home > njuz > NOVA IZDANJA: Exterior Palnet, Hijos del Pueblo, Jeremiah, The Sepia Sisters, Dečji hor Čuperak & Radule (Atheist Rap), Artan Lili.

kontakt | search |

NOVA IZDANJA: Exterior Palnet, Hijos del Pueblo, Jeremiah, The Sepia Sisters, Dečji hor Čuperak & Radule (Atheist Rap), Artan Lili.

01. EXTERIOR PALNET - PRVI ALBUM!

Novi zagrebački black metal projekt Exterior Palnet izbacio je svoj prvi album i to konceptualni. Ide ovako:



02. HIJOS DEL PUEBLO - ALBUM (REIZDANJE)!

Ekipa koja je snimila Konstantni rat s 11 stvari, odlučila je za 10 godina od snimanja (2008.-2018.) podijeliti s javnošću svoje pjesme, uz tekstove i popratne komentare. Sinovi naroda, odnosno Hijos del Pueblo su angažirani hc-pank/grindcore bend koji nakon što je otprašio svirke po svim većim gradovima u Hrvatskoj i odradio razne svirke za anarhistički sajam knjiga, antifa festove isplovio je na tri veće turneje. Jednu balkansku 2009. posjećujući Srbiju, Rumunjsku, Makedoniju, Grčku, brazilsku 2009. godine, te jednu europsku 2011. u kojoj je bend "odradio" Sloveniju, Njemačku, Francusku i Švicarsku. Festivali koje su Sinovi posjetili su domaći Monteparadiso i Antifa fest (Pula), Učinimo nešto (Labin), Ko konj (Buje), Nepokoreni grad (Karlovac), Mač u lubanji (Sl. Brod), Antifa fest, Kamun fest, Kramp fest i No border Jam (Slovenija), Iluzija slobode (Srbija), Trashfest (Rumunjska) i dr. Aktivno su svirali od 2007. do 2011. u postavi: vokal - Eugen, gitara - Anel, bas gitara - Micho i na bubnjevima - Luzhe.



03. JEREMIAH - PRVI SPOT!

Zadarsko - filipjanski bend Jeremiah's objavio je svoj prvi glazbeni spot Monkey.

"Ovim glazbenim spotom i pjesmom želimo pokazati da nas usprkos pobjede na Croatian Blues Challangu i skorašnjim odlaskom na natjecanje u Memphis, SAD ne određuje samo blues već fuzija raznih stilova."

Glazbeni spot je snimljen na lokacijama Musapstan iznad Zadra i Kino Sv. Filip i Jakov. Za produkciju spota je zaslužan Vladimir Miketa dok je ton majstor Predrag Ćosić. Audio je sniman analogno i uživo u dvorani Kino Sv. Filip i Jakov.



O bendu:

Od početnog instrumentalnog filipjanskog trojca iz (Sv. Filip i Jakov) iz 2011.- bubnjara Jeremije Eškinje, basista Luke Ćetkovića i gitarista Roka Vodopije poduplali su se za zadarske snage- usnoharmonikaša Franu Škaru i vokalisticu Mirtu Juran te filipjanca Antu Brzića, vokalista i trubača.

Jeremiah's kao ovogodišnji pobjednici Croatian Blues Challenge-a u band kategoriji, nastupat će na 34. International Blues Challenge-u u Memphisu, Tennessee u siječnju 2018. Također, u studenom su osvojili 14. Mega Muzika Award u kategoriji "Najbolji mladi bend 2017".

04. THE SEPIA SISTERS - PRVI SINGL!

"Masochist" je single prvijenac elektroničkog dua ''The Sepia Sisters'' kojeg čine Filip Majdak i Ivona Postružin.

Inspirirani zvukom 80ih u kombinaciji sa modernom elektroničkom glazbom, ovim singlom najavljuju EP "Juvenile Adults" čije izdanje ćemo ugledati krajem siječnja.

Miks, produkciju i mastering potpisuje Filip Majdak.

Single "Masochist" dostupan je za besplatan download na Bandcamp stranici benda:



05. DEČJI HOR ČUPERAK I RADULE (ATHEIST RAP) - NOVA PJESMA!

Dečiji hor Čuperak i Vladimir Radusinović Radule iz benda Atheist Rap snimili su zajedno novu verziju čuvene pesme "Wartburg Limuzina".

Rezultat ove zanimljive saradnje možete čuti ovde:



"Prezadovoljan sam celokupnom saradnjom sa horom Čuperak, od početnog kontakta, prvog snimka probe hora, samog snimanja do finalnog miksa. Takođe smo počastvovani izborom pesme i načinom na koji je obrađena - to jeste dečiji hor, ali je pristup svemu istovremeno i ozbiljan i zabavan. Moja uloga je bila da postavim gitarsku podlogu na kojoj će hor doći do izražaja i to je to, ostatak posla je bio u produkciji studija i hora Čuperak. Klinci su vredni, talentovani i, koliko sam stekao utisak iz druženja sa njima i ekipom uključenom u projekat, dobro usmereni što se tiče muzičkih vrednosti koje gaje. Ovom prilikom bih još jednom pozdravio i zahvalio se svima na saradnji. Želim im puno zabave u daljem radu, u čiji kvalitet ne sumnjam", izjavio je ovim povodom Vladimir Radusinović Radule, jedan od autora pesme "Wartburg Limuzina".

Deci je bilo izuzetno zabavno dok su snimali pesmu zajedno sa Raduletom u studiju koji se nalazi u njihovom rodnom gradu Kikindi.

Radule u pesmi svira gitaru (i recituje u uvodnom delu), a zajedno sa Svetlanom Milić, koja vodi Hor Čuperak, uradio je novi aranžman za "Wartburg Limuzinu". Snimak je nastao u studiju Čuperak, a sve je snimio Arpad Balaž. Autorka ilustracije koja prati pesmu je Nina Milenović Jovanović. Projekat su ovoj (drugoj) fazi podržali Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Kulturni centar Pančeva, Hor Čuperak i Digimedia PR.

06. ARTAN LILI - NOVI SPOT!

Grupa Artan Lili je ususret festivalu Brijačnica objavila novi singl i spot "Nije svejedno". Beogradski bend posljednjih godinu dana je oduševio publiku brojnim singlovima i privlačnim video spotovima, a Novu godinu najavljuju sjajnim videom snimljenim u jednom kadru.

"Napravili smo novu pjesmu na telefonu i cijeli smo spot snimili u jednom kadru. Shvatili smo da se vrhunska glazba može napraviti i na telefonu, a ovo je nešto sasvim novo za publiku i za nas. Nadam se da ćete uživati u novom zvuku Artan Lilija", rekao je frontmen Bojan Slačala.



Pjesma "Nije svejedno" naći će se i na njihovom novom albumu "New Deal" koji će iduće godine objaviti izdavačka kuća Lampshade Media. Režiju video spota u jednom kadru potpisuje dugogodišnji suradnik benda Staša Tomić koji je ovom prilikom izjavio: "To je to, to su Artani u punom sjaju, ekipa na gomili, hormoni, telefoni. Potrudili smo se svi zajedno da vam prenesemo autentični ovovremenski impuls mladosti. Savršena stvar za lijep početak jedne Nove godine!"

promo guy // 03/01/2018

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*