home > njuz > LAKE FEST ove godine od 9. do 11. avgusta!

kontakt | search |

LAKE FEST ove godine od 9. do 11. avgusta!

[  ]

Ovogodišnje osmo izdanje LAKE FESTA održaće se od 9. do 11. avgusta na Krupačkom jezeru u Nikšiću, saopštili su danas organizatori na pres konferenciji koja je održana u Montenegro caffe pubu u Podgorici.

Medijima su se pored direktora festivala Peđe Zečevića, obratili predstavnici generalnih sponzora festivala Ćazim Hodžić, generalni direktor direktorata za razvoj turističke destinacije i turističkog prometa u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, Sonja Nikčević, potpredsjednica opštine Nikšić, Natalija Milić iz Pivare "Trebjesa", Eleonora Albijanić iz Elektroprivrede Crne Gore.
[  ]

"Opština Nikšić nastoji da u skladu sa svojim mogućnostima podrži LAKE FEST, koji već osam godina okuplja vrlo značajna imena crnogorske i regionalne scene, jer je prepoznala ovaj festival kao vrlo važnu manifestaciju koja doprinosu razvoju turizma Nikšića, kao i promociji grada na širem planu", rekla je Sonja Nikčević, potrpedsednica opštine Nikšić.

Ministartsvo održivog razvoja i turizma zajedno sa Nacionalnom turističkom organizacijom od 2014. godine realizuje Program podsticajnih mera u oblasti turizma. Jedna od mera koja se sprovodi u sklopu ovog Programa je i mera podrške za organizaciju muzičkih festivala koji značajno doprinose obogaćenju turističke ponude Crne Gore tokom letnje turističke sezone.

"Ne treba posebno govoriti o samom značaju LAKE FESTA za grad Nikšić i za sve građane ovog grada koji su prepooznali festival kao odličnu priliku da promovišu svoj grad. Ovaj festival uvezuje centralni, južni i sjeverni dio Crne Gore i daje mogućnost posjetiocima da ne samo uživaju u muzičkom spektaklu nego i da dožive Crnu Goru na najljepši mogući način", izjavio je Ćazim Hodžić, generalni direktor direktorata za razvoj turističke destinacije i turističkog prometa u Ministarstvu održivog razvoja i turizma.

Pivara "Trebjesa", sponzor od samog početka LAKE FESTA i ove godine će u okviru festivala organizovati društveno odgovorne aktivnosti. "Činjenica da je Nikšićko pivo zvanično pivo festivala već osam godina dovoljno govori o povjerenju i partnerskom odnosu koje imamo sa organizatorima LAKE FESTa. Dodatnu vrijednost ćemo i ove godine kreirati realizovanjem ekološke akcije "Rock and Recycle" na koju smo naročito ponosni, s obzirom na to da je prošle godine tokom festivala prikupljeno 30. 00 hiljada plastičnih čaša od kojih je napravljena i skulptura vidre koja će krasiti ovogodišnji prostor festivala", izjavila je Natalija Milić. U nastavku je Milić dodala da će i ove godine biti obezbeđen organizovan prevoz za sve posetioce festivala po pristupačnim cenama.

Elektroprivreda Crne Gore je kao i ranijih godina besplatno ustupila prostor oko Krupačkog jezera, kao i uložila značajna finansijska sredstva za organizaciju ovogodišnjeg festivala. "Energija pokreće život i svijet i nadam se da će ta energija donijeti dobre vibracije na Lake fest", rekla je je Eleonora Albijanić u ime Elektroprivrede Crne Gore.

Direktor festivala, Peđa Zečević podsjetio je da je do sada LAKE FEST posjetilo više od 170 000 posjetilaca, a u programima festivala učestvovalo je više od 140 izvođača iz Crne Gore, regiona i inostranstva.

"Značaj LAKE FEST se svake godine ogleda i u sjajno organizovanom kampu koji bez sumnje nosi epitet najvećeg festivalskog kampa na prostoru regiona. Poseban akcenat LAKE FESTu iz godine u godinu daje njegova ekološka orijentacija, čijim programima je posvećeno mnogo vremena i sredstava i s pravom je LAKE FEST prvi zeleni festival u Crnoj Gori i lider u regionu."

Zečević je dodao da će do 15. juna biti poznat kompletan line up festivala. Na festivalu će nastupiti veliki broj crnoogorskih izvođača, kao i izvođači iz regiona dobro poznati crnogorskoj publici.

Cena karte ostaje nepromijenjena i ona iznosi 10€ za jedno veče i 25€ za tri večeri.

Kao i prethodnih godina i ove godine će biti organizovan besplatan prostor za kamp. Pored glavne bine biće organizovana i mala bina u kampu.

Generalni sponzori LAKE FESTA su Pivara "Trebjesa" Nikšić, Elektroprivreda Crne Gore, opština Nikšić i Nacionalna turistička organizacija.

promo guy // 06/06/2018

Share    

> njuz [last wanz]

cover: KURVE: Novi Ep i najava promocije prvog vinilnog izdanja

KURVE: Novi Ep i najava promocije prvog vinilnog izdanja

| 09/08/2018 | promo girl |

>> opširnije


cover: Donosimo sve detalje o Membrain festivalu koji danas počinje u šibenskoj uvali Minerska...

Donosimo sve detalje o Membrain festivalu koji danas počinje u šibenskoj uvali Minerska...

| 09/08/2018 | promo guy |

>> opširnije


cover: Sake prije Gogol Bordella + poznata satnica koncerta @ Rojc, Pula, 12/08/2018

Sake prije Gogol Bordella + poznata satnica koncerta @ Rojc, Pula, 12/08/2018

| 07/08/2018 | promo guy |

>> opširnije


cover: 5. SuperUho Festival - 06.-08.08.2018. @ Primošten

5. SuperUho Festival - 06.-08.08.2018. @ Primošten

| 01/08/2018 | promo girl |

>> opširnije


cover: DORF 2018 - Objavljen raspored po gradovima

DORF 2018 - Objavljen raspored po gradovima

| 31/07/2018 | promo guy |

>> opširnijewell hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*