home > njuz > NOVA IZDANJA: NOAIR, Lika Kolorado, Zvonimir Varga, Lepša Brena, K'o Zmaj, PBO, Brkovi, Grapevine Babies, Them Moose Rush, Zarkoff.

kontakt | search |

NOVA IZDANJA: NOAIR, Lika Kolorado, Zvonimir Varga, Lepša Brena, K'o Zmaj, PBO, Brkovi, Grapevine Babies, Them Moose Rush, Zarkoff.

01. NOAIR

Grupa NOAIR (Koper, Slovenija) predstavlja novi singl i spot IGRA.

Njihova se pjesma Colours još uvijek može redovito slušati na radiju i vidjeti na televiziji, a u posljednjoj su godini gostovali i uživo s brojnim nastupima, između ostalih na MENT-u, Kinu Šiška i Vienna Waves Festivalu.

Igra za NOAIR predstavlja prelomnu tačku u svom postojanju i radu, jer započinje novi muzički period. Nadmoć dirigentske palice gitare, sada onemogućavaju suptilni i teško kategorizovani zvuci analognih i digitalnih "Sinta", koji novom singlu donose nekakvu zimsku svežinu.

NOAIR se sada prvi put izražavaju na slovenačkom, te nam nude pomirenje i pozdrav od onih, koji su nas doveli dotle, gde smo, a više im se ne možemo zahvaliti.

Igra znači smrt nečega starog i u isto vreme rođenje nečeg novog.



02. LIKA KOLORADO

Indie rockeri Lika Kolorado objavili su novi studijski album "Kontura" s 11 novih pjesama u izdanju Classic Recordsa. Album je dostupan na svim streaming servisima, a u pripremi je i izdanje na vinilu.

"Drugačijeg je zvuka, šireg, agresivnijeg. Pjesme su čvršće i teže. Imamo beat mašine, klavir, više back vokala, Vanjine bizarne foot switcheve". Pjesme nisu kalkulirano pisane - to su sve pjesme odrastanja, odricanja, prihvaćanja, pomirbe i eskapizma, sve u svojim dozama", kaže Filip Riđički o novom albumu pa dodaje da je rad s producentom Skansijem bio izniman te da im je svojim velikim iskustvom "držao leđa u radu".

03. ZVONIMIR VARGA

Zagrebački kantautor Zvonimir Varga predstavlja prvi singl ove godine, skladbu "Katarina" koju posvećuje svojoj djevojci. A upravo je ona, Katarina Matas, zaslužna za maštovit spot koji prikazuje ljubavnu priču kroz dogodovštine dva dječja automobila - muški i ženski.



Centar Zagreba i Jarun lokacije su na kojima su snimljeni poetični detalji prirode i šaroliki ritam grada, koji su se sjajno uklopili u neobičnu ljubavnu priču na kotačima. Audio produkcijom, koju je snažnim i efektnim surf pop-rock aranžmanom upotpunio Jere Šešelja te gostovanjem Stipe Mađora na trubi, Vargini nježni stihovi dobili su na snazi, ali njegov glazbeni izričaj i dalje ostaje prepoznatljivo nježan i autentičan. Pod okriljem izdavačke kuće 'Spona', "Katarina" je ujedno i drugi singl s Varginog nadolazećeg albuma, koji će biti njegovo 10. izdanje u posljednjih 10 godina, koliko je na sceni.

Objavio je i više od 15 singlova, knjigu poezije "Poljubac budućnosti", skladao glazbu za više dječjih kazališnih predstava, a autor je i teksta dječje slikovnice "Veseli dan dr. Vedrana Veselića". U Hrvatskoj, regiji, a i šire, Varga je održao više od 250 koncerata, a u posljednje vrijeme najviše nastupa po kaznionicama i domovima umirovljenika. Sljedeći koncert zakazan je 13. ožujka u zagrebačkom klubu "Boose and Blues", gdje će u sklopu "11th Zagreb International Blues Festivala" nastupiti sa sastavom "Bluesman by Tony Lee King", a zatim kreće na turneju po zagrebačkim knjižnicama.

