home > njuz > Nova izdanja - EDO MAAJKA, RUNDEK CARGO TRIO, DEAFNESS BY NOISE, BIG STRIP GORILLA, FOR, MAHATMA, RIFOVSKI, SVINJSKO KORITO

kontakt | search |

Nova izdanja - EDO MAAJKA, RUNDEK CARGO TRIO, DEAFNESS BY NOISE, BIG STRIP GORILLA, FOR, MAHATMA, RIFOVSKI, SVINJSKO KORITO

Dugo ga nije bilo s glazbenim novitetima, no evo, u par mjeseci, stigla je već druga pjesma Ede Maajke, kojom najavljuje novo glazbeno poglavlje. U siječnju je pjesmom "No pasaran" najavio da su pripreme za novi album u tijeku a sada, pjesmom "Ojojoj" to potvrđuje i daje naslutiti kakav stil, zvuk i teme će dominirati albumom. Album radnog naziva "Glavatar VII" najavljen je za listopad ove godine, pratit će ga koncertne promocije diljem regije dok je Edo trenutačno najviše fokusiran na svoju novu pjesmu - "Ojojoj".



-------------------------------------------------------

Prošli tjedan objavljeni su datumi velike proljetne turneje na kojoj će Rundek Cargo Trio promovirati svoj Porinom nagrađeni album "Mostovi". Uz "Midnight Calypso", "Don Juan" i "Ima ih" čiji je spot također dobitnik nagrade Porin, Trio predstavlja i četvrti službeni singl s aktualnog albuma! Riječ je o pjesmi "Indijska" koja je već po izlasku albuma izvrsno prihvaćena na koncertima, a svojim plesnim i orijentalnim melosom vodi slušatelja na mističan put u daleke zemlje. Rundekovo putovanje u Indiju i na ovom je albumu, kao i na njegovom prethodniku, ostavilo specifičan glazbeni trag…



-----------------------------------------------------

Novi singl i video od Deafness By Noise, koji najavljuje novi album. Album bi se trebao naći za 2 tjedna vani u cijelom svijetu.



-----------------------------------------------------

Big Strip Gorila, energični indie-rock bend iz Zagreba koji svoju glazbu opisuje kao "zoo-rock", objavio je novi singl i spot "Bez treme". Glazbu i tekst za novi singl potpisuje cijeli bend. Za produkciju i snimku zadužen je bio Boris Fischer, a za master se pobrinuo Goran Martinac. Bend je u petak 8.4. održao pretpremijeru spota za fanove i prijatelje, a potom i održao koncertu promociju u Vinylu.



----------------------------------------------------

"Mračne šume, močvare, jezivi podrumi, napuštene brvnare, krv po zidovima, poganski obredi, dva detektiva i tajanstveni manijak s mačetom iz najtamnijih kutaka ljudske podsvijesti koji vreba svoju žrtvu... Ovo nije sinopsis nove sezone američke serije "True detective", već motivi iz novog spota za pjesmu "Red" grupe FOR, u režiji redateljskog dvojca Andrije Mardešića i Davida Kapca. "Red" je njihov drugi spot s debitantskog albuma "The Sun Will Shine."



--------------------------------------------------

"Reason I Quit" je treći singl s novog albuma "Love and Music" i dostupan je u digitalnom obliku na bandcamp stranicama benda MAHATMA. Cijeli album "Love and Music" bit će objavljen na bandcamp stranicama benda 1.5.2016. na Međunarodni praznik rada.

Pjesma donosi nešto žešći zvuk i tešku atmosferu, koja ponajbolje opisuje depresivnu i tmurnu svakodnevicu današnjeg čovjeka koji je koncentriran isključivo na sebe i lišen bilo kakvih ideala. Sociološka eksplozija omnipotencije uvodi nas u svijet virtualne realnosti koji je u potpunosti iskrenuo stvarne vrijednosti i dodatno nas udaljio od istine. Bacite svoje televizore, ustanite i izađite u stvarni svijet. Dajte otkaz ovom masovnom ludilu i kontroli. Crvena pilula ili plava? Izbor je samo na vama. Važno je zapamtiti, nakon buđenja nema povratka.

Videospot je sniman u koncertnoj dvorani ZCUK Regenerator u Zaboku kultnom mjestu na kojem je puno bendova prolilo znoj. Želja je bila postići to stanje benda u kojem ne postoji ništa drugo osim OVDJE i SAD, a za to je bilo potrebno puno sviranja i alkohola. Za produkciju je zadužena bila ekipa iz Metal View produkcije. Na spotu su radili Hrvoje Baudoin (režija, montaža) i Domagoj Spaić (kamera). Nema make up-a, nema stilista, nema specijalne rasvjete. Samo rock and roll.



----------------------------------------------------



-----------------------------------------------------



----------------------------------------------------

terapija // 13/04/2016

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*