home > njuz > NOVA IZDANJA: Dosh Lee & Davorin Bogović, Zvonimir Varga, Vlatko Stefanovski, Sloming Moops, Shoplifters, Rens Argoa, Halter Ego.

kontakt | search |

NOVA IZDANJA: Dosh Lee & Davorin Bogović, Zvonimir Varga, Vlatko Stefanovski, Sloming Moops, Shoplifters, Rens Argoa, Halter Ego.

01. DOSH LEE I DAVORIN BOGOVIĆ - NOVI SINGL I SPOT!

Zagrebački butchrowing bend Dosh Lee nikad nije imao problema s vlastitim diskografima. Baš naprotiv - oduvijek je odnos bio prijateljski, pun međusobnog razumijevanja, poštovanja i neskrivenog divljenja. Kako bi dodatno učvrstili ljubav, diskografi su uložili skoro sve što imaju u Dosh Lee, a bend im je uzvratio na jednako lijep, ako ne i ljepši način - pjesmom.



Singl kojeg su napravili u suradnji s legendarnim Davorinom Bogovićem nazvan je "Stara pizdo (Voljenom diskografu)" i stvoren je upravo za diskografe. Glazbenu produkciju potpisuje Antonino Šimić iz "Greenwood" studija, za mastering je zaslužan Tomislav Hleb, a autorica naslovnice je Gordana Periškić. Pjesmu prati i zanimljiv crno-bijeli videospot, kojeg je snimio i režirao Doringo.

02. ZVONIMIR VARGA - NOVI SINGL I SPOT!

Zagrebački kantautor Zvonimir Varga predstavlja novi singl i spot pod nazivom 'Zvukovi'. Radi se o predivnoj šansonjersko-kantautorskoj pjesmi koja čarobnim i zanosnim zvucima predstavlja novu fazu rada ovog zanimljivog umjetnika. Pojačan bendom njegove pjesme zaprimaju novi šarm i duh, a snaga lirike još i više dolazi do izražaja. Vargina intonacija vrlo je mirna, diskretna i kulerski smirena dok u lirici sve 'kuha' s vrlo lijepo uobličenom poetikom i stihovima koji govore sami za sebe.



'Zvukovi' su osmi singl objavljen pod okriljem Croatia Recordsa za koji aranžman potpisuje Marko Kanceljak, produkciju Jere Šešelja dok je spot režirao Doringo, Vargin stalni suradnik. Osim glazbenika i prekrasne prirode, spot koji je snimljen jednog lijepog sunčanog popodneva na podsljemenskoj planinarskoj lokaciji Gorsko zrcalo, krase i krupni kadrovi malog životinjskog svijeta snimljeni u makro tehnici. Kao specijalni gost u spotu se pojavljuje poznati hrvatski violinist Hrvoje Horvat.

03. VLATKO STEFANOVSKI - NOVI ALBUM!

Nakon više od 40 godina impresivne karijere, Vlatko Stefanovski, najbolji gitarist ovih prostora, objavio je album "Mother tongue". Par dana motivacije i inspiracije bilo je potrebno Vlatku Stefanovskom da snimi devet instrumentalnih dragulja koji se nalaze na albumu čiju naslovnicu krasi slika Vlatkove majke Nade u ulozi Maše iz Tolstojeve drame "Živi leš". Upravo ova slika koja datira iz kasnih četrdesetih godina albumu daje posebnu emocionalnu vrijednost te upućuje na inspirativno umjetničko okruženje u kojem je Vlatko sazrijevao. Danas jedan od najpoznatijih Makedonaca kao devetnaestogodišnjak osnovao je kultni Leb i sol nakon čega se posvetio aktivnom očuvanju tradicionalne makedonske pjesmarice (i ne samo makedonske već i one ostalih zemalja balkanskog poluotoka), kao i suradnji sa svojim vjernim gitarističkim partnerom Miroslavom Tadićem.
[  ]

