home > njuz > NOVA IZDANJA: Lačni Franz, Dosh Lee & Biciklić, MY Buddy Moose, Kesha, Suicidal ft. Target, Mixed Up Mary, Billie Joan

kontakt | search |

NOVA IZDANJA: Lačni Franz, Dosh Lee & Biciklić, MY Buddy Moose, Kesha, Suicidal ft. Target, Mixed Up Mary, Billie Joan

01. LAČNI FRANZ - NOVA PJESMA!

"Skoro svaka djevojka mašta o tome, kako će jedne noći doći pravi gusar po nju, odvesti je na svoj otok sreće i tako spasiti od dosade. Kroz "gusarske" refrene odajemo način na koji se to može obistiniti", objasnio je ideju za novu pjesmu frontman Lačnog Franza, Zoran Predin.



Uz glazbenog producenta Aneja Kočevara, koji je producirao i njihov povratnički album "Svako dobro", u Sick Bastard studiju snimljena je nova pjesma "Kada smijem se u snu" čiji punokrvni rock ritam djeluje snažno već od prvog takta čime odudara od tipičnih ležernih pjesma kakve se obično plasiraju tijekom ljetnih mjeseci. Čak i kad je u pitanju ljubavna tematika, Zoran Predin za Lačni Franz piše tekstove u kojima se osjeti duhovitost i određena ironija.

Novi singl predstavlja nastavak rada čuvenog slovenskog i pomlađenog Lačnog Franza koji se pod vodstvom podjednako kultnog Zorana Predina vratio na scenu prošle godine i to nakon pauze od dvadeset i dvije godine.

02. DOSH LEE & BICIKLIĆ - NOVI SPOT!

Dosh Lee i Biciklić vam donose minutu i dvadeset i sedam sekundi ničega. Dobar PR stručnjak bi ovdje mlatio praznu slamu, pričao bajke o singlu te barem spomenuo redatelja spota Doringa i glazbenog producenta Antonina Šimića. Mi nećemo. Upravo jesmo? Gdje je "backspace" na ovoj tipkovnici? Ne mogu ga pronaći. Nema veze. Mediji vam svakodnevno lažu pa to već dugo nije originalno. Realno, "Bludnik Ilija" je gubljenje vremena.



03. MY BUDDY MOOSE - NOVI ALBUM I SPOT!

danas je ekskluzivno na Deezeru izašao dugoočekivani, četvrti studijski album riječke grupe My Buddy Moose. Naslovljen IV, Album će se ekskluzivno na Deezeru moći slušati do petka 14. srpnja nakon čega će u formatu CD-a stići u Dancing Bear, a i ostale, shopove! S jeseni očekujemo i LP.

❤ ❤ ❤ ALBUM JE TU: http://www.deezer.com/album/44310571 ❤ ❤ ❤

Paralelno s objavom albuma, My Buddy Moose su danas izbacili i video spot za prvi singl "Terrible Place":



04. KESHA - NOVA PJESMA I SPOT!

Kesha novim singlom i spotom "Praying" najavljuje novi album "Rainbow" (Kemosabe Records/RCA Records/Menart) koji izlazi 11. kolovoza. Emotivni spot režirao je Jonas Åkerlund, a ovo će biti njezin prvi studijski album u skoro pet godina.

U pisanju singla "Praying", pridružili su joj se Rayan Lewis, Ben Abraham i Andrew Joslyn, dok je za produkciju bio zadužen Lewis (Macklemore & Ryan Lewis).



"Ovo je pjesma o postizanju empatije prema drugima čak i ako vas oni povrijede ili vas plaše. To je pjesma o učenju kako biti ponosni zbog toga kakvi ste, čak i u trenucima kad se osjećate sami. To je i pjesma o nadi da svi ili barem netko tko vas je povrijedio, može biti izliječen...Ovo je pjesma o meni koja tražim mir u činjenici da ne mogu kontrolirati sve - pokušaj kontroliranja svih me ubijao. Riječ je o učenju da otpustim i shvatim da svemir upravlja mojom sudbinom, a ne ja."

Glazbenicu nisu zaobišle ni depresije ni beznadnost, no sve je to prevladala, a svoje je emocije odnijela u studio i pretvorila ih u umjetnost. Nadolazeći album je novi početak za Keshu i temeljen je na unutarnjoj snazi i glazbenom istraživanju. Može se pohvaliti listom suradnji - od Eagles of Death Metal pa do Dolly Parton. Ben Folds je s Keshom producirao naslovnu pjesmu s albuma, a Ricky Reed je također producirao i napisao niz pjesama na albumu. Eagles of Death Metal se pojavljuju na dvije pjesme dok je legendarnu Dolly Parton, ugostila na verziji njezinog country hita iz 1980. "Old Flames Can't Hold a Candle to You." Pjesmu inače supotpisuje Keshina majka Pebe Sebert.

05. SUICIDAL ft. TARGET - NOVA PJESMA!

Nakon suradnje s Banetom iz Songkillersa s kojim je snimio odličnu kombinaciju soula i hip hopa i predstavio pozitivan singl imena 'Nada', zagrebački reper Suicidal sada nam donosi novu hip hop poslasticu, a ovaj put u suradnji s jednim od velikana hrvatske hip hop scene - Targetom!

