home > njuz > NOVA IZDANJA: Trigger feat. Marko Manntra, Zvjerska zajednica Sihrirano, Natali Dizdar, DID.

kontakt | search |

NOVA IZDANJA: Trigger feat. Marko Manntra, Zvjerska zajednica Sihrirano, Natali Dizdar, DID.

01. TRIGGER feat. MARKO MANNTRA - NOVI SINGL!

Za svoj novi singl, pesmu "Bum", teškometalna petorka Trigger je udružila snage sa frontmenom hrvatskog sastava Manntra, Markom Matijevićem Sekulom. Jedna od najenergičnijih pesama benda kombinuje masivne rifove sa vokalnim duetom Marka i pevačice benda Milene Branković. Pesma je inspirisana temom koja je uvek aktuelna na prostorima na kojima deluju oba sastava: potrebom pojedinaca da po svaku cenu steknu bogatstvo i političku moć iako im ona na kraju uvek bude oduzeta i obesmišljena: "Kao metak leti reč, a rane su od istine, hteo si da živiš san, sada sanjaj zakopan".

Članovi benda ovako objašnjavaju tekst pesme:
"Osećaj moći i važnosti je narkotik, koji lako navede ljude da zaborave na svoju smrtnost i da će sve ono što zgrću biti vrlo brzo obrisano rukom vremena. Ono što poseduju i čime se hvale neće moći da odnesu sa sobom u grob. Dopuštamo da nas razni liderčići ubede u svoju važnost, da su nezamenljivi. Ako bismo shvatili da su u pitanju samo prolazni, pohlepni ljudi koji nemaju nikakve istinske kvalitete, magija kojom održavaju vlast bi nestala. Ova istina o njihovoj beznačajnosti je opasnija za njih od ispaljenog metka. Priča stara kao samo čovečanstvo, samo se jako sporo kapira..."

O saradnji sa Markom Matijevićem:
"Nama se jako dopada ono što Manntra radi - specifična atmosfera u njihovim pesmama. Imali smo utisak da bi ovakva jin-jang vokalna kombinacija sa našom Milenom bila jako interesantna. Marko je odmah pristao na saradnju i snimio vokale kod sebe u studiju. Danas je lako sarađivati sa ljudima na daljinu, jer tehnologija omogućava da se dobacujemo sa fajlovima preko interneta i zajednički radimo na istom projektu, ali se nadamo da će biti prilike da izađemo zajedno na binu nekom prilikom i izvedemo pesmu uživo sa njim."

Bend Trigger i dalje promoviše poslednje studijsko izdanje "Vreme čuda" (izdavač Odličan hrčak), dok za to vreme završava miksanje novog albuma koji će biti na engleskom jeziku. Vreme čuda je njihov treći album, nakon prvenca "Ljubav" koji je dobio niz nagrada i albuma neočekivanih obrada novotalasnih pesama "Ex".

Manntra je industrijal folk metal sastav iz Umaga i aktivni su od 2012. godine. Pažnju su skrenuli na sebe neobičnom kombinacijom žanrova, mračnom muzičkom atmosferom, kao i odličnim spotovima. Trenutno promovišu svoj treći album "Meridian".



02. ZVJERSKA ZAJEDNICA SIHRIRANO - NOVI VIDEO!

Sarajevski zLo-Fi bend Zvjerska Zajednica Sihrirano, promovira svoj novi video za pjesmu Ljubav, Ti i Ja, koji je ujedno i treći single sa novog albuma pod nazivom Stap i Kanap. Ovim videom i pjesmom, Zvjerska Zajednica Sihrirano introducira i novog člana benda svima poznatog pod imenom Elvis J. Kurtović, poznatijeg kao regionalnog kralja Rock & Rolla.



03. NATALI DIZDAR - NOVI ALBUM!

U izdanju matične nezavisne izdavačke kuće Agapa objavljen je treći studijski album "Iluzije" jedne od naših najboljih vokalistica, Natali Dizdar. Na albumu se nalazi jedanaest pjesama poput "Nećeš me, zar ne", "Danima", "Krenimo nekamo", "Mrak", "Zvijeri (Glad)", "Ne reci zauvijek", "Pills", "Out of time", od kojih se "Iluzionist", "Grijeh", "Ne reci zauvijek" i "Mjesto za jedno" još uvijek nalaze na vrhovima top ljestvica širom Hrvatske i regije te su postale miljenice radijskih urednika.
[  ]

Uz Dina Šarana, autora velikih hitova poput "Grijeh", "Stranac", "Mjesto za jedno" i Vladimira Mirčetu, frontmana grupe Mayales, na albumu su surađivali i ostali eminentni i talentirani tekstopisci poput pjesnika Dejana Aleksića, Marte Muždalo i Petra Beluhana (Mayales). Natali je na novom albumu koautorica sedam pjesma, što najavljuje jedan novi ciklus u njenoj kantautorskoj glazbenoj karijeri.

Glazbenu produkciju potpisuje dvojac Jura Ferina i Pavle Miholjević, dobro poznata, strukovno priznata producentska imena na hrvatskoj glazbenoj sceni.

Talentirana glazbenica je krajem prošle godine u pratnji svog dugogodišnjeg benda u prepunoj Tvornici kulture, a potom i 19. svibnja u Vintage Industrial Baru premijerno odsvirala sve nove pjesme s albuma "Iluzije".



