home > njuz > Festival srpskog podzemlja: potvrđeni novi bendovi! @ SKC Fabrika, Novi Sad, 16-17/03/2018

kontakt | search |

Festival srpskog podzemlja: potvrđeni novi bendovi! @ SKC Fabrika, Novi Sad, 16-17/03/2018

[  ]

Predstavljamo vam nova potvrđena imena predstojećeg Festivala srpskog podzemlja. U sklopu ove objave ponosni smo da poželimo dobrodošlicu sledećim bendovima koji će uveličati naš događaj:

Dead Joker, legende domaće metal scene i bend koji sa identičnom snagom i energijom kreira i nastupa i dan danas šireći svoj ubitačni death metal duh.

http://www.facebook.com/Dead-Joker-295207790593399/

Dishumanity, udarna pesnica domaće punk scene. Sirovi, surovi i agresivni pristup punk zvuku ovaj bend svrstava u prave bisere kako domaće tako i regionalne scene.

http://www.facebook.com/Dishumanity/

Alitor, nakon kraće pauze po mnogima najbolji domaći thrash metal bend se vraća na scenu. Izuzetno nam je drago što će to da bude baš na FSPu.

http://www.facebook.com/AlitorOfficial/

Fast As We Go Far, će još jednom na domaćem terenu protresti sve prisutne svojim energičnim punk rock zvukom i pokazati zašto su jedan od najaktivnijih bendova novosadske punk scene.

http://www.facebook.com/fastaswegofar/

The Valley, stižu pravo iz Subotice i sa sobom donose čistokrvni hardcore u svjoj najboljoj tradiciji. Na FSPu bend će promovisati svoj novi album Never Give Up.

http://www.facebook.com/valleythe/

Dok7, sviraju melodični punk rok sa dosta hardcore uticaja. Na FSP stižu iz svog rodnog Niša da sa svim posetiocima provere da li je punk mrtav ili ne.

http://www.facebook.com/Dok7punx/

PROGRAM PRVOG DANA FESTIVALA:

Ovogodišnji Festival će trajati dva dana i sa velikim zadovoljstvom vas obaveštavamo da će 16. mart, prvi dan Festivala, biti posvećen muzičkim pravcima kao što su: dark, gothic, electro rock, eksperimental, neizostavnim činiocima andergraund subkulture.

Svoje nastupe za 16. mart potvrdili su:

Umbra, je unikatni solo projekat koji kreira i izvodi Marija Balubdžić iz Beograda. "Umbra suočava senovite zvuke glasa i poetske oglede sa looper-om. Umbra odmotava melodije natopljene šumovima, akordima i pulsevima."

http://www.facebook.com/umbra.labambadzic/

Sputnik, su dobro poznato ime na novosadskoj andergraund sceni. Bend koji svoj elektro-rock temelje na snažnom uticaju new-wave i synthpop velikana iz 80ih.

http://www.facebook.com/sputnikns/

Asphalt Chant je jedan od retkih darkwave projekata na domaćoj sceni. Bend aktivno radi i stvara od 2007. godine i svoj stil bazira na nesvakidašnjem spoju dark, gothic i ambijentalnog zvuka.

http://www.facebook.com/Asphalt-Chant-129282211682/

Nakon zvaničnog koncertnog dela programa očekuje nas nastup specijalnih gostiju koji će nas provesti kroz istoriju dark, goth, ebm i ostalih srodnih pravaca u sklopu svojih DJ segmenata. Afterparty 16. marta biće propraćen nastupima:

DJ Akasha, koja će nam puštati svoj izbor: Oldschool EBM, Anhalt EBM, Dark Wave, Electro zvuka.
DJ Nenad Bekvalac, koji će svoj set bazirati na: Goth, Post Punk, Minimal Synth, Dark Wave zvuku.

Isto veče posetioci će imati priliku da pogledaju i dokumentarni film Vanila stop! koji je urađen u VICE produkciji i posvećen je domaćoj Goth kulturi.

JOŠ POTVRĐENIH IMENA:

Putrid Blood su dobro poznato ime na domaćoj metal sceni, a na FSP se vraćaju kao ponosni vlasnici novog u dugoočekivanog studisjkog albuma koji je pre nekoliko dana objavljen pod nazivom Poslednji pozdrav.

https://www.facebook.com/putridblood/

Hill su dvojac koji obitava u beogradskom podzemlju i jedan od retkih domaćih bendova koji na unikatan način miksa sludge psychedelic i doom zvuk.

https://www.facebook.com/slowsmokerituals/

First Flame, po mnogima udarna pesnica novosadske hardcore scene na FSPu će predstaviti svoj dinamični i energijom nabijen hardcore zvuk.

https://www.facebook.com/firstflamenovisad/

Ashen Epitaph, veterani domaće death metal scene će ponosno predstaviti svoj najnoviji studijski album The Formed Filth Enigma i još jednom podsetiti sve prisutne da domaća death metal scena itekako ima šta da ponudi.

https://www.facebook.com/ashenepitaph/

Gunsale će na FSP doneti svoj beskompromisni i direktni rock zvuk sa kojim uvek propisno prodrmaju i protresu publiku.

https://gunsalenovisad.wordpress.com/

promo guy // 02/03/2018

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Frenkie najavio svoj deseti album

Frenkie najavio svoj deseti album "Manifest"

| 23/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: KEKAL počinje s akustikom kao K432

KEKAL počinje s akustikom kao K432

| 22/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Mater Dolorosa", četvrti album MÓÐIR u ovoj godini

| 20/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*