže i žestoke riffove gitara. Gretta svakim novim albumom podiže ljestvicu vlastite kvalitete, a kao vrhunac uspjeha novog albuma - bend je dobio Porin za najbolju vokalnu suradnju s Martinom Geber - Geby za pjesmu "Malena". Osim ''Malene'' najavni singlovi s novog albuma, koji se ne skidaju s radio stanica, pjesme su ''Sreća'', ''Sjaj'' i ''Daleko'' te aktualni hit ''Nepobjedivi''.

Gretta već više od deset godina nepobjedivo drži svoje mjesto pod suncem domaće glazbene scene. Osnovani su u proljeće 2004. godine, a njihova kvaliteta prepoznata je ubrzo nakon toga, već nakon prvih nastupa. Nakon uspjeha na raznim demo festivalima, 2007. potpisuju svoj prvi diskografski ugovor za Dancing Bear, a 2008. izdaju i prvi album "Fanatik". Albumom odmah skreću pozornost na sebe i svoju glazbu pa promovirajući ''Fanatik'' 2008. i 2009. godinu provode uglavnom na gažama, na veliko zadovoljstvo svojih fanova.

Nakon niza vlastitih gaža i koncerata velikih stranih bendova, inspirirani doživljenim kreću vrijedno raditi na drugom albumu "Vidim što vidim" (2010.). Novi zvuk puno je zreliji i moćniji te diže bend na novu razinu. Album dobiva izuzetno dobre kritike, a nominiran je i za Porina u kategoriji Najbolji album alternativne glazbe. Iste godine Gretta nastupa s nizom renomiranih domaćih i stranih bendova, od kojih ističu nastup u Tvornici gdje su nastupali kao predgrupa britancima White Lies.

U siječnju 2012. ulaze u studio s novim producentom Srđanom Sekulovićem - Skansijem te započinje rad na novom, trećem albumu "Kreteni". Najavni singl ''Moderna'' odmah postiže veliki uspjeh te se stalno vrti na radio i TV postajama. Album je vrlo brzo prepoznat od medija i kritike kao najzrelije i najbolje ostvarenje benda do tad, a u suradnji s redateljem Lukom Hrgovićem počinju raditi genijalne video spotove koji im daju posebnost i prepoznatljivost među domaćim bendovima. Jedan od takvih kreativnih spotova snimljen je i za singl ''Malena'' s ranije spomenutog albuma ''Boje i Mirisi'' koji postiže dosad najveći uspjeh u karijeri benda provevši gotovo cijelu godinu u top 5 najemitiranijih pjesama u Hrvatskoj.

Za nezaboravno jedanaesto izdanje INmusic festivala pobrinut će se Gretta, Florence + The Machine, PJ Harvey, Gutterdämmerung featuring Henry Rollins, Jake Bugg, Skunk Anansie, The Kooks, Wilco, Django Django, Pennywise, The Coral, Yeasayer, The Heavy, Kawasaki 3p, Pat Thomas and Kwashibu Area Band, Orkesta Mendoza, Monoswezi, My Baby, Gustafi, Žen i mnogi drugi!

INmusic festival #11 održat će se od 20. do 22. lipnja 2016. godine na Jarunu u Zagrebu uz potporu Ožujskog piva kao powered by sponzora te OTP banke koja omogućava beskontaktno plaćanje na festivalu.

Ulaznicesu dostupne putem službenog festivalskog web shopa, mogu se uplatiti u više od 100 poslovnica OTP banke Hrvatska te se mogu kupiti u Dirty Old Shopu u Zagrebu. Do 15. travnja cijena trodnevne festivalske ulaznice iznosi 299 kuna (+ troškovi transakcije) dok cijena za sedmodnevni festivalski kamp iznosi 200 kuna (+ troškovi transakcije) i dostupna je samo putem službenog INmusicovog webshopa.

promo girl // 29/03/2016

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> izdvojeno
Florence + The Machine
PJ Harvey
Skunk Anansie
The Kooks
Wilco
The Coral
Yeasayer
Pennywise
The Heavy
Pat Thomas and Kwashibu Area Band
Monoswezi
Orkesta Mendoza
My Baby
Django Django
Jake Bugg
Kawasaki 3P
Žen
Gustafi
Gretta
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*