Odlika pravog umjetnika nije napraviti što vjerniju repliku postojećeg djela već svoju osobnost i virtuoznost upisati u izvedbu, i zato će ovaj album pronaći put do svakog iskrenog ljubitelja Vlatkovog stvaralaštva. Vlatkovi instrumentali nisu hladni i daleki, on svakim tonom koji je odabrao zadržati u njegovoj viziji kultnih instrumentala kao što su "Bistra voda" i "Uspavanka za Radmilu M." ili svima poznatih tradicionala "Jano mori", "Dimitrijo, sine Mitre" i "Ogreala mesečina", prenosi toplinu i emociju koja je bila utkana u te skladbe - izvedba je savršena iako je sve snimljeno iz prvog puta u Vlatkovom studiju "Esoteria", a to su odlike virtuoza. "Zošto si me majko rodila" posvećena je Stevi i Esmi Teodosievski koji su kao i Vlatko zadužili makedonsku kulturu. Potvrda toga stigla je u pravo vrijeme jer je najviša državna nagrada Makedonije za životno djelo u kulturi i umjetnosti "11. oktobar" otišla u njegove ruke.

04. SLOMING MOOPS - NOVA KAZETA!

Triple Zed Records izdao je kazetu "Puzzle+Dance Drool", s dva dosad objavljena albuma zagrebačkih garažera Sloming Moops. Na A strani vrti se prvijenac "Puzzle" iz 2015. godine, dok na B strani roka album "Dance Drool", izdan početkom ove godine.
[  ]

Kazeta dolazi u 2 verzije pakiranja - tamnoj "paul scholes" i svijetloj "gorostasni labood" varijanti, izrađenima u kućnoj radinosti uz pomoć škara, ljepila, flomastera i drugih vrtićkih pomagala.
Svi koji, nekim čudom, i dalje posjeduju ispravan kazić i vole da im uši natapa lo-fi garažni punk uronjen u šum trake, kazetu mogu potražiti na svim boljim Sloming Moops gigovima.

https://slomingmoops.bandcamp.com/

05. SHOPLIFTERS - NOVA PJESMA!

Shoplifters-i su izbacili video za numeru 'Instant Forgiver'



Ova pesma nalazi se na njihovom novom EP-ju 'Forgiver' koji izlazi kao vinilno izdanje u saradnji 5 izdavača: Waterslide Records(Japan), Brassneck Records(Vels), Bartolini Records(Španija), PopKid Records(USA) i White Russian Records(Holandija). Uskoro se očekuju i prvi datumi vezani za promociju izdanja u Srbiji.

06. RENS ARGOA - NOVI SPOT!

Bend Rens Argoa izdao je video uradak za singl "Mesmerizing Burden" sa njihovog nadolazećeg trećeg studijskog albuma, "Luciferin".



Putovanje kroz makro i mikro razine Kozmosa u režiji Dinka Šimca prati progresivnu glazbu koja prenosi osjećaj ljepote i tereta postojanja zajedničkog svim živim bićima. Osnovnom trojcu na albumu su se pridružili i mnogobrojni gosti, tako da je šarenilo koje nastaje iz spoja ovog power tria sa orkestralnom i jazz glazbom pomalo neočekivan, ali logičan zreliji nastavak na njihov prethodni album, Emerald Way of the Fearless King.

07. HALTER EGO - NOVI LYRIC VIDEO!

U Halter Ego tvornici se radilo punom parom nakon objave našeg spota prvijenca "Reži Me" i sad s ponosom predstavljamo naš novi singl "Zidovi" za koji je snimljen i animirani lyric video. Od samog početka pjesma "Zidovi" bila je izazov za zazidat . Zidari koji su s nama zazidali naše "Zidove" su redom: prvi i ključni - Darko Ždralović Ždral koji je ujedno i autor ovog teksta, zbog čega je pjesma iznimka u našem opusu kao "tekst koji nije naš". Bio je izazov napravit tako nešto te se nadamo da smo uspjele prenijet što je pisac htio reći. Audio zidanje obavili su Miro Kadijević i Dora Maar studio gdje pjesma dorađena, snimljena i mixana, Leo Baltazar bio je ponovo zadužen za master, a završni vizualni dio zidanja odradio je Danijel Puškarić (Horrorize Studio) koji je kroz svoju umjetničku viziju doslovno zazidao i animirao klaustrofobičnu atmosferu koju smo željele prenijeti slušatelju.

promo guy // 24/10/2017

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*