home > njuz > NOVA IZDANJA: Sindrom, Valungari ft. VS DiM, Kobold, Ending a Clutter, E. Gray, Anatron, Hegemony Quintet, Mycene.

kontakt | search |

NOVA IZDANJA: Sindrom, Valungari ft. VS DiM, Kobold, Ending a Clutter, E. Gray, Anatron, Hegemony Quintet, Mycene.

01. SINDROM - NOVI ALBUM I SPOT!

Pančevački punkrock/powerpop bend Sindrom objavio je svoj debitanski album pod nazivom ,,Navodna ljubav'

Album je snimljen u pančevačkom studiju "3x2", produkciju potpisuju Stefan Gaćeša i Dejan Sredić a izdanje je objavljeno za "Take It Or Leave It Records". CD izdanje "Navodna ljubav" može se kupiti u radnji "Multimedija" u Sremskoj, kao i u "Vulkanu" i "Dallas Recordsu" u Knez Mihailovoj ulici.'. Sindrom promoviše album zajedno sa trećim spotom za numeru ,,Želim da sam s tobom''. Spot je dostupan na Jutjubu:



02. VALUNGARI ft. VS DiM - NOVI SINGL!

Nakon pauze, a u 25-toj godini od osnutka benda vraćamo se novim singlom i videom. Postava je prvotna uz dodatak vokalnoga sastava DiM iz Delnica i Mrkoplja.

Pjesma je ljubavna, antifašističke povijesti, proizašla iz pera prvog predsjednika Narodne Republike Hrvatske Vladimira Nazora, a autor glazbe je akademik Natko Devčić.

Ljubav iz doba šumskih borbi dobra i zla. Gerila ljubavi vreba u šumarku.

Snimali smo u kabinetu Hrvoja prskala Vidre ( "ZG-zvuk"), koji potpisuje snimanje, miks i produkciju. Aranžman za ženske glasove napravio je Damir Zagorščak- Zagor, kao i tonsku snimku vokala i svoje harmonike "Valungarke". Spot je realiziran u prigorskim šumama uz pomoć NOS produkcije.

Planovi: Proslaviti 25 godina od osnutka i to pred kraj godine, kada su i nastali Valungari. U zimi i ledu. Par koncerata planiramo izvesti u staroj, originalnoj postavi uz dodatak VS DiM. Punk Rock izvedbe uz moćan vokalni sastav, kojim ravna naš maestro Zagor.

Sudjelovali su:

Marin Maršić - bubanj, Marko Ambruš Maršić-bas, Damir Zagoršćak-Zagor- Harmonika, Kristian Gregurić-vokal, el.gitara, Marko Kova Kovačić-vokal, VS DiM, dirigent Damir Zagorščak Zagor



03. KOBOLD - NOVI SPOT!

KOBOLD je objavio novi muzički video za pesmu DEUS EX sa nedavno objavljenog drugog albuma MASTERPACE. Za snimanje spota bili su zaduženi Jovan Mihajlović (PRIS portal) i Filip Simić, a za post produkciju Elio Rigonat i Marko Stefanović.



04. ENDING A CLUTTER - DVA SPOTA!

Tuzlanski mix-žanrova bend objavio ne jedan, već čak dva spota:





To je to. Uživajte.

05. E. GRAY - NOVI ALBUM/PROJEKT!

E. Gray novo je ime na elektronskoj sceni. Radi se o novom projektu pulsko-riječkog liječnika, pisca i glazbenik Eliše Papića. Ovim putem predstavlja svoj trance album Deja-Vu 2019, koji kroz 8 pjesama prati nekoliko podžanrova trancea(epic, progressive, tech, psy) te je dostupan na svim većim digitalnim servisima(iTunes, Spotify, Deezer, GooglePlay itd.).
Pjesme s albuma će kroz sljedećih nekoliko tjedana objavljivati pojedinačno na svom Youtube kanalu.



06. ANATRON - SINGL I SPOT!

Iako u doslovnom značenju prirodan sodin karbonat, Anatron je projekt koji predstavlja simbiozu analognog zvuka, elektronike i vizualne estetike, a čiji je temeljni pokretač nezamjenjiva snaga ženske energije. Prvi singl "Ona dolazi", priča je o strastvenom susretu dvoje stranaca ispričana u minimalističkoj, low-fi glazbenoj formi. Miks pjesme radio je Toni Milohanić, mastering Matej Zec, dok spot potpisuje Lumiere Production.



07. HEGEMONY QUINTET - ALBUM I SINGL!

Hegemony Quintet je još jedan projekt Vrhovec Aleksandra, pokrenut u zimi 2018., a ove je godine uz novi LucidFer izdao je i njega. Album je producirao, napisao glazbu te odsvirao gitaru Vrhovec, nakon toga je uključio u njega svoje inozemne prijatelje, jazz virtuoze: Giò Maucieri na bubnjevima (poznat još sa ploča LucidFer i Grinded Grin), Luca Cacucciolo na klaviru, Josué García na trubi (poznat još iz Grinded Grin) te Issar Shulman na kontrabasu. Album je veoma pitak klasični jazz, bez okolišanja. Mix je u Americi radio Alex Scott, a mastering također amerikanac Nathan Reiner. Predivan Artwork su radili Aleksandar Veselić & Dragana Veselić. Album je izašao na predivnom bijelom vinilu u limitiranoj seriji od 100 primjeraka kroz nezavisni label Olde Scratch Records. Vrhovec planira ove godine izdati još neke projekte kao što su Mycena, Remedij, Odd Breed a u primpremi je novi Grinded Grin album te pop rock album sa Bojanom Aleksić (LucidFer) na hrvatskom jeziku.



08. MYCENE - PRVI ALBUM!

"Chapter 1.", album prvijenac Mycene objavljen je 19.7.2019. kroz digitalne platforma, a rujnu će "Chapter 1." biti dostupan i na vinilu. Album je spoj eksperimentalnog i vrlo slojevitog zvuka i pretočen kroz psihodeličnu rock formu.

Mycena je instrumentalni kult, derivat raznih koprivničkih glazbenika spremnih na eksperimentalnu improvizaciju. Projekt ima vrlo labavu formu te je stoga i svako njihovo okupljanje jedinstveno glazbeno iskustvo.

Trenutno ga čini pet glazbenika koji iskušavaju granice psihodelije kroz nešto žešći zvuk i glasnoću, a to su Aleksandar Vrhovec (synth, efekti), Marin Mitić (gitara), Pavle Bojanić (gitara), Karlo Cmrk (bass), Igor Vidaković (bubnjevi), a na albumu su im se pridružili i Koprivnički virtuoz na klaviru (piano, synth, rhodes) Marin Hraščanec i vrhunski saxofonist Luka Osrečak. Album je snimljen u svibnju ove godine, miks i mastering je radio Alex Scott u Americi, cover albuma su radili Aleksandar i Dragana Veselić.

promo guy // 25/07/2019

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*