home > njuz > NOVA IZDANJA: Lake Vanda, Dingospo Dali, PSI, Boris Štok, Bad Mushrooms.

kontakt | search |

NOVA IZDANJA: Lake Vanda, Dingospo Dali, PSI, Boris Štok, Bad Mushrooms.

01. LAKE VANDA - NOVA PJESMA!

Finski sludge metal bend za koji nitko nije nikad čuo ima novu stvar. Ne znamo kak se zove, ali počinje na sljedeći način:



02. DINGOSPO DALI - NOVI SPOT!

Alternativni rok sastav Dingospo Dali objaviće ove jeseni svoj prvi album "Sve dok mislim da je ovo drugi svet". Album će na CD-u izdati promoterska kuća Long Play.

Dingospo Dali, vođen raznim uticajima bendova uglavnom mračnijeg zvuka, na autentičan način spaja gruv i ritmičnost sa nežnošću i melodičnošću u 12 pesama albuma "Sve dok mislim da je ovo drugi svet", kog je nedavno najavio spot "Sa krova".

"Na albumu je uhvaćen i sačuvan trenutak jednog posebnog perioda u našim životima koji je neizbrisiv i neponovljiv. Smatramo da tim albumom dovoljno jasno predstavljamo ko smo mi, koji su naši koreni u muzici, kako smo napravili prve korake, i kuda smo se tim koracima uputili...", kaže pevačica Sandra Grubić.

Beogradski bend neobičnog imena ("Prvobitna ideja je bila da se zovemo Dingospo, ali dok smo sedeli okruženi ogromnim posterom Salvadora Dalija, tome smo dodali i nastavak"), čine i bubnjar Nikola Vidojević, basista Nemanja Bulatović i gitaristi Nikola Mišić i Miloš Kasalović.



03. PSI - NOVI SINGL!

Beogradski rock and roll trio PSI objvali novi single za pesmu "Tu gde zvoniš" sa aktuelnog albuma "Tik tak" objavljenog 30.06. 2017 za izdavačku kuću Mascom Records.

Bend PSI je novi Psychobilly bend na domaćoj (Srpskoj) sceni, nastao je krajem 2015 , pocetkom 2016 godine. Postavu čine muzičari koji su već dugo godina prisutni na (Ex Yu) sceni:

Saša Jovanović Jovandeka (Grandpa Candys aka Čikine Bombone),
Dane Ćeranić (Issues of Life, Lucky Marcell & The Ramblin' Three)
Marjan terzić Terza (S.U.S., 888, Potres, Antifrizz).

Početkom 2016 godine bend snima svoj prvi singl "Ostani još dan" u studiju Fabrika.

Bend 16. 02. 2016 godine objavljuje i video spot za pesmu "Ostani još dan", ubrzo postaje predlog za hit godine radio Beograda i radija 202
a promoterska kuća Flah Entertainment 15.02.2017 linkuje i objavljuje na svom youtube kanalu. Pesma postaje Hit na domaćim muzičkim video top listama... ¸



04. BORIS ŠTOK - NOVA PJESMA!

Riječki kantautor Boris Štok predstavlja novi singl i videospot "Kao mi".

Riječ je o pjesmi s odličnim grooveom, vrhunskom produkcijom, inteligentnim tekstom, pamtljivom melodijom i prepoznatljivom Borisovom vokalnom ekspresijom. Autor teksta je sam Boris Štok, a glazbu i glazbenu produkciju je napravio zajedno s Darkom Terlevićem. Za miks i mastering je zaslužan Matej Zec, dok je redateljica spota Judita Gamulin, poznata po nominaciji za studentskog Oscara Američke filmske akademije, koju je zaslužila za kratkometražni film "Cvijeće".



Singlom "Kao mi" Boris najavljuje debitantski EP "Puls", koji će biti objavljen krajem listopada. Promocija EP-a i prvi Borisov samostalni zagrebački koncert održati će se u subotu, 4. studenog u Tvornici kulture. Cijena ulaznice u pretprodaji iznosi 30, a na dan koncerta 40 kuna.

05. BAD MUSHROOMS - NOVI SINGL I SPOT!

Zagrebački retro hard rock band Bad Mushrooms izbacio je novi single za pjesmu "Vrijeme promjena" kojom najavljuje nastup u klubu Hard Placeu u subotu 7.10.

Redatelj, snimatelj i montažer spota ovog puta je Goran Mandić - Limeniks sa kojem je band već surađivao na spotu za pjesmu "Demoni". Oko snimanja pomogli su mu Ivan Jandrić i Davor Šutalo.

Band se zahvaljuje ekipi banjalučkog Demofesta koja im je ustupila snimku njihovog nastupa iz 2016. godine.

"Prvotna ideja je bila da snimimo što više naših nastupa unatrag godinu dana i da ljudima koji nas nikada nisu vidjeli uživo dočaramo naše nastupe. Da bi spot bio upečatljiviji i bolje popratio tekst pjesme, odlučili smo ubaciti aktualne snimke nereda i prosvjeda po svijetu.

Što se same pjesme tiče, ovaj put sve je poprilično drugačije. Po prvi put imamo gostovanje u vidu pratećih vokala koje je odlično odradila Ana Vlašić. Stilski smo se odlučili malo proučavati za nas neistražena područja, pa smo u hard rock ubacili elemente psihodelične glazbe. Ima tu čak malo i disco rješenja.",:kažu dečki iz banda.

Glazbu je napisao Jan Tomašević a tekst Domagoj Olujić.

"Pjesma je nastala iz prevelikog razočaranja sadašnjom situacijom i općom apatijom, sa mišlju kako smo si sami krivi za sve. Ja osobno smatram da priča nema takav kraj i smatram da mi, kao buduća generacija, možemo ostvariti barem neke ciljeve, ali samo ako se držimo zajedno i ako prestanemo biti licemjerni.": kaže autor teksta Domagoj Olujić.

Miks, master i kompletnu produkciju pjesme radio je gitarist Mushroomsa Ivan Domaćinović, a tonski snimatelji su Ivan Jandrić, Ivan Domaćinović i Jan Tomašević.

promo guy // 04/10/2017

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*