home > njuz > NOVA IZDANJA: Slow Motion Suicide, Tomislav, Tus Nua, Mahkey, Porko Dio.

kontakt | search |

NOVA IZDANJA: Slow Motion Suicide, Tomislav, Tus Nua, Mahkey, Porko Dio.

01. SLOW MOTION SUICIDE - NOVI SINGL I SPOT!

Zagrebački Slow Motion Suicide su uoči festivala Brijačnica, na kojem sviraju 20. siječnja ove godine u Boćarskom domu, objavili novi singl i spot "Fortress Made Of Ice". Singl autorski potpisuje pjevač benda Nikša Lovrinić, a spot Kevin Barber. Spot je snimam u New Yorku u Dumbo četvrti Brooklyna.



Zašto baš u New Yorku, otkrio je sam pjevač: "Snimanje se dogodilo spontano, bez previše razmišljanja i očekivanja, na godišnjem odmoru za vrijeme adventa u New Yorku. Šetajući po raznim četvrtima, šamaran jakom zimom i vjetrom, shvatio sam koliko je New York jednostavna, no ipak drugačija scenografija koju bi trebalo iskoristiti kad sam već ovdje. Fasciniran građevinama, a pogotovo mostovima, htio sam da snimimo nešto jednostavno i bez previše priče za pjesmu "Fortress Made Of Ice". Napisao sam želje i kratak info, poslao oglas na craigslistu i u roku od par sati dogovorio kavu i snimanje od nekoliko sati s momkom kojem se svidjela pjesma. Spot je snimljen u New Yorku u Dumbo četvrti Brooklyna jer ima najbolji pogled na oba mosta prema Manhattanu, a i sama četvrt još uvijek ima štih stare industrijske luke i radničke četvrti iako je danas daleko od toga", istaknuo je.

Bend koji je album prvijenac objavio krajem 2016. godine prošle godine je svirao na brojnim domaćim i regionalnim festivalima poput INmusica, Exit festivala, Demofesta i Toochepina. Dosad su s albuma objavili tri singla, "Castaway", "Revolution" te "Fool on the Inside".

Slow Motion Suicide u Boćarskom domu 20. siječnja pozornicu dijeli s Vlatkom Stefanovskim, Kawasaki 3P-om, She Loves Pablo i Antenatom. Dan ranije na Brijačnici sviraju Partibrejkersi, M.O.R.T., Artan Lili, Rizol, Intergalactic Lovers i The Miceks.

Ulaznice za Brijačnicu su u prodaji, a u ponudi su festivalske i dnevne karte. Za dnevne će trebati izdvojiti 75 kn do samog dana festivala kada se dižu na 90 kn. Festivalske će do 19. siječnja koštati 120 kn.

Službena prodajna mjesta:
• Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
• Dirty Old Shop, Tratinska 18, Zagreb
• Rockmark, Berislavićeva 13, Zagreb
• www.entrio.hr

02. TOMISLAV - REMIX!

Elektronski bend TOMISLAV objavio je remixeve singla "The Moon" Irene Žilić, pjesme koja je i najavila njezin drugi album "Haze". "The Moon" je objavljen u dva remix izdanja, kao izvorni remix i kraća "radio edit" verzija te je prva od ovakvih suradnji koje Irena najavljuje za pjesme sa svog posljednjeg albuma.

Elektronski trojac TOMISLAV trenutačno djeluje u Berlinu, a čine ga Ksenija Ladić, Matija Vojvodić i Charlie Baldwin. Oformljen je još 2012. godine, a nastupe su ostvarili na velikim festivalima poput Electronic Beatsa, Soundwave festivala i Illectricity festivala. TOMISLAV je dijelio pozornicu s velikim imenima elektronske glazbe poput Bonoba, Robert Glasper Experimenta, Submotion Orchestra, Shigeta, Phoria, Riot Jazza, Salve, Iciclea itd. Njihova glazba našla se u dokumentarcu HRT-a te su zaštitni zvuk berlinske modne tvrtke O'tark.

Sjajna kantautorica Irena Žilić album "Haze" je objavila u ožujku prošle godine, nakon čega je odradila nekoliko većih koncerata po regiji. "Haze" se našao na gotovo svim domaćim top listama albuma koji su obilježili 2017. godinu, a remix singla "The Moon"predstavlja prvi korak u sjajnu sezonu svježe glazbe i novih koncerata.

Album "Haze" dostupan je putem digitalnih servisa i Irenine službene stranice. (https://www.irenazilic.com/)

Dosadašnje projekte TOMISLAV-a možete poslušati na njihovoj Bandcamp stranici:
(https://tomislavmusic.bandcamp.com/)

03. TUS NUA - NOVOSTI!

Tús Nua nakon uspješnog albuma prvijenca "Horizons" još uspješnije ulaze u novu godinu. Njihova pjesma "Fight!" odabrana je kao pjesma dana na američkom radiju KEXP smještenom u Seattleu, a američka izdavačka kuća Weltraum-Wal Records će uskoro objaviti album na kazeti i na njihovom tržištu.

Album "Horizons" sjajno je prihvaćen od strane kritike i publike, čemu svjedoči i činjenica da se našao na brojnim top listama najboljih albuma 2017. godine u samome vrhu. Prije mjesec dana Tús Nua su odradile i koncertnu promociju albuma u zagrebačkoj Tvornici kulture, a uskoro planiraju i turneju po regiji i ostatku Europe. Najavljen je i njihov nastup 13. veljače u Rockmarku u sklopu programa Akustika, kao i 15.2. u Szegedu, 17.2. u Beogradu te 23.3. u Zadru, a uskoro će objaviti i ostale datume za predstojeće mjesece.