04. LEPŠA BRENA

Bend Lepša Brena izdaje svoj prvi mini-album, EP "Bacači pogleda" u subotu, 29. februara.

Pesme koje čine EP "Bacači pogleda" tematski povezuje distancirano posmatranje različitih prostornih i društvenih fenomena, u maniru flanerizma. Mini album čini pet pesama, od kojih su četiri najnovije ostvarenje, dok poslednja zaokružuje ovo izdanje kao prva ikada napisana i snimljena pesma benda.

Pesme Lepše Brene crpe muzičku inspiraciju iz mnoštva žanrova, kombinujući elemente elektronike i gitarskog zvuka, ritmova za ples i melodija za kontemplaciju.

Definišući svoju muziku kao arhi-pop (arhitektonski pop), Lepša Brena nastaje 2017. godine kao duo iz Novog Sada/Budimpešte, sa idejom da kombinuje arhitektonske ideje i teme sa pop melodijama. Lepšu Brenu čine Attila Antal i Višnja Žugić, sa saradnicima (Andrej Nenadov i Boris Malinović) sa kojima uživo izvode svoju muziku. Od svog prvog nastupa na Festivalu uličnih svirača 2019. godine, koncertno su aktivni.



05. K'O ZMAJ

Desetak godina nakon što je povukao prve, tada još uvijek nevine korake, zagrebački bend K'o Zmaj u najnovijoj postavi okreće novu stranicu. Na njihovim službenim kanalima objavili su lyric video za pjesmu "Kao i obično", koja bi trebala predstaviti neki novi zvuk, ali i spomenutu novu postavu benda.



Njegovi trenutni članovi su Ozren Jurić (vokal, gitara), Goran Lenac (gitara, flauta), Eldar Keskin (bas) te najnoviji član na bubnjevima, Mario Katušić. Bend je i dalje spreman primiti još jednog gitarista, no trenutno rade u ovoj postavi te u njoj najavljuje i skorašnje nastupe, ali i još neke pjesme koje će slijediti put gore spomenute.

Pjesma predstavlja jedan odmak prema ozbiljnijem i konkretnijem zvuku, posebno ako se usporedi s albumom koji je ovaj bend izdao 2015. godine i koji je donio jedan vedri i zanimljivi, ali još uvijek nedefinirani zvuk. Kako sami članovi benda kažu, njihov žanr se može definirati kao alt rock, no nemaju straha od lutanja u razne žanrove glazbe, kao što ne mogu pobjeći niti od uvijek privlačnog zvuka punk rocka.

Također, za one koji žele više, prije par mjeseci su objavili i mračni hard rock single "Nemaš milosti":



06. PBO

Predstavljamo Vam prvu pjesmu koja najavljuje nadolazeći materijal u 2020. godini. Iako pjesma "Sam sa sobom" se neće naći na novom albumu, svoj prostor je našla na tavanu, u istoimenom session-u.



"Ta vaša stvar "Sam sa sobom" na prvo slušanje daje taj melankoličan prizvuk, kao da odrastao čovjek odlazi odlazi u šumu da bio dijete pa pravi pizdarije; tako nešto." Rekao je subjekt ispitivanja pod rednim brojem 01.

"Ovo je ludilo brate. Mada netko konzumira viška nečega, makar to bila sloboda pisanja." Tiho je poručio subjekt ispitivanja pod rednim brojem 02.

"Ne znam, ali ovo sa tobom nema smisla. Nikad nisi sam šizofrenijom." Odvažno poručuje subjekt ispitivanja pod rednim brojem 03.

Tako kažu subjekti ničim izazvani i hvala im. Ovaj session će uskoro popratiti još jedan, te na proljeće očekujte i prvi službeni spot benda. Dok album u cijelosti sigurno slušate na jesen.

07. BRKOVI

Zagrebačka punk wellness mašina Brkovi izbacila je novi studijski album naziva "Brkovi su da se vole" čijih je svih devet pjesama već dobilo videospot! Svi spotovi od subote se mogu pogledati na YouTubeu, a album je od danas u podne dostupan kao besplatan download na web stranicama benda.

