home > njuz > Merchandise i Russian circles ponovo u Zagrebu

kontakt | search |

Merchandise i Russian circles ponovo u Zagrebu

Ironičnog imena, bend Merchandise dolaze iz Tampe, grada u Floridi poznatom po DIY punk i hardcore sceni. Upravo s tim zvukom su i krenuli 2008. godine okupivši oko sebe publiku underground punk/hardcore scene. Međutim ljubav prema jazz i dub glazbi je vrlo brzo preokrenula njihov punkerski hardcore zvuk u mračniji post-punk prožet elektronskom glazbom. Žanrovskim skokom Merchandise samo dokazuju otvorenost i neograničenost u poimanju glazbe i umijeće da različite poglede na svijet prenesu kroz glazbu.

Nakon albuma "After The End" iz 2014. godine koji su snimili kao petorka i završetka turneje kojom su ga promovirali, Merchandise se rasformirao na svoju osnovnu jezgru koju čine Carson Cox (vokal, elektronika), Dave Vassalotti (gitara, elektronika) i Pat Brady (bas). Trio je uskoro otputovao u talijanski gradić Rosà na sjeveru zemlje i započeo rad na novom albumu "A Corpse Wired For Sound". Jedan dio albuma je snimljena u Italiji, drugi dio u Carsonovom domu u Tampi na Floridi, a završne note su napravljene u studijima u New Yorku i Berlinu.

Naslov albuma inspiriran je kratkom znanstveno-fantastičnom pričom J. G. Ballarda koja savršeno opisuje stanje svijesti benda. Vassalotti kaže da su se u vrijeme "After The End" albuma preporodili kao rock bend, da bi ubrzo nakon toga ponovo se raspali jer jednostavno kao takvi nisu mogli potrajati, sve je to bio proces njihovog sazrijevanja.

Nedavno su već objavili prvi singl "Flower Of Sex" s novog albuma, a sad s drugim "End Of The Week", koji kao i prethodni izlazi za 4AD, najavljuju i novu turneju u kojoj će 14.11. posjetiti Zagreb i klub Močvara. Novi singl "End Of The Week" govori o osobnim refleksijama i fobijama koje iz toga proizlaze, a Cox je odgovoran i za video spot koji je ustvari hommage talijanskom redatelju Michelangelu Antonioniju i njegovim filmovima "Blow Up" i "Zabriskie Point".



Tri su godine prošle od posljednjeg albuma "Memorial" i nastupa čikaškog post-rock trojca Russian Circles u Zagrebu. U karijeri je bend odsvirao stotine koncerata diljem svijeta, tourali su s bendovima Tool, Isis, Mono, Chelsea Wolfe, Pelican, Boris, jedno su od najznačajnijih imena post-rock žanra, a krajem 2014. proslavili su i 10 godina od svojeg prvog koncertnog nastupa. Za razliku od drugih bendova koji često godinama ništa ne mijenjaju u svom izričaju, Russian Circles i dalje proširuju svoje kreativne granice koristeći široki spektar zvukova i stilova. Za poznati indie label Sargent House 5.8. izlazi njihov šesti studijski album "Guidance", na kojem nastavljaju dočaravati svoje višedimenzionalne dramatične instrumentalne pripovijesti i istraživati teksture vlastitih instrumenata. Na ovom, kao i na prijašnjim albumima Russian Circles ne rade radikalne promjene u svom zvuku, nego ispituju polaritete tiho i glasno, jednostavno i kompleksno, lijepo i ružno. "Guidance" je jasan primjer da pokretačke snaga benda, gitarist Mike Sullivan, bubnjar Dave Turncrantz i basist Brian Cook i dalje traže nove zvukove koje će ukomponirati u svoju glazenu priču. U sklopu promocije novog albuma dolaze nam u Zagreb u Vintage Industrial Bar 17.11.



Na europskom dijelu turneje, pa tako i u Vintage Industrial Baru, prije Russian Circlesa nastupit će američka suvremena skladateljica i čelistica Alison Chesley, poznatija po imenu Helen Money. Alison je do sada u karijeri snimala kazališnu i filmsku glazbu, nastupala je s bendovima Portishead, Shellac, Earth, Anthrax i Bob Mouldom, snimila zajednički album sa Jarboe, a u rujnu joj za Thrill Jockey Records izlazi novi, četvrti studijski album "Become Zero".



Informacije o cijenama i početku prodaje ulaznica za oba koncerta stižu uskoro!

promo guy // 24/07/2016

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*