Izvršna produkcija/art direktor: Gordana Bosak

04. DŽEZZVA SPREMA NOVI ALBUM!

Slovenski etno jazz sastav džeZZva, koji ima za sobom dva odlična albuma džeZZva in Live From The Hidden Courtyard, čeka radno proljeće. Usred su priprema na snimanje njihovog trećeg albuma, koji će izaći početkom sljedeće godine. Na novom albumu nalazit će se šest novih autorskih kompozicija, koje su uradili pijanist Dejan Berden i gitarist Iztok Rodež, a poznati su i naslovi kompozicija. Na novom albumu tako će se naći kompozicije Bruzel, Sintur, Thinking about you and me, Balldar, Preplet i North. Članovi kvarteta, u kojem pored Berdena i Rodeža od početka rade i kontra basista Mojmir Wolf i bubnjar Miran Celec, kažu, da težko opisuju svoju glazbu, a svejedno su mišljenja, da rade muziku, koja znači korak naprijed u glazbenom razvoju kvarteta, tako u autorskom smislu, kao i u smislu korištenja novih zvukova i instrumenata.

Uz snimanje novog albuma, kvartet džeZZva preko ljeta čeka nekoliko interesantnih koncertnih izleta u regiji. U julu odlaze u Bosnu i Hercegovinu gdje će, među ostalih koncerata, svirati na ovogodišnjem izdanju Jazz festivala u Zelenkovcu, a u oktobru čeka ih vjerojatno koncert na Jazz festivalu u Beogradu. U Sloveniji džeZZva će svirati na dva interesantna koncerta. Septembra čeka ih koncert u studiju Hendrix u Kopru, u sklopu emisije Jazz i ja, koju priprema i u živo prenosi RTV Slovenija - RA Koper. A u oktobru bit će gosti Gradske knjižnice Ljubljana i Nine Novak, koja priprema razgovore i koncerte sa jazz bendovima pod nazivom Nove frekvencija, a razgovori će kasnije uči u monografiju Slovenskog jazza zadnjih godina.

Kvartet džeZZva od samog početka svojeg rada, na slovensku glazbenu scenu unosi potpuno svoj karakter muzike. Kritike stručne javnosti kao i publike, to sa velikom mjerom potvrđuju sa odličnim recenzijama ploča kao i reakcijama na njihovim koncertima. Prvi album džeZZva ušao je čak i na ljestvicu 20 Naj albuma u Sloveniji, po izboru glazbenih redaktor nacionalne medijske kuče RTV Slovenija, a sa video spotom za kompoziciju East, ušli su u izbor Naj Točka 2015, u kojoj biraju najbolje videospotove godine. A cijelo vrijeme kvartet džeZZva prima i odlične kritike u regiji, a njihova muzika se svira na radijskim stanicama od Bratislave, Zagreba, pa sve do Beograda i vjerojatno još gdje.

Dodatne informacije:
Iztok Rodež, iztok.rodez@gmail.com, 00386 41 605 033
www.facebook.com/dzeZZva/
www.gigmit.com/dzezzva
www.youtube.com/watch?v=XZ7Imyl0dG0

05. DID - NOVI SPOT!

Spona Vam predstavlja debitantski videospot "Dalmacija" svojeg novog izvođača - grupe DID. Iza ovog neobičnog imena skriva se dvojac D.R. (40) i K.Đ. (40), koji su projekt DID pokrenuli 2015. godine. Dodatnu zanimljivost singlu "Dalmacija" daje činjenica da ga pjevaju i sviraju dva osječana i to na "pravom pravcatom", pomalo iskrivljenom, dalmatinskom dijalektu. DID definitivno donosi nešto novo i neuobičajeno - spoj dobrog "groovea", funka, elektronike i melodioznih vokala.

Spot za pjesmu Dalmacija sniman je u neretvanskoj dolini u srpnju 2016. godine, a glavna glumica L.P.R. (6) obilježila je prvi video uradak DID-a. Scenarij i produkciju potpisuje Dalibor Radman, dok je za snimanje i montiranje zaslužan Marin Veraja.



"Ušće nas je svojom izuzetnom ljepotom privuklo da snimimo spot koji se naziva "Dalmacija", baš zato što je izuzetno lijepo, a nije tipična slika Dalmacije. Maske i cijela priča dizajnirana je tako da se na suvremen način osjeti ljeto i sve njegove ljepote, a naša mala trojka koja glumi u spotu asocira na modernu obitelj, kao i mnogobrojni surferi koji pridaju pažnju zajedništvu i sreći. Pokušali smo prikazati sve ono što Dalmacija pruža, kako bi zavela što više svojih ljubitelja!" - kažu iz grupe DID.

Singl "Dalmacija" pokazuje i smjer kojim osječki dvojac želi utabati staze, a to je "melodiozni groove", a uz to najavljuje i debitantski album DID-a, s kojeg će objaviti još najmanje pet singlova s pratećim videospotovima.

Funk-Groove u kombinaciji s iskrivljenim dalmatinskim "naričjem" sigurno će vas natjerati na ples te vas pripremiti na još jedno ljeto!

promo guy // 21/06/2017

Share    

> njuz [last wanz]

cover: MATEJ KRAJNC ima novi singl o Horviju

MATEJ KRAJNC ima novi singl o Horviju "Horvi izzove Krajnca na trganje listkov s koledarja za leto 2024" u stilu - SUICIDE!

| 18/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: kolekcija Black Paintings Francisca Goye u audio formatu IO!

kolekcija Black Paintings Francisca Goye u audio formatu IO!

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover:

"Angel for the masses" novi spot dreDDup

| 17/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Rane" - nov singl i video benda Lelee

| 15/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: nova pjesma benda Kensington Lima zove se

nova pjesma benda Kensington Lima zove se "The Beat That Saved Our Lives".

| 15/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*