home > njuz > Novi izvođači na Lastovskom festivalu, 2. dio! @ Lastovo, Mihajla, 01-04/08/2017

kontakt | search |

Novi izvođači na Lastovskom festivalu, 2. dio! @ Lastovo, Mihajla, 01-04/08/2017

[  ]

Ostalo nam je nešto manje od dvadeset dana do početka najatraktivnijeg događaja ovog ljeta na jadranskom arhipelagu - 'dalmatinskog Woodstocka' poznatog pod imenom Lastovo - Otok Glazbe!

U samom vrhuncu ljetne sezone, tokom četiri vrela kolovoška dana, od 01. do 04. kolovoza popularna otočna uvala Mihajla pretvorit će se pravu oazu dobrog provoda i ugostiti neka od najvećih imena domaće i regionalne glazbe.

Prva večer festivala biti će održana u čast jazz legendi, pokojnom vibrafonistu i skladatelju te osnivaču festivala - Bošku Petroviću uz gostujuću večer Max Klub Jazz Festivala iz Velenja, najveće i najvažnije slovenske jazz manifestacije te Jure Pukl Group i Vid Jamnik Trija. Kao poseban mamac za ovu ljetnu avanturu već su najavljeni omiljeni TBF, Justin's Johnson i Fighting Fish, a lineup festivala zaključiti će jedinstveni Lačni Franz, Detour i Cubismo!

Zoran Predin i njegov Lačni Franz na Lastovo donose fantastičnu kombinaciju onoga po čemu su pojedinačno i zajedno zaslužili svoj status - odličnu, živu bendovsku svirku i inteligentno duhovite tekstove osobne i društvene tematike. Priča jednog od najvećih rock bendova ovih prostora započela je 1979., a nakon pauze od preko dva desetljeća, dočekali smo studijski album "Svako dobro", album koji je glazbena kritika uvrstila među najbolje prošlogodišnje albume te je nedvojbeno jedan od najiščekivanijih diskografskih događaja zadnjih godina.
[  ]

"Nevjerojatno kako se srodne duše, kad tad, nađu na istom mjestu, na vrelu pozitivne energije, kakvi su ovogodišnji kolovoški koncerti na Lastovu. Grupa Lačni Franz baš je ovih dana objavila svoj ljetni singl, novu pjesmu s naslovom 'Kada smijem se u snu', koju su podnaslovili 'Gusarska' zbog zaraznog refrena, a zna se da je Lastovo bilo gusarsko skrovište. Prvi koncert festivala posvećen je vibrafonisti Bošku Petroviću, dragom prijatelju Zorana Predina, koji je gostovao na legendarnom albumu 'Ljubimec iz omare / All purpose lover', albumu koji će ujedno iduće godine slaviti dvadesetgodišnijicu izlaska. Na tom albumu sviraju Nikola Matošić i Gašper Bertoncelj, također ovogodišnji gosti festivala na Lastovu. A sigurni smo da će još biti iznenađenja. Vidimo se!", kaže Lačni Franz.

Detour je danas prepoznatljiv među poklonicima kvalitetnog, suvremenog, elektro - akustičnog pop zvuka u koji se povremeno umiješa drum'n'bass, a u recentnije vrijeme i poneka country nota. Njihova snaga nije samo u najnovijim uradcima nego i u pjesmama starijeg datuma, no treći studijski album "A što ak' ja..." pokazao se prijelomnim u njihovom djelovanju katapultirajući sam bend u status velike glazbene pop atrakcije u regiji, gdje ga sve više tituliraju perjanicom novovalskog popa otvorivši im istovremeno veliki broj koncertnih nastupa s čime su došle i brojne nagrade.
[  ]

"Veliko nam je zadovoljstvo što smo dobili poziv za sudjelovanjem na ovogodišnjem poznatom festivalu na Lastovu koji se nakon određene stanke ponovno aktivirao. Kako i priliči njegovom imenu 'Otok glazbe' možemo primjetiti da su se organizatori zaista potrudili dovesti zvučna imena regionalne i hrvatske glazbe. Inače smo veliki zaljubljenici u otoke i more pa nam je svaki koncert na Jadranu posebno drag, a ovo će svim članovima grupe Detour biti i prvi posjet Lastovu što nam pričinjava dodatno uzbuđenje i ujedno bijeg s užarenog asfalta. Publika od nas može očekivati dva sata čistokrvnog elektro akustičnog pop zvuka, a na repertoaru će se uz naše recentne singlove kao što su 'Zaljubila sam se', 'Biram', 'Plešem sama' naći i pjesme starijeg datuma poput 'Mjesec' ili 'Tvoje lice se promijenilo'." poručili su iz Detoura.

Cubismo, na tragu prvih koraka festivala Lastovo - Otok Glazbe, povodom svoje 20. godišnjice postojanja nastavlja istraživanje jazza s latinoameričkim tragovima donoseći nam na otok svoj uzavreli ritam.
[  ]

"Cubismo, poput ovog festivala ima od svojih početaka puno veze sa jazz, odnosno latin jazz glazbom. Na svim svojim nosačima zvuka, kao i na koncertima uvijek u jednom svom dijelu njegujemo taj stil. Sam naziv Cubismo je izvedenica o skladbe Dizzy Gillespia "Cu-Bi Cu-Bop" koja se smatra za prvu skladbu u kojoj je u jazz ušao afro-kubanski izričaj. I tako se naša veza nastavlja i time što ove godine slavimo 20 godina Cubisma, a također se u svijetu slavi 100 godina od rođenja D. Gillespia...", ispričao nam je Hrvoje Rupčić.

Stoga rezervirajte svoje ulaznice na vrijeme i provedite nezaboravan vikend u jedinstvenom otočnom ambijentu dočekujući rasplesanu zoru! Kako bi avantura bila potpuna, osigurano je slobodno kampiranje pod zvijezdama u razdoblju od 30. srpnja do 6. kolovoza.

Festivalska ulaznica po cijeni od 200,00kn za sva četiri dana festivala može se kupiti preko online servisa Eventim.hr, dok se dnevne ulaznice po cijeni od 80,00kn mogu pronaći na licu mjesta.

promo guy // 18/07/2017

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Frenkie najavio svoj deseti album

Frenkie najavio svoj deseti album "Manifest"

| 23/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: KEKAL počinje s akustikom kao K432

KEKAL počinje s akustikom kao K432

| 22/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Mater Dolorosa", četvrti album MÓÐIR u ovoj godini

| 20/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*