home > njuz > Nova izdanja -> BRAIN PRODUCTION, SIDE PROJECT, SNOOZE IN MOTION, KLINIKA DENISA KATANECA, SINESTEZIJA, ČINČILA, WENT, REQUIEM ft. Davorin Bogović

kontakt | search |

Nova izdanja -> BRAIN PRODUCTION, SIDE PROJECT, SNOOZE IN MOTION, KLINIKA DENISA KATANECA, SINESTEZIJA, ČINČILA, WENT, REQUIEM ft. Davorin Bogović

Brain Production

Krčki bend Brain Production u subotu je u Kavezu promovirao svoj prvi službeni spot za pjesmu "Stvarnost", a ovim singlom najavljuju i novi album. Spot u vlastitoj produkciji snimljen je u travnju ove godine u Zagrebu, prema vlastitom scenariju, dok montažu potpisuje mladi redatelj i snimatelj Tin Borovčak.



"Ovo nam je bilo prvo "ozbiljno" iskustvo s video produkcijom. O snimanju sam dosad znao samo nešto teorijski i bilo je dosta teško obavit to kako treba, ipak je to jedan nama novi medij preko kojeg se možemo i moramo izražavati. Mislim da krajnji produkt ipak dugujemo Tinu Borovčaku.

Ono što je posebno kod ovog spota je, naš pristup umjetnosti, kao i u tonskom studiju, htjeli smo čim manje post produkcije. Tako smo u snimanju ovog spota koristili prave crvene filtere na rasvjeti, što se pokazalo uspješnim, ali i puno težim putem", izjavio je basist Teo Marević.

Brain Production je bend čija priča je već dobro poznata nezavisnoj sceni u regiji. Oni su moćni, energični i žestoki, a njihov nastup uživo nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Za novi materijal kažu da je puno fokusiraniji od prethodnog, koji je stilski bio vrlo šarolik. Uz bend, na novom materijalu im u aranžmanima pomaže Bojan Kocijan, frontmen zagrebačkih Cojonesa.

Side Project

Zagrebački graveyard pop duo Side Project predstavlja novi singl "Giving Souls Away". Nastao nedugo nakon "Guns" u skladu s razvojem zvučnog potpisa Side Projecta, novi singl nastavlja u glasnijem, više električnom i mračnijem ozračju. Tematski, a pjesma govori o osobama s kojima je gotovo nemoguće okončati iscrpljujuće odnose i koji se hrane tuđim dušama.



"Giving Souls Away", drugi po redu singl nakon izlaska albuma prvijenca "Things Which No One Else Should Know About" koji će biti premijerno izveden uživo na zagrebačkom Reflektor Festivalu. Osim na Reflektoru 3. lipnja, Side Project 4. lipnja nastupa na ŠUŠ Microfestu u Varaždinu te 17. lipnja na Bloomsday Croatia u Puli.

Side Project je mladi zagrebački duo koji se hrvatskoj sceni predstavio još 2013. sa svojim obradama, a predstavljanjem prvih autorskih pjesama počeli su dobivati pažnju od šire publike. Njihovu glazbu često opisuju terminom graveyard-pop, a inspiraciju vuku od samih početaka synth-popa sve do moderne elektroničke glazbe. Iza imena Side Project kriju se Luka Vidović i Anja Papa, a odnedavna live postavu čine: Karlo Kurtalj i Filip Borovec (Dram Adams, A Zar Je To Važno, Nikola Marjanović), te Luka Šipetić (Nikol, Luka i Vedran).

Bandcamp: sideprojecthr.bandcamp.com
Facebook: facebook.com/sideprojecthr
Soundcloud: soundcloud.com/sideprojecthr

Snooze in Motion

Nakon izbjegnutog trećeg moždanog udara, prepredeni mr. Brainz vraća se jači nego ikad.
Upravljajući moćnim Robotom Proctorom, unosi kaos u svakodnevne živote nedužnih građana.
Telekineza, skokovi u paralelne dimenzije i manipulacije prostorno-vremenskim kontinuumom njegov su forte.



Golubovi i veš mašine više nikada neće biti isti...

To je ukratko radnja spota pjesme Agnes OM, prvog singla benda Snooze in Motion s Romero EP-a.
Spot je, po dobrom starom običaju, sniman mobitelom i montiran u laboratoriju doktora Snooza.
Protuotrov još nije pronađen...

Snooze in Motion je treći diy one-man bend Sana Mikuleca. Za razliku od experimentalnog Van Klokan Banda i garažnih Sloming Moopsa, Snooze in Motion se prvenstveno napaja iz ostavštine bendova američkog underground rocka 80-ih i lo-fi indija 90-ih. Prvi EP "Romero" s 4 pjesme bez refrena izdan je u travnju 2016. za imaginarnu etiketu Triple Zed Records.

Klinika Denisa Kataneca

Pjesmu "Klinika", kao i "Plavi/Crveni" radili su uz Denisa i Tarki Haskić na efektima/zvukovima, te Zvonimir Varga - piano/melodika.



Sukladno sa pjesmom dolazi i ime Klinika Denisa Kataneca pod kojim će ubuduće nastupati u bendovskoj formaciji...

