home > njuz > NOVA IZDANJA: Tús Nua, Beton Rima, Domagoj Šimek, Jastuk, Stone Leaders.

kontakt | search |

NOVA IZDANJA: Tús Nua, Beton Rima, Domagoj Šimek, Jastuk, Stone Leaders.

01. TUS NUA - NOVI SPOT!

Tús Nua je osnovana 2014., ali u ovom izdanju postoji od 2016. Bend trenutno radi na svom prvom albumu "Horizons ", koji će izaći 16. rujna ove godine, a najavljen je singlom "Matches" u srpnju 2016. Tús Nua svira post-rock/noisy shoegaze, sastoji se od tri članice i trenutno obitava u Zagrebu. Do sad su svirali u Belgiji, Sloveniji i Hrvatskoj.



"Geysir" je drugi singl sa albuma, na kojem je gostovala Sara Ercegović iz ŽEN-a na bubnjevima, a popraćen je spotom u vlastitoj produkciji. Singl je snimio Vedran Kovačić - Beli (Chicken Sound Studio), a masterirao Igor Meister (Meisterwerk productions).

02. BETON RIMA - PRVI SINGL!

Predstavljamo vam novu rap grupu koju čine rap dvojac Tomislav Valentić "Tomba"i Steve Mešić "Ludin" te producent Tomislav Hrenović "Hren Beatz". Upravo je predstavljen prvi singl "Bože Stavi Sluške" na službenom Youtube kanalu Loš Utjecaj gdje će Beton Rima i ubuduće objavljivati svoj rad.



03. DOMAGOJ ŠIMEK - NOVI SINGL I SPOT!

Nakon tri pjesme kojima se predstavio u samostalnom izdanju, frontmen zagrebačkih bendova She Loves Pablo i Muscle Tribe Of Danger And Excellence, Domagoj Šimek, izbacuje novi singl zajedno sa svojim prvim spotom.
[  ]

  © Filip Bušić

"Born In A Gutter" nošen je teškom bass linijom i distorziranim, repetitivnim bubnjem kroz koje se probija Domagojev bučni, propovjednički vokal. Zvuk koji evocira gotovo šamansku atmosferu uz modernu produkciju predstavlja drugačiji moment u njegovom stvaralaštvu. Za snimanje, režiju i montažu minimalističko hipnotičkog spota zaslužan je svestrani glazbenik, dizajner i režiser Andrija Ražnatović (Muscle Tribe Of Danger And Excellence, Mašinko).



Singl će se naći na njegovom nadolazećem prvom solo albumu koji izlazi za etiketu Dostava Zvuka. U startu zamišljen kao akustično izdanje, na snimanjima prerasta jasno zadane okvire. Jedinstven pristup svakoj pojedinoj pjesmi nastaje iz Domagojevog studijskog eksperimentiranja s Leonardom Klaićem, sve prisutnijim producentom mlađe generacije.

"Od ideje akustičnog albuma sam se debelo odmaknuo, pa postoji velika mogućnost da izbacim dva albuma u isto vrijeme jer je snimljeno već pola albuma laganijih pjesama koje mi se jednostavno ne uklapaju u smjer u kojem ide ovaj album. Od gostovanja na albumu će sigurno biti svega i svačega, no imena zasad ne bih otkrivao. Jedina konstanta je Leonard Klaić koji svira bubnjeve i producira te sa mnom aranžira cijeli album. On i ja smo osnovali bend She Loves Pablo pa mi je super što ponovno zajedno radimo pjesme. Također, Nenad Gajić, koji se pojavljuje i u ovom spotu, ratni mi je drug u svim mojim stvaranjima tako da će se i njega sigurno čuti na albumu", otkriva Domagoj.

Na nadolazećem Ferragosto JAM-u talentirani Domagoj Šimek nastupit će čak dvaput. Na Izštekanom stageu 5. kolovoza predstavlja se u solo izdanju, dok će ranije sa svojim matičnim bendom She Loves Pablo na warm up danu, 1. kolovoza, nastupiti na glavnoj pozornici kao support metal divovima braći Cavalera, osnivačima čuvene Sepulture. Slavljeničko deseto izdanje festivala održat će se na Orahovačkom jezeru gdje će od 3. do 6. kolovoza na pet pozornica nastupiti više od 30 izvođača. Popis predvode poznate veličine domaće i regionalne scene među kojima se ističu Bajaga i Instruktori, Pips, Chips & VideoClips, Elemental, Neno Belan i Fiumens, Krankšvester, Lovely Quinces, Repetitor, Sajsi MC, Mašinko, Jonathan, Bolesna braća i mnogi drugi.

04. JASTUK - NOVI SPOT

Jastuk je počeo kao duo i u toj formi krajem 2015. objavljuju prvi EP "Vanzemaljci". Ubrzo nakon toga se proširuju i sada broje šest članova. "Nema signala" je prva zajednički snimljena pjesma kojom se Jastuk želi predstaviti u novom sastavu. Pjesmu je snimio producent Mark Mrakovčić s kojim bend planira nastaviti suradnju na budućem albumu. Autori glazbe i teksta su osnivači benda, Jelena Rajčević i Rodolphe Sudon, a aranžman potpisuje Jastuk.