Na albumu "Horizons" nalazi se ukupno 9 pjesama, a uz standardnu postavu benda (Jordi Ilić, Jelena Božić, Matea Milevoj), na nekoliko pjesama su gostovale članice benda Žen, Sara Ercegović (bubnjevi na "Geysir", "Obvious" i "Repeat") i Eva Badanjak (synth na "There's a thin line between everything"), zatim Ivana Picek (Pi) kao back vokal na "There's a thin line between everything", Lucija Potočnik (Irena Žilić, ex Mika Male) koja je odsvirala bas na "Matches", te Goran Grey (###) koji je gostovao na bubnjevima za "Fight", a na nekolicini pjesama u aranžmanu je sudjelovala Emerge Dora (ex Bleeding on Wednesday, Vice Atlantic).

Album "Horizons" možete poslušati i besplatno preuzeti na službenom Bandcampu benda:

04. MAHKEY - NOVI SINGL!

Pred izlazak debitantskog albuma "Ne Jebe Zgodan Nego Uporan" mladi kantautor Mahkey objavljivanjem prvog singlea poručuje "Jež'ga"

Prvi dan nove, 2018-e godine u 1 sta i 1 minutu poslije podne, mladi nezavisni kantautor Mahkey (čita se: Maki) objavio je prvi single "Jež'ga" sa nadolazećeg debitantskog albuma
"Ne Jebe Zgodan Nego Uporan"

Nakon nekoliko mainstream plovidbi u vidu nastupa na showovima "Voice Of Croatia"
i "A-strana" te pjevanjem songa "Alive Again" korištenim u globalnoj kampanji Hrvatske turističke zajednice "Croatia Full Of Life", Mahkey se odlučuje za plovljenje nesigurnim autorskimn vodama nezavisnog zvuka, često ga uspoređivajući sa autorskim potpisom novovalnih autora iz 1980-ih.
Stublićeva hrabrost i pozitivnost, Štulićeva devijantnost, Hourina političnost samo su neki od epitafa koje je Mahkey zadobio u kratkom medijskom djelovanju

Radnja video spota za pjesmu "Jež'ga" koju potpisuju Velimir Crljić i Rejhan Okanović se bazira na adventskoj turističkoj razglednici grada Zagreba gledanog očima mladog zaljubljenog para.

Zašto se pjesma zove "Jež'ga" čemu devijantan naziv albuma, te zanimljive autorske usporedbe su dovoljni razlozi za pregled ovog glazbenog uradka. Ugodan poklončić za pod bor.

05. PORKO DIO - NA YOUTUBEU!

PORKO DIO je bio band iz Rijeke (Opatije) koji je osnovan 1984. Okosnicu banda činili su Josip Maršić i Alex Červar na gitari i basu. Kroz band je prošlo nekoliko članova (Marija Štrajh, Nenad Tubin, Robi Jelić...) sve do 1987. godine. Te godine u band dolaze Stanko Božanić (vokal) i Siniša Šumonja (bubnjevi) i ta postava je bila sve do raspada banda 1990. Band je bio poznat po bučnim i ekscesnim nastupima. Band je zanimljiv i po tome što je bio rasadnik talenata koji su kasnije u slijedećim bandovima ostavili trag na riječkoj i hrvatskoj sceni. Josip Maršić je poslije Porko dio svirao u Regoču (pobjednici YURM-a 1990, Very Expensive Porno Movie, Gori Ussi Winnetou, Dying Sun Orcestra, Marinada, JMZM, trenutno radi muziku za teatar... Alex Červar se poslije Porko dio priključio na novo obnovljenim zagrebačkim teškašima SexA, Siniša Šumonja je svirao sa Kraljem iz Termita u Kišnim razdragancima, kasnije u Kacotu, Stanko Božanić je svirao bas u Black and Deckeru koji je osnovan 1988, u vrijeme dok je Josip Maršić bio u vojsci, jedan od osnivača Regoča, koji se je 1989 - 1990 spojio iz članova banda Porko dio, Excess, Black and Decker i Let 3. Kako se je fokus te 1990 prebacio na Regoč, Porko dio je spontano prestao sa djelovanjem.

Demo je snimljen dan prije odlaska Josipa Maršića u vojsku, 17. septembar 1998, u prostoriji Zeca (Vamp), blizu autobusnog kolodvora, snimatelj je bio Boris Luković (Red Hot). Sve je obavljeno u par sati.

Stanko Božanić - vokal
Josip Maršić - gitara
Alex Červar - bas
Siniša Šumonja - bubanj

1. Porko Dio 2000 A.D.
2. Kralj Zid
3. Djevojka
4. Be Your Dog
5. Riba
6. Radost
7. Mali Romobil

Recorded 17.9.1988.
Rijeka Remix 21.7.1995.
Amsterdam Remastering 23.12.2000. Opatija

promo guy // 10/01/2018

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Frenkie najavio svoj deseti album

Frenkie najavio svoj deseti album "Manifest"

| 23/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: KEKAL počinje s akustikom kao K432

KEKAL počinje s akustikom kao K432

| 22/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Mater Dolorosa", četvrti album MÓÐIR u ovoj godini

| 20/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*