'Ne diraj' je još jedan dokaz da hip hop u Hrvatskoj itekako živi, a ovaj singl svojim prizvukom neodoljivo podsjeća i izaziva nostalgiju za vremenom nošenja širokih hlača i slušalica u ušima uz žestoke rap stihove.

""Ne diraj" je zvukom onakva glazba na kakvoj sam odrastao i radi koje sam se i zaljubio u hip hop, a DJ Chill je svojim scratchevima dao još bolji "flava" već odličnom Burkyevom instrumentalu. Stvar je nastala u suradnji s mojim velikim prijateljem i uzorom, velikanom hrvatske hip hop scene, Targetom iz kultne grupe Tram 11, koja je odigrala bitnu ulogu u stasanju mene kao izvođača. Ovakve pjesme u 2017. godini dokazuju da hip hop itekako živi i vjerujem da će u mnogima probuditi nostalgiju za vremenom širokih hlača i slušalica na ušima." (Suicidal)

Tekst su zajedno napisali Matej Dučkić Suicidal i Nenad Šimun, poznatiji kao Target iz legendarne hip hop grupe Tram 11. Uglazbio ju je Marko Milanović - Burky, za mix je zaslužan Matko Sašek Koolade, a za scratch Dinko Šimunović, poznatiji kao DJ Chill.



06. MIXED UP MARY - NOVA PJESMA!
[  ]

Mixed up Mary donosi plesnu ljetnu bossa novu naziva "Ljetna"!
Nakon prvog EP-a "Rano je za sutra" i vrlo uspješnog singla "Zauvijek", u kojem su slušatelji mogli uživati na mnogim radijskim postajama, zagrebački bend Mixed up Mary donosi novi singl "Ljetna":

https://mixedupmary.bandcamp.com/track/ljetna

Riječ je o lepršavoj bossa novi, napisanoj upravo u jednoj čarobnoj uvali, a pjeva o ljetu i ljetnim ljubavima koje ćemo kasnije rado prizivati raznim osjetilnim impulsima, našim privatnim "Proustovim kolačićima". Tekst i glazbu pjesme potpisuje autorica, pjevačica i suosnivačica benda Ana Lovrenčić, dok su za aranžman pjesme zaslužni svi članovi benda Mixed up Mary. "Ljetna" je snimana u studiju Element, iza čijeg miksa stoji dobro znani dizajner zvuka Ante Zvonimir Stamać, a za mastering je zaslužan Igor Malečić iz Meisterwerk Productionsa.

Basist i suosnivač benda Konrad Lovrenčić, klavijaturist Davor Zanoški te gitarist Erol Zejnilović ujedno su članovi etablirane grupe Elemental, dok bubnjar Daniel Kadijević svira s perspektivnom mladom interpretatoricom Luce. Pjevačica Ana Lovrenčić članica je jazz dua "Jazz natašte" te dua "Small change" s legendarnim Jimmyjem Matešićem, članom grupe Plava Trava Zaborava. Ana ujedno vodi veoma posjećeni autorski program glazbene igraonice pri Hrvatskoj glazbenoj uniji, kojim djecu priprema za glazbenu školu, piše i objavljuje poeziju, i zato veliku pažnju poklanja stihovima u pjesmama benda.

Uživanje u plesnim bossa nova zvucima novog singla "Ljetna", u prepoznatljivom izričaju benda Mixed up Mary, možete podijeliti na društvenim mrežama uz hashtag #MUMLjetna.

07. BILLIE JOAN

Spot za zadnju pjesmu na albumu koja prva izlazi, "Oh, my dear Reverend", sniman je na poprištu stare klaonice u Heinzlovoj ulici u Zagrebu, koja je svojom ogoljenom, ruševnom, grafitima išaranom scenografijom, dušu dala za umjetničke pothvate (i pokojeg skvotera).

Tema spota mijenjala se iz dana u dan, iz sata u sat, iz minute u minutu... a kako se glavna akterica ovog spota uvijek kasno sjeti nazvati ključne ljude, ta ista bijaše prisiljena razmišljati izvan okvira: "Kako dočarati muško i žensko bez muških i ženskih statista...?"

promo girl // 13/07/2017

Share    

> njuz [last wanz]

cover: MATEJ KRAJNC ima novi singl o Horviju

MATEJ KRAJNC ima novi singl o Horviju "Horvi izzove Krajnca na trganje listkov s koledarja za leto 2024" u stilu - SUICIDE!

| 18/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: kolekcija Black Paintings Francisca Goye u audio formatu IO!

kolekcija Black Paintings Francisca Goye u audio formatu IO!

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover:

"Angel for the masses" novi spot dreDDup

| 17/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Rane" - nov singl i video benda Lelee

| 15/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: nova pjesma benda Kensington Lima zove se

nova pjesma benda Kensington Lima zove se "The Beat That Saved Our Lives".

| 15/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*