home > njuz > NOVA IZDANJA: Gužva u 16-ercu, Mrtvo Zvono, Vizija, Detroit Groove Gang, Gretta, U pol' 9 kod Sabe

kontakt | search |

NOVA IZDANJA: Gužva u 16-ercu, Mrtvo Zvono, Vizija, Detroit Groove Gang, Gretta, U pol' 9 kod Sabe

01. GUŽVA U 16-ERCU - NOVI SINGL I SPOT!

Osječki bend Gužva u 16-ercu je na svom youtube kanalu objavio novi singl i spot kojim najavljuju novi album koji će, kako tvrde, biti objavljen do kraja 2017. godine.

"Ne daj me" je pjesma koja govori o ljubavi, prijateljstvu i slobodi, dakle o onim vrijednostima na koje često zaboravimo u ovim surovim vremenima. Pjesma je snimljena u Sociala studios tijekom proljeća i ljeta ove godine, a producirao ju je Nenad Pejčić iz Psycho Therapy studija. Spot je autorsko djelo perspektivne Sandre Šalajić. Snimljen je u cijelosti na karting stazi u osječkoj Portanovi.

Gužva u 16-ercu je tijekom ljeta imala osam festivalskih nastupa po regiji. Po dva puta su svirali u Hrvatskoj (Rijeka - Maturijada i Ludbreg - Idemo otok), Sloveniji (Trbovlje - Mlada olimpijada i Lendava - Tepih na paleti), BiH (Šipovo - ZET fest i Tuzla - Kaledioskop festival) i Srbiji (Bečej - Kontra fest i Novi Sad Blokstok). U predstojećem razdoblju uz rad na završetku novog albuma slavonske pankere očekuju nastupi po klubovima, uskoro će bend na svojim stranicama objaviti raspored jesenjih koncerata.



02. MRTVO ZVONO - NOVI SINGL I SPOT!

Dubrovački alternativni rock sastav Mrtvo zvono predstavlja debitantski singl "Oči su uvijek gladne", energičnu pjesmu čvrstog zvuka i razarajuće ritam sekcije, s iznimno inteligentnim tekstom koji donosi snažnu poruku. Za vrhunsku glazbenu produkciju je zaslužan Robert Nappholz (Fali V, F5), a autor glazbe i teksta je Srđan Petric, koji je u suradnji s Ivicom Glunčićem i Robertom Nappholzom napravio aranžman.



Za singl "Oči su uvijek gladne" je u režiji Nikole Kapidžića (Vizir 360) i Srđana Petrica snimljen videospot, a radnja u spotu opisuje "zatočenost" glazbenika u svijetu u kojem ne žele biti, referirajući se na gaže i gažersku scenu koja u Dubrovniku "guta" kreativne talente. Brojni dubrovački glazbenici kao da su zatočeni u "jukeboxu" u kojem su prisiljeni svirati, a spot se odnosi upravo na gažiranje te na svojevrsnu nadmoć kapitalizma nad umjetnošću. To je borba koja se još uvijek vodi, a alternativna scena je u bendu Mrtvo zvono dobila nove borce.

Iako je Mrtvo zvono novo ime na domaćoj sceni, bend je sastavljen od tri iskusna glazbenika, predstavnika dubrovačke alternativne scene. To su Ivan Jakić, gitarist dubrovačkog Gruhaka te Ivica Glunčić i Srđan Petric, bubanjar te basist i vokal benda Feredon.

03. VIZIJA - NOVI SPOT!

Makedonski alternativni rock bend Vizija objavio je najnovi muzički spot za numeru "Krik" sa njihovog albuma "Glasno!" koji je izašao decembra prošle godine.

Iza spota stoji Pyramid Produkcija, reditelj je Kristijan Šemko, a u glavnim ulogama su sami clanovi benda: Marko Džambazoski, Marko Gapo, Liljana Jankova, Siniša Gjorgjević, kojima se priključila glumica Marija Trajan.



04. DETROIT GROOVE GANG - NOVI SINGL I SPOT!

Detroit Groove Gang je Rock 'n' Roll kolektiv. Prijatelji čvrsto povezani u ljubavi prema glazbi. Detroit Groove Gang je nastao spontano nakon zajedničkog gledanja filma "Get On Up" o životu Jamesa Browna.

