home > njuz > Program Operacije grad: Jedinstvo, 26/04-29/04

kontakt | search |

Program Operacije grad: Jedinstvo, 26/04-29/04

Nezadovoljni gradskom upravom koja nije ostvarila obveze vezane uz ključne probleme nezavisne kulture i mladih u Zagrebu, a na koje se obvezala gradonačelnikovim potpisom na Deklaraciji iz 2005. godine, organizacije okupljene oko Saveza za Centar za nezavisnu kulturu i mlade odlučile su useliti u bivšu tvornicu Jedinstvo.

Otvaranje Privemenog ilegalnog centra za kulturu i mlade obilježit će manifestacija Operacija grad: Jedinstvo od 26. do 29. 4.
U pet će prostora tijekom četiri dana biti predstavljen čitav niz raznolikih programa, od izložbi, predstava i filmskih projekcija do radionica i velikog glazbenog događaja.

Nakon programa otvaranja, prostor tvornice Jedinstvo ostaje otvorenim za programe nezavisne kulture i organizacija mladih pa organizatori pozivaju sve organizacije, inicijative i pojedince spremne na suradnju da se jave.

OTVARANJE: START

Privremeni ilegalni centar za kulturu i mlade svečano otvara vrata transformacijom svog najvećeg prostora u trg, odeon, forum. Kulturne prakse urbane kulture i specifične zagrebačke kulture svakodnevnice okupljene su na jednom mjestu kroz "salonske" razgovore i tribine, dijeljenje gradskog kolača, turističke ture kroz ilegalni centar, unplugged prezentacije i demonstracije, tržnicu znanja i neznanja te različite oblike samoorganizacije i zanimacije u društvu s poznatim i nepoznatim umjetnicima, stručnjacima, aktivistima, političarima...

Pridružite se! Razgledajte novo mjesto u gradu! Razgovarajte, komentirajte, pitajte, raspravljajte, recite im što mislite o kulturi, ulozi građana u razvoju grada, prostorima za nezavisnu kulturu i mlade, društvenoj odgovornosti kapitala, queer temama, samoorganizaciji mladih... i o svemu onome što vam se čini da je važno ili vam samo tako padne na pamet.

Na vratima vas dočekuju i kroz prostor vode: Mario Kovač, Vili Matuala, Željko Zorica, Pravdan Devlahović, Ana Krajtmajer, Zrinka Užbinec, Nina Violić, Dunja Knebl, Tomislav Gotovac, Ivana Roščić, Jelena Lopatić, Lidija Bajuk, Dražen Šivak, Bojan Navojec ...

"Salonske" razgovore pripremaju i vode: Emina Bužinkić i Emina Višnić (Nezavisna kultura i mladi zauzimaju prostore), Tedor Celakoski i Marko Sančanin (Razvoj grada - kako i za koga), Tomislav Tomašević i Dražen Puljić (Mlad si - samoorganiziraj se), Srećko Horvat (Društvena odgovornost kapitala), Zvonimir Dobrović i Gordan Bosanac (Balkanski Queer) .

K tome se s vama zabavljaju još: Dunja Knebl, Mance, Afion, Le Zbor...

A u jednom ključnom trenutku ZLI BUBNJARI , neustrašiva banda zlih udarača, otvorit će ovaj povijesni događaj rafalnom paljbom dobrih vibracija na sve prisutne.

Kroz četiri dana manifestacije u glazbenom dijelu programa moće ćete se zabavljati uz Darkwood Dub, The Strange, Welcomin Committee In Flames, Death Disco, PostRock Metal Spektakl, Confusion 60&90, Nucomers Night 2, DJ Labosha, DJ Juru, Night On My Side by DJ Pero, DJ Baldhead Dread i DirtyDancing .

Od izložbi i instalacija možete vidjeti i čuti PrisonStories Igora Hofbauera, Manceove crteže tušem uz jamm autora i prijatelja, TV Turnoff Week autorskog tima Jošt&Lesh, audio instalaciju Ivana Marušića Klifa, izložbu Centra za mirovne studije Azil kao ljudsko pravo I konačno promociju kataloga GalerijaMočvara.

U programu projekcija bit će predstavljena serija reportaža Fade IN-a Javni prostori te Tajni grad - projekcija dijapozitiva i video radova D. P. Paje.

Poklonici izvedbenih umjetnosti moći će pogledati predstave StvarajućiEve OOUR-a, te glazbeni performans Kuća_Ekstremnog_Muzičkog_Kazališta Damira Bartola Indoša.

Tematske tribune bavit će se temom Lokalne politike za mlade i Nezaposlenost mladih

A u programu manifestacije našlo se i nekoliko sadržaja koji su izmakli kategorizacija pa je za njih osmišljena nova kategorija - nesvrstano u kojoj nudimo Impronedjeljke (radionica Impro glazbe), Večer Slam Poezije, Vitić Pleše (dokumentarni projekt bilježenja i predstavljanja četvorogodišnji rad na projektu Čovjek je prostor: Vitić_pleše), Akciju projekta Knjige za zatvorenike (prikupljanje knjiga za zatvorske kjnižnice) i Attackov Buvljak.

promo guy // 20/04/2007

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*