Oko godinu dana nakon albuma "Hormon sreće" Brkovi su isporučili novi, ukupno sedmi studijski album prošlog listopada najavljen s odličnim singlovima - "Hoću da mi dijete sluša narodnjake", koji je na YouTube prešao 1.2 milijuna pregleda, i "A ja ću da pijem". Album "Brkovi su da se vole" sadrži ukupno devet pjesama i, osim po standardno oštrim punk folk favoritima, ostat će upamćen i po činjenici da je na dan objave imao videospotove za sve
pjesme. U rijetko viđenoj akciji bend je tijekom proteklog vikenda objavio sedam videospotova, što je prvi ovakav slučaj na ovdašnoj sceni.

Osim novog albuma Brkovi su najavili u dva koncerta u Bugarskoj početkom travnja i nastup u Rijeci, a ostatak kalendara jednog od najtraženijih bendova naše regije brzo se puni, pa će uskoro biti objavljeni novi koncerti.

08. GRAPEVINE BABIES

Dovodimo Vam ekskluzivne vijesti iz grada Rijeke, gdje su zabilježeni prvi simptomi funk groznice. Simptomi kod zaraženih osoba uključuju povećano lučenje endorfina i spolnih hormona, grčeve u obrazima i nekontrolirane izljeve smijeha, te svrbež u stopalima i neutaživu potrebu za micanjem bokova.

Stručnjaci iz funk sastava Grapevine Babies, ili kako im često tepaju: "mnogoljudna kvarnerska funk senzacija", imaju lijek i predstavljaju ga u punom sjaju!

Funkle Ben's Sex Potion, debitanski je album spomenute grupe, koji sadrži devet autorskih pjesama (uključujući hit single Your Love Is Gone, zbog kojeg slušatelji već mjesecima plešu uz svoje radio prijemnike) potrebnih za tretiranje groznice i već na prvo slušanje ne ostavlja ravnodušnim. Kroz album, funkemičar imena Funkle Ben, unajmljen od stručnjaka iz Grapevine Babies tvornice, pokušava sintetizirati prvi funkcionalni seks napitak i to mu uspijeva tek kada pomiješa sve sastojke u točnim omjerima.



09. THEM MOOSE RUSH

Progresivni rock trojac Them Moose Rush predstavlja novi videospot za singl "Jude's Got Another" kojim najavljuju novi, nadolazeći studijski album "Dancing Maze" za etiketu Dostava Zvuka.

U inventivnom i zabavnom videospotu u ulozi znanstvenice pojavljuje Ana Jelić iz grupe Lika Kolorado, a opasno kemijanje u laboratoriju nailazi na prepreke i dobiva posve neočekivan rasplet. Videospot je nastao pod palicom Dinka Šimca (Beyond Pines Films) kojem je ovo već treća suradnja s bjelovarskim trojcem. "On je pandan naših razmišljanja o muzici u svijetu snimanja videa i dozvoljava da naši zajednički brainstorminzi ponekad uđu u domenu vrlo ambicioznog. Tako smo si ovdje zapravo u startu sami zadali dosta logistike i post produkcije, no imali smo fenomenalnu podršku svih prijatelja i čovjeka za direktorskom palicom s kojim je sve moguće." - komentiraju Them Moose Rush.

Glazbu i tekst za pjesmu "Jude's Got Another" napisali su Them Moose Rush. Iza produkcije zajednički stoje Mark Mrakovčić, Borna Mijolović i Them Moose Rush, dok mastering potpisuju Mark Mrakovčić i Them Moose Rush.



10. ZARKOFF

Kaže: "Izišao je moj novi album pod nazivom Semi-fiction, a objavio ga je Lab Personnel, diy kolektiv iz Zagreba. Na albumu je 8 naslova, neke su pjesme vokalne, a neke instrumentali, a nosač zvuka je ovaj puta kazeta - odlučili smo se na malo luksuzniju chrome type II varijantu. Za vizualni dio izdanja pobrinula se Lana Grahek."

terapija // 02/03/2020

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*