home > njuz > NOVA IZDANJA: Porto Morto, Branko Radaković, Killed a Fox, Krankšvester, Artan Lili, Krešo Bengalka.

kontakt | search |

NOVA IZDANJA: Porto Morto, Branko Radaković, Killed a Fox, Krankšvester, Artan Lili, Krešo Bengalka.

01. PORTO MORTO - NOVE LIVE SNIMKE!

Porto Morto objavio je drugi dio live snimaka snimanih u Studentskom Centru ranije ove godine u suradnji s Muzičkim salonom Studentskog Centra, Kramasonik studijom i Hommage produkcijom. Na njihovom YouTube kanalu (https://www.youtube.com/channel/UCdm2HZXKxtqOoeIE74FEOkw/videos) dostupne su live verzije pjesama "Previše kraljeva", "Ručak u podne" i "Omlet" koje su tom prilikom poprimile novu dimenziju zahvaljujući osvježenim aranžmanima.

Sljedeća prilika da čujete bend uživo bit će na humanitarnom festivalu pod nazivom "Svi za jednog!" koji se održava 23.12. u AKC Medika.

Zagrebački bend Porto Morto svoje korijene vuče iz kraja prošlog desetljeća i kolektiva bendova JeboTon. Nakon gotovo 5 godina bend je prošao razne transformacije, što u članstvu, što u zvuku, te u prosincu prošle godine izdao istoimeni album prvijenac, a trenutno rade na njegovom nasljedniku.

Porto Morto su: Roko Crnić (vokal, bas), Hrvoje Klemenčić (klavijature, vokal), Matija Brajković (gitara), Matej Perić (bubnjevi), Marijan Uroić (udaraljke), Leo Beslać (flauta, sopran saksofon), Juraj Borić (truba), Antun Aleksa (trombon) i Mak Murtić (saksofon).

02. BRANKO RADAKOVIĆ - NOVI ALBUM!

U izdanju Metropolis Musica početkom ovog meseca objavljen je prvi solo album multimedijalnog umetnika, reditelja i rok muzičara Branka Radakovića.

Radaković je još od kraja 2015. počeo da radi pesme za svoje prvo solo diskografsko izdanje i, kako otkriva, uradio ih je dovoljno za tri albuma, ali je priču o debiju zaokružio na 11 brojeva, sublimirajući glavni motiv da "napravi nešto što će biti univerzalno, a opet dijagnostikovati trenutno stanje, upakovano kroz zarazne melodije".

Rok album pod nazivom "Pakovanje" u prvoj fazi je dostupan na svim većim digitalnim platformama, a uskoro se može očekivati i prva live promocija.

Ovo novo izdanje naišlo je na odličan prijem širom regiona.

Video najava albuma:


Album može da se presluša, između ostalog, ovde:
http://www.deezer.com/en/album/53107802
http://open.spotify.com/album/2NZB7TlcZhvLEieLu0CyIo

03. KILLED A FOX - NOVI SINGL I SPOT!

Zagrebačka rock četvorka Killed A Fox izbacila je spot za novi singl "Still Life Mirror" i time najavili i objavljivanje novog albuma. Singl je snimljen u Dora Maar studiju, za mix i mastering su zaslužni Leonard Klaić (bivši bubnjar Killed a Fox-a) te sami Foxi, a dečki iza maski su članovi benda, Krešimir Kokić, Pavle Gulić i dragi im prijatelj Krešimir Slunjski.



Killed a Fox je zagrebačka rock četvorka nastala 2006., a njihov je zvuk mješavina različitih rock žanrova, od alternativnog metala do psihodelije, iako se ne vole etiketirati niti jednim podžanrom. Lisice im naravno nisu ništa skrivile, al' da pod sobom satiru svaki podij na koji izađu, nije laž. Uz još nekoliko bendova, kao što su She Loves Pablo, MTDE, Malady Lane, Straight Outta Fridge i Reflex Kid, tvore zagrebački kolektiv House of Pablo, a same Killed a Fox čine Krešimir Sho Kokić i njegov karakterističan zvuk gitare, Ivan Mioč na basu, Pavle Gulić te Chris Ian, čije je moćne grungerske vriskove teško ne primijetit. Iza sebe imaju albuma, Fluorescence (2009) te Spring Of Sloth And Haze (2013) čiji nastavak očekujemo u početku 2018., no ne smijemo zaboravit ni House of Pablo Volume One (2015) kompilaciju.

Do sada su stage dijelili s mnogim domaćim i stranim bendovima poput Karma To Burn, Orange Gobli, Apey & The Pea, Obese ali i domaćim dečkima Katran, Cojones, Them Moose Rush itd. Prvi House of Pablo festival održan je 2013., kada su s ostalim članovima kolektiva napunili zagrebački Kset, prilikom kojeg 2015. slijedi i jubilarni drugi House of Pablo festival kada su 2 dana zaredom članovi HoP-a napunili Veliki Pogon Tvornice Kulture. Iste godine kolektiv je dobio vlastiti House of Pablo stage na osmom izdanju Ferragosto Jam-a u Orahovici, kada je HoP mašinerija jasno dala svima do znanja tko su i kako gaze. Otvorili su i peto i posljednje izdanje Gričevanja 2015., a dva su puta razorili i main stage velikog INmusic festivala na Jarunu (2015. i 2017.).

"Still Life Mirror" credits:
Camera: Hrvoje Baudoin & Vjekoslav Palinić
Recorded @ Dora Maar Studio by Miro Kadijević
Mixed and mastered by Leonard Klaić & Killed a Fox
Behind the masks: Sho, Pavle Gulić, Krešimir Slunjski

04. KRANKŠVESTER - NOVI ALBUM!

Osječki satirični hip hop dvojac Krankšvester izdao je novi album 'IV', najavljen singlovima 'Šta ti znaš o tome', 'Zli kurac' i 'Gaber' koji je nedvojbeno proglašavan megahitom ljeta s više od dva milijuna pogleda na Youtube kanalu.