Peti singl, "Dear John", snimljen je i nastao u jednoj večeri u malom studiju na zagrebačkom Britancu. U pjesmi je korišten bas s tri žice, bongosi, kiša i kontroler spojen na mobitel. Sve je nastalo u studiju i odmah je snimljeno. To je jedino pravilo kojim se kolektiv vodi u svom stvaranju. Ništa nije unaprijed planirano, dogovarano i vježbano. Sve nastaje u trenutku i na mjestu kad se kolektiv skupi. U svom radu kolektiv se vodi slobodnim strujanjem svijesti i kako pjesme nastaju, tako se i objavljuju. Cilj je stvarati glazbu bez puno razmišljanja i bez naknadnog dotjerivanja. I same članove kolektiva iznenađuju rezultati snimanja. Sve se događa spontano i nitko nema unaprijed određenu ulogu niti zna koji će instrument svirati dok ne dođe do samog snimanja. Tako nastale pjesme materijalizirani su osjećaji i misli koji su prevladali u samom trenutku snimanja. Pjesma "Dear John" svojevrsni je odjeb egomanijacima.
Prvi album pod nazivom "Motor City Funk" izlazi na jesen.



05. GRETTA - DVIJE VERZIJE NOVOG SPOTA!

Gretta - Vatromet za kraj (360° video)


Gretta - Vatromet za kraj (TV verzija)


Zagrebački rock kvartet Gretta predstavlja dvije verzije videospota "Vatromet za kraj" - TV verziju i verziju 360 stupnjeva. Posebno je atraktivna i interesantna 360 stupnjeva verzija jer gledatelj u svakom trenutku može sam odlučiti što će gledati - na računalima je dovoljno pomicati miš u željenom smjeru, dok se na tabletima i pametnim telefonima, zahvaljujući senzoru pokreta, video u punih 360 stupnjeva može promatrati jednostavnim pomicanjem uređaja.

Za režiju i produkciju je zaslužan Davor Puklavec - Puki, a spot je snimljen u sobi prepunoj raznih vintage umjetnina, što mu daje retro štih, koji dodatno potenciraju "rockabilly" glumci Igor Recek "Gangster" i Ivana Benko (Greta MaCabre), jedna od najpoznatijih domaćih pin up modela.

Uz snimanje spota je vezana i jedna zanimljivost zbog koje ga članovi Grette nikad neće zaboraviti - taj dan je Robert Modlic, bubnjar Grette, po drugi put postao otac! Pošto je zbog potpuno jasnog razloga izostao sa snimanja, njegov dio je snimljen naknadno i "ubačen" je na ekran televizora koji se nalazi u sobi s glumcima i ostalim članovima benda.

"Vatromet za kraj" je singl koji najavljuje nadolazeći, peti studijski album Grette. Riječ je o veseloj, melodičnoj i plesnoj pjesmi s intrigantnim tekstom, koji na neuobičajen način govori o prekidu ljubavne veze.

""Vatromet za kraj" je jedna od onih pjesama koja nam je odlično "sjela" u trenu dok smo je stvarali. Pomalo je šlagerskog karaktera i vesele atmosfere, ljubavne je tematike te govori o "happy end" -u na neki način." - kaže Tomislav Čubek - Chubi, vokal i gitarist Grette te jedan od autora pjesme.

Autori glazbe i teksta su Hrvoje Medanić i Tomislav Čubek, aranžman je djelo cijelog benda Gretta, glazbenu produkciju potpisuje Srđan Sekulović Skansi, a autor fotografije s naslovnice singla je Fulvio Vidić.

Gretta iza sebe ima četiri studijska albuma te brojne uspješne singlove i spotove. Osvojili su Porin, pobijedili na Karlovačko RockOff festivalu, dva puta nastupili u zagrebačkom Domu sportova i održali prvi regionalni silent koncert (umjesto razglasa, glazba se čula isključivo na bežičnim slušalicama).

06. U POL' 9 KOD SABE

"U paralelnoj stvarnosti" novi je singl benda U pol' 9 kod Sabe.
Stihovi "Jedno smo htjeli, drugo smo dobili, uloge trebalo je igrati..." uvode nas u ovu veselu, ali ciničnu pjesmu o tome kako život ne režira uvijek onako kako bismo mi željeli ili kako zamišljamo da bi trebao.
U videospotu redatelj nam dvije realnosti dočarava kombinirajući crno-bijele snimke sa strip crtežom predstavljajući i jedinstveni bodypainting mlade umjetnice Tene Grgić, poznatije kao ARTENA. Režiju i montažu spota potpisuje stari suradnik benda Noah Pintarić. Snimateljica je Ana Opalić. Bend je za potrebe snimanja koristio prostor udruge Kamensko te im se ovim putem srdačno zahvaljuje.

promo guy // 15/09/2017

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*