Članovi "Klinike" su:
Denis Katanec - gitara/vokal
Brane Norac - klarinet/gitara/bekovi
Zvonimir Varga - piano/bekovi
Tarik Haskić - efekti/zvukovi/bubnjevi

Sinestezija

Beogradski alternativni rok bend Sinestezija prošle nedelje objavio je drugi album "Snovi O Slobodi" za izdavačku kuću "Lampshade Media".
[ sinestezija - snovi o slobodi ]

sinestezija - snovi o slobodi

Album je realizovan u Muzičkom Ateljeu "Studio O", produkciju potpisuje Damjan Dašić, a miks, mastering i superviziju Oliver Jovanović. Pored novih pesama Sinestezije, na "Snovima" se nalazi obrada "Promene", kultnog novotalasnog sastava Grupe I.

Album se za sada može preslušati na Deezer-u ili se može kupiti na svim većim platformama (itunes, deezer, qobuz..).

Sinestezija se zahvaljuje svim gostima na izuzetnom doprinosu, kao i prijateljima na važnoj podršci.

Činčila

Nakon trećeg najavnog singla "Vamaee", Činčila je objavila svoj album prvijenac pod nazivom "Šta Znam".



Album je sačinjen od 13 autorskih pjesama koje su žanrovski raznolike, a pored funk-rocka koji je najviše zastupljen u njihovim pjesmama, na ovom albumu možete također naći i druge žanrove koji međusobno čine kombinaciju njihovog jedinstvenog stila, i to sve pomoću psihodeličnih rock, rap, punk, grunge i pop zvukova.

Članovi benda ističu da su ponosni na činjenicu da su produkciju, aranžman i dizajn radili sami u cilju ujednjenja njihovog audio i vizuelnog izražaja. Album je izdat pod pokroviteljstvom izdavačke kuće Hayat Production.

"Šta Znam" možete besplatno preuzeti sa slijedeće stranice: https://cincila.bandcamp.com

Went

Nakon prošlonedeljne koncertne promocije, dugo očekivani prvi album beogradskog sastava Went "The Great Escape" od danas je dostupan za besplatno preuzimanje na zvaničnoj stranici benda ABandKnownAsWent.Bandcamp.com.

"The Great Escape" je prvo dugosvirajuće izdanje grupe koja u svom izrazu polazi od tradicije američkog folka, mešajući uticaje alternativnih žanrova i estetiku akustičnog zvuka.

Nakon decenije rada, Went je od bučnijih gitarskih žanrova sa ranijih izdanja došao do sadašnjeg muzičkog izraza, kog karakteriše ispovedna, intimna lirika koja pažljivog slušaoca postepeno, ali brzo uvodi u svet obojen tonovima indie pop i americana muzike.

Od nastanka 2005. godine, bend je objavio tri EP izdanja za nezavisnu diskografsku kuću "Floorcollapsing": "Went" EP (2008), "Wasteland" (2010) i "Alternative Endings" (2014). Uspešnu promociju poslednjeg EP izdanja pratili su spotovi za pesme "Short Term Memory" i "Robot Thoughts", kao i veliki broj koncerata širom Srbije i regiona, uključujući Sloveniju, Mađarsku i Hrvatsku.



Album "The Great Escape" sadrži 12 pesama, od kojih su neke dobro poznate publici. Krajem 2015, izlazak albuma prvenca najavljen je singlom i spotom "Westbound Lane", koji dočarava susret grupe kaubojki i indijanskog plemena u preriji, na putu ka "velikom bekstvu". Nedavno je objavljen i spot za pesmu "New Year's 5 am", o trenutku preispitivanja i vrsti odluke koja se donosi u prvim satima nove godine.

Spotovi koji su privukli veliku pažnju odabrane publike, snimljeni u produkciji KUD "Sestre", dostupni su na zvaničnom YouTube kanalu benda, a "New Year's 5 am" je i dalje aktuelan singl na domaćim i regionalnim listama, između ostalih i na top listi MTV "Domaćica".

Bend trenutno priprema nove spotove, kao i seriju koncerata u Srbiji i regionu. Went čine Dušan Filimonović (vokal, gitara), Goran Štrbo (gitara), Sara Tomić (bas) i Stefan Pejatović (bubnjevi). Pored online formata, album "The Great Escape" dostupan je i ljubiteljima kompaktnih nosača zvuka kao CD, koji se može poručiti na sajtu benda ili kupiti na Went koncertima.

REQUIEM FT. DAVORIN BOGOVIĆ

Nakon dosad objavljena dva singla, prvijenca "Čekaj me" i "Daj mi ljubavi", kojima su se predstavili publici i pokazali da je rock u Garešnici itekako živ, momci iz benda Requiem snimili su pjesmu i pripadajući joj videospot sa zagrebačkom rock legendom Davorinom Bogovićem.

"Daj mi sve" singl je koji opisuje iskusnog rockera koji putem pjesme pokušava objasniti svijetu oko sebe da život nije ono što se od čovjeka traži i očekuje u današnje vrijeme - posao, novac, luksuz, skupi automobili... Život je sloboda, istraživanje svega oko sebe. On traži od života da mu da sve što može. Ne zanima ga što je bilo i što će biti, već samo ono što se događa sada.

Glazbu i tekst potpisuje Martin Plantić, producentsku palicu preuzeo je Hrvoje Prskalo Vidra, a za režiju videospota i ovoga je puta zaslužan Sven Čustović.

promo guy // 30/05/2016

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*