home > njuz > Fink @ Močvara, 12/10/2017

kontakt | search |

Fink @ Močvara, 12/10/2017

Mnogo je upitnika bilo uoči prvog zagrebačkog koncerta Fina Greenalla poznatijeg kao Fink. Onima koji poznaju njegov rad i već su ga imali prilike gledati uživo bilo je jasno da nas očekuje vrhunski koncertni doživljaj, no da će jedino snježna oluja koja se to isto jutro sručila na Hrvatsku spriječiti da koncert bude rasprodan malo je tko očekivao. Zato je ovo istovremeno odlična prilika onima koji su ostali zameteni na putu s obale prema Močvari da nadoknade propušteno, a svima ostalima topla preporuka da ulaznice nabave na vrijeme jer teško da se u listopadu može ponoviti snježni armagedon koji nas je tad pogodio.
[  ]

  © Tommy N Lance

Fin Greenall, rođeni Englez odrastao u Bristolu, svoju višeslojnu, zanimljivu i sad već bogatu glazbenu karijeru gradi od početka 90-ih godina, vodeći se instinktom i ljubavi prema glazbi, bez ograničenja u žanrovima, koristeći bogato iskustvo stečeno kroz rad u raznim segmentima glazbene industrije. Zadnjih 10 godina Greenall je frontman i duša inspirirajućeg tročlanog benda FINK: Fin Greenall - vokal i akustična gitara, Tim Thornton - bass gitara, Guy Whittaker - bubnjevi.
Cunami emocija i kvaliteta koju nosi glazba Finka leži u snažnom kantautorskom izričaju prepunog iskrenih emocija pretočenog u rock/ blues glazbu nepretencioznih modernih aranžmana. Glazba Finka podjednako će zadovoljiti ljubitelje rock glazbe tradicionalnog kantautorskog izričaja, ali isto tako i mlađe naraštaje koji teže ka nešto modernijim ritmovima i atmosferom.

Za razliku od mnogih glazbenika sličnog izričaja Fink je svoju karijeru započeo 90-ih godina ozbiljno uplivavši u svijet elektronske glazbe. Oduševljen bristolskom scenom elektronske klupske glazbe 90-ih godina (acid house, trip hop, minimal techno) Greenall kreće s prvim producentskim radovima ambijentalnog techno zvuka inspiriran glazbom Aphex Twina i ORBA. Njegove radove ubrzo prepoznaje svjetski poznata diskografska kuća cross over elektronske glazbe Ninja Tune s kojom potpisuje ugovor kao producent, DJ i majstor remixa. 1997. godine izdaje eklektičan album elektronske glazbe "Fink Funk" te nastavlja putovati po svijetu kao uspješan DJ. Tijekom 90-ih Greenall je radio i na različitim poslovima za vodeće diskografske kuće poput Virgina, DEF-a i Sonya gdje stječe bogato iskustvo producenta. Kvalitetu svojih producentskih vještina Greenall je ovjekovječio u produciranju ranih radova tragično preminule dive moderne soul glazbe Amy Winehouse.

Spontano, 2006. Godine, Greenall zajedno s prijateljima glazbenicima Timom Thorntonom i Guyom Whittakerom kreće skladati potpuno drugačiju glazbu od prijašnjih radova - modernu, organsku pop glazbu prožetu blues senzibilitetom. Iste godine pod imenom Fink izdaju kantautorski album "Biscuits for Breakfast" za Ninja Tune. Preokret u karijeri otkriva nepresušni rudnik vrhunskih skladbi koji uz bogato Grenallovo iskustvo donosi novom bendu Fink naboj u stvaralaštvu koji rezultira nizom uspješnih albuma i odličnih kritika tijekom sljedećih godina.

Fink dobiva reputaciju na glazbenoj sceni i postaje omiljen izvođač i onih najvećih, poput svjetski poznatog benda Radiohead, gostovali su na BBC radiju u live sessionu kod legendarnog Gillesa Petersona, a 2012. godine u Amsterdamu s filharmonijskim orkestrom - Royal Concertgebouw Orchestra u izvedbi klasičnih djela koje su sami izabrali. U srpnju 2014. godine izdaju album "Hard Believer" produciran od strane Billy Busha (Beck, Alanis Morissette, Garbage, Tegan and Sara) koji po objavljivanju osvaja samo visoke ocjene na najvažnijim glazbenim top ljestvicama.

Ulaznice po cijeni od 80 kuna mogu se kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18 ) i Rockmarku (Berislavićeva 13, a na ulazu kluba na dan koncerta po 100 kuna.

Linkovi:
http://www.finkworld.co.uk/
http://soundcloud.com/fink
http://www.instagram.com/finkmusic/
http://www.facebook.com/finkmusic

Video:
http://www.youtube.com/watch?v=FPCeA5Vl29k
http://www.youtube.com/watch?v=FPCeA5Vl29k
http://www.youtube.com/watch?v=qoWRs7lXtYE
http://www.youtube.com/watch?v=eRjm9dupL1k

promo guy // 10/10/2017

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*