Novi album broji ukupno 18 pjesama. Za svu glazbu, produkciju, mix i mastering zaslužan je Sett, dok tekstove zajedno potpisuju Sett i 3ki Stil. Na pojedinim pjesmama kao vokal gostuje Nera Mamić, dok je bas svirao Tin Arbutina, a bas i gitaru Stjepan Krznarić. Cover albuma napravio je Igor Dešić.

Poznati po namjerno vulgarnim i sarkastičnim tekstovima, a glazbeno balansirajući na margini pretjeranog i teatralnog uz evociranje žanrova plesne glazbe kao što su dance, happy harcore, dancehall, garage, ali i modernog trap zvuka, Krankšvester na novom izdanju koriste mnoštvo odsviranih elemenata i sampleova hitova iz prošlosti među kojima su se našli i oni Nirvane, Prodigyja, Nine Inch Nailsa, Pearl Jama, Marushe, Robin S, Tupaca, Tram 11, a inspiraciju su pronašli čak i u klasiku 'Ti si mi u mislima', Dine Dvornika.

"Album je ogledalo naše duše, rađen je od početka ove godine. Ljubavne je tematike s naglaskom na vođenje ljubavi i profit od toga. Sadrži 18 svježih pjesama uz već poznate hitove kao što su 'Gaber', 'Zli Kurac' i 'Šta ti znaš o tome'. Produkciju je radio Sett, a tekstove njihovi roditelji. Od gostiju tu je Nera Mamić koja je svojim anđeoskim glasom unijela dozu magije u nekoliko pjesama. Krankšvester 4 je poklon svima za nadolazeće blagdane", izjavio je 3ki Stil, polovica dvojca Krankšvester.

Popis pjesama:
1. Sve Je Otišlo U Kurac
2. Šveky Party
3. Šta Ti Znaš O Tome
4. Zli Kurac
5. Dubai Interlude
6. Dubai
7. Di Si Ti, Bog Te Jebo
8. Sve Bi, A Ne Bi
9. Zatresi Guz
10. Gaber
11. Kokain
12. Napokon
13. Šupčino
14. Pošalji Sliku
15. Smek Maj Pička
16. Retardirana
17. Na Koga Misliš
18. Ambicije Nakon Rada

Kao i prethodna izdanja, novi album kojeg opisuju svojim najvećim party uratkom dosad, ponudili su na besplatan download: https://www.dropbox.com/s/cfuxd1ad31ui4g9/KRANKSVESTER4.rar?dl=0

05. ARTAN LILI - NOVI SINGL I SPOT!

Grupa Artan Lili ima iza sebe uspešnu koncertnu godinu, u kojoj je poklonike svog zvuka obradovala brojnim singlovima i privlačnim video spotovima. U susret Novoj godini, popularni beogradski sastav, objavio je estetski izazovan video za novu pesmu "Nije svejedno"

"Napravili smo novu pesmu na telefonu i snimili ceo spot u jednom kadru", izjavio je frontmen Bojan Slačala i dodao: "Shvatili smo da vrhunska muzika može da se pravi i na telefonu. Ovo je nešto sasvim novo i za publiku i za nas. Nadam se da ćete uživati u novom zvuku Artan Lilija".



Režiju video spota u jednom kadru potpisuje dugogodišnji saradnik benda Staša Tomić koji je ovom prilikom izjavio: "To je to, to su Artani u punom sjaju, ekipa na gomili, hormoni, telefoni. Potrudili smo se svi zajedno da vam prenesemo autentični ovovremenski impuls mladosti. Savršena stvar za lep početak jedne Nove godine"!

Energična četvorka dugo nije nastupala u Beogradu, a sad imaju više razloga za svirku: nove pesme, novi spot i novog gitaristu. Artan Lili najavljuju ekskluzivni koncert 2. januara u beogradskom klubu Elektropionir na kome će se publici predstaviti po prvi put novi gitarista Ivan Skopulovič.

Pesma, "Nije svejedno", naći će se i na njihovom novom albumu "New deal" koji će sledeće godine objaviti izdavačka kuća Lampshade Media.

06. KREŠO BENGALKA - NOVI SINGL!

"Uvij zakolji" novi je singl Kreše Bengalke u kojem je na mikrofonu ugostio Vuka Oreba i Žuvija te čiji je videospot upravo predstavljen.



"Uvij zakolji" ukupno je peti Krešin singl s nadolazećeg, drugog, samostalnog albuma i prvog velikog, dugoočekivanog regionalnog hip hop izdanja 2018. - "Split ZOO". Za ovu priliku versove su dobili i Vuk Oreb (Kiša Metaka) i Žuvi, s kojim je Krešo već realizirao par projekata. Kao i prethodna četiri ovaj video djelo je Marijana Jurčevića.

Album "Split ZOO" Kreše Bengalke bit će objavljen u veljači 2018. godine.

promo guy // 21/12/2017

Share    

> njuz [last wanz]

cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: novosadski MRT ponovno aktivni!

novosadski MRT ponovno aktivni!

| 15/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.22 - THE SIIDS

Diskont TV no.22 - THE SIIDS

| 15/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: THOT realizirali

THOT realizirali "Hüzün", drugi singl s nadolazećeg albuma "DELTA"

| 14/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Kako zvuči Van Halenov

Kako zvuči Van Halenov "Jump" kad ga izvodi 30ak klinaca?

| 13/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*