"Nema signala" govori o trenucima kad smo najslobodniji, izgubljeni u prirodi i odmaknuti od konstantnog priljeva informacija kojeg je, u današnjem načinu života, sve kompliciranije izbjeći. Tek kad se od tih podataka odvojimo, shvatimo koliko su nam ustvari nepotrebni.

Ipak, edatelj i producent spota Doringo ponudio je drugačiju interpretaciju teme: "U svijetu bez signala naši junaci preispituju njima nove načine komunikacije. Verbalni način je isključen te im ostaju primitivni potezi, ali niti jedan od njih ne uspijeva. Međutim, bijeli klonovi, koji simbolički predstavljaju oživljene jedinice i nule, na kraju uredno posloženi daju nadu da će se nešto ipak iskomunicirati."

05. STONE LEADERS - PRVA PJESMA!

Stone Leaders svojom prvom pjesmom "Box of Time" uvode novo vrijeme progresivne glazbe!

"Pjesma "Box of Time" kombinacija je elementa progresivne metal glazbe i klasičnog "Led Zeppelin raspoloženja", ali s modernim zvukom i zaokretom. Cilj vokalno zahtjevnijih dionica i mračnih, heavy, dubokih stihova je istaknuti stalnu unutarnju borbu uma." - ističe John Macaluso, suosnivač benda Stone Leaders.
[  ]

Stone Leaders novi je bend na međunarodnoj glazbenoj sceni, a čine ga bubnjar John Macaluso (ARK, Yngwie Malmsteen, TNT, James LaBrie, Symphony X, Riot, Jennifer Batten, Union Radio), gitarist i pjevač Ivan Mihaljević (Side Effects), basist Marko Karačić (Side Effects) te Dino Jelusić (Trans-Siberian Orchestra, Animal Drive), pjevač i klavijaturist.

Nakon intenzivne i iznimno plodne suradnje, prvi singl Stone Leadersa napokon je ugledao svjetlo dana! "Box of Time" uvod je u dark prog album te kao pjesma koja otvara album najbolje dočarava ono što te se može očekivati od ove suradnje.



Ivan Mihaljević i Marko Karačić su se s Johnom Macalusom upoznali preko zajedničkog prijatelja, talijanskog klavijaturista Mistherie, prije zajedničkog nastupa na Johnovoj bubnjarskoj radionici u Zagrebu 2013. godine. Macaluso, kao cijenjeni bubnjar koji je surađivao s mnogim svjetski poznatim glazbenicima, bio je gost predavač bunjarske radionice na zagrebačkoj Rock Akademiji. Uz bubnjarsku radionicu, John Macaluso održao je i kratki koncert gdje su mu se pridružili Marko Karačić na basu i Ivan Mihaljević kao gitarist i pjevač. Johnu se svidio Ivanov i Markov glazbeni izričaj, lakoća i čvrstoća sviranja, ali i zajednička energija tijekom nastupa te je predložio da osnuju bend i snime album. Zajednička ideja, ljubav prema glazbi te kombinacija američko-talijanske i hrvatske glazbene kreativnosti doveli su do snimanja sjajnog albuma koji će se uskoro moći kupiti i preslušati u cijelosti.
Iako je većinu svoje karijere John Macaluso proveo u Americi, od nedavno živi u Italiji te je, zahvaljujući tome, suradnju i ideju bilo lakše u potpunosti realizirati.

Ivan Mihaljević, jedan od suosnivača o nastanku suradnje kaže:
"Za vrijeme zajedničke svirke na Johnovoj radionici u Zagrebu, John, Marko i ja našli smo se na istoj glazbenoj frekvenciji i nešto je "kliknulo". Dogodio se taj neki trenutak kada smo svi svirali svoje instrumente i jednostavno uživali u tome te je sve nekako sjelo na svoje mjesto - glazba je našla put, note se su se ispreplele i zvučalo je baš onako kako treba. Jammali smo i bilo nam je super! :) John nije mogao ignorirati taj osjećaj te mi se pri povratku u Italiju javio s rečenicom: "Čovječe, ovo je bilo odlično, moramo pokušati napraviti nešto od toga." Nastavili smo intenzivno surađivati preko interneta, a John je još nekoliko puta došao u Zagreb kako bismo detaljnije razradili pjesme te ih u konačnici i snimili. Pred kraj snimanja, bendu se priključio Dino Jelusić kao klavijaturist i jedan od dva glavna vokala te svojim odličnim pjevanjem i sviranjem upotpunio finalni zvuk benda."

Sve pjesme s istoimenog albuma "Stone Leaders" snimljene su u Zagrebu. Tekstove, glazbu i produkciju potpisuje dvojac Ivan Mihaljević i John Macaluso, dok je mastering albuma napravljen u New Yorku od strane iskusnog Rogera Liana koji je u dosadašnjoj karijeri radio s Museom, Rushom, Panterom i mnogim drugima.

Stone Leaders su:
Ivan Mihaljević - gitara, vokal, klavijature
John Macaluso - bubnjevi
Dino Jelusić - vokal, klavijature
Marko Karačić - bass gitara

promo guy // 04/07/2017

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*