home > interwju > Zvonimir Varga

kontakt | search |

Zvonimir Varga

Nakon što smo među prvima preslušali njegov novi singl i spot koji službeno izlazi 12. listopada, popričali smo sa zagrebačkim kantautorom Zvonimirom Vargom. Na sceni je gotovo osam godina, a nadolazeći "Zvukovi" su već osmi singl koji objavljuje pod okriljem izdavačke kuće "Croatia Records" - uz osam albuma koje je nezavisno objavio, te više od 100 koncerata koje je održao.
[  ]

  © Dinko Doringo

Zvonimire, hvala ti što si nam omogućio da poslušamo "Zvukove" i prije službenog izlaska. Moramo priznati da se u pjesmi se osjeća promjena u odnosu na dosadašnje singlove. Prije svega tu je bendovska podrška pa je i pjesma je prepuna novih ugodnih zvukova. Kako se to dogodilo?

- Nakon podosta godina u kojima sam nastupao sam, dogodila se meni dugo željena promjena. Krajem prošle godine upoznao sam Marka Kanceljaka koji me osim odličnog sviračkog iskustva podario i glazbenim idejama koje sam prihvatio, te su na kraju rezultirale ovim singlom. U među vremenu smo okupili i bend koji daje svoj kreativni doprinos, a osim koncerata, kruna rada bila je upravo pjesma koji smo snimili. Sa mnom su sada spomenuti Marko Kanceljak na gitari , Stjepan Hrastić na basu, Marin Fatović na cajonu i Ivan Andrijević na klarinetu. Rad u bendu me oduševljava, a pjesme su, kao što se čuje, pronašle novi život. Zvukovi su tek prvi singl koji smo napravili, već radimo na drugom...

Teško je reći je li ugodniji spot ili pjesma... Tko je zaslužan za sve to?

- Čim smo napravili čvrstu konstrukciju pjesme, krenuli smo snimati. Pjesmu smo snimili u profesionalnom studiju EMI, pod palicom producenta Jere Šešelje. Jere nam je puno pomogao, posebice u vremenu koje je odvojio za nas, te u angažmanu profesionalnih glazbenika koje je pozvao da gostuju u pjesmi. To su Jurica Hotko na klaviru, Dean Melki na violini i Daniel Kadijević na bubnjevima. Uz moj bend, na pratećim vokalima pridružila nam se i Jasmina Alihođić. Također, zahvalio bi i i Irmi Bulaji, Mateju Magdiću, Filipu Baracu i Miji Dugandžić Marić koji su dali svoj obol ovoj pjesmi.

- Što se tiče spota, snimio ga je i montirao Doringo - dugogodišnji suradnik i prