home > njuz > SVE BOGATIJI LINEUP 12. FERRAGOSTO JAMA: Vojko V, Letu Štuke, Ogenj, Sfumato i Ischariotzcky!

kontakt | search |

SVE BOGATIJI LINEUP 12. FERRAGOSTO JAMA: Vojko V, Letu Štuke, Ogenj, Sfumato i Ischariotzcky!

[  ]

Poznat kao jedan od najopuštenijih festivala u Hrvatskoj, pa i šire, Ferragosto JAM obećava još jedno uzbudljivo ljeto na Orahovačkom jezeru od 2. do 5. kolovoza. Vojko V i Letu Štuke dva su velika headlinera koja stižu na glavnu pozornicu, a u valu novih potvrđenih imena nalaze se i mladi bendovi Ogenj, Sfumato i Ischariotzcky. Uz već najavljen lineup koji zasad čine i Goran Bare & Majke, Nipplepeople te M.O.R.T., finalna brojka izvođača popet će se na oko 50, među kojima će se svakako naći još headlinera te svježih igrača scene.

Protekla godina nesumnjivo je bila njegova - splitski reper i producent Vojko V u kratkom je roku stasao u regionalni fenomen. Nakon djelovanja u bendovima Dječaci i Kiša metaka, samostalnu karijeru gradi mega hitovima "Zovi čovika", "Pasta Italiana", "Ne može" i "Kako to". Uspješnice s albuma prvijenca pokorile su internet višemilijunskim pregledima, fraze iz spomenutih pjesama ušle su u sleng i opću kulturu, a rasprodani koncert u Domu sportova stavlja ga na sam vrh liste najtraženijih izvođača regije. Ciničnim i duhovitim opaskama o ljudskoj svakodnevici dopro je do širokog kruga ljudi, dok se produkcijskim eksperimentiranjem predstavio kao autentičan i originalan autor čiji je rad pomaknuo granice žanra.



Predvođeni plodnim rock autorom Dinom Šaranom, sarajevski bend Letu Štuke već više od desetljeća uživa naklonost publike na ovim prostorima. Dojmljivi hit singlovi "Mjesto za dvoje" i "Minimalizam" postali su pravi alter-pop evergreeni, no ono što ih je održalo u igri tolikih godina upravo je otvorenost traženju novih zanimljivih glazbenih rješenja. Diskografski teže četiri albuma na kojima su na trenutke promišljeni, socijalno osviješteni i drski, a istodobno plesni, zaigrani, emotivni; nadasve potrebni pop trubaduri novog milenija. Posljednji aktualni album "Topla voda" (2018.) njihov je glazbeno zreliji povratak kojim su se reinventali, ponudili nov, kompleksniji zvuk kombinirajući elektroniku uz rock, jazz-swing, pa i ska. Predivna sposobnost benda da među njima i publikom na nastupima uvijek zaiskri ono je što ih posebno izdvaja među najbitnije bendove današnjice koje se ne smije propustiti doživjeti.



Držeći se i dalje načela guranja domaćih snaga, Ferragosto će ugostiti i mlade bendove vrijedne pažnje - koprivnički Ogenj mnogi su već uspoređivali s Flogging Molly zbog svoje sklonosti energičnim i veselim punk rock poskočicama, no uz neočekivanu liriku na kajkavskom svrstavaju se u unikatne izvođače čija priča sve više raste. Samozatajna instrumentalna schizo-funk trojka Sfumato iz popularnog kolektiva Jeboton hrabro istražuje jazz fusion, a svojim zavodljivim grooveom očarava čak i nenamjerne slušatelje. Maštoviti indie pop bendIschariotzcky iz Brela broji čak 11 članova, a pozornost plijeni milozvučnim i sanjivim pjesamama profinjene produkcije zbog čega se sve češće spominju i kao moderno otkriće domaće scene.

U ponudi su festivalske ulaznice od 100 kuna za sve dane festivala. Po toj cijeni dostupne su putem Entrio sustava sve do 4. veljače kada im cijena raste.

Od svojih početaka Ferragosto JAM usmjeren je na rock, punk, hip hop i srodne žanrove regionalne alternativne i mainstream scene. Akustične svirke tijekom dana, roštiljanje, kupanje i sportske aktivnosti te večernji nastupi raznovrsnih glazbenih imena na nekoliko pozornica prometnuli su Ferragosto u jakog i jedinstvenog igrača na mapi mnogobrojnih festivala u regiji. Ferragosto JAM organizira Dostava Zvuka.

Fb event:
facebook.com/events/279360476260826/

promo girl // 15/01/2019

Share    

> njuz [last wanz]

cover: MATEJ KRAJNC ima novi singl o Horviju

MATEJ KRAJNC ima novi singl o Horviju "Horvi izzove Krajnca na trganje listkov s koledarja za leto 2024" u stilu - SUICIDE!

| 18/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: kolekcija Black Paintings Francisca Goye u audio formatu IO!

kolekcija Black Paintings Francisca Goye u audio formatu IO!

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover:

"Angel for the masses" novi spot dreDDup

| 17/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Rane" - nov singl i video benda Lelee

| 15/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: nova pjesma benda Kensington Lima zove se

nova pjesma benda Kensington Lima zove se "The Beat That Saved Our Lives".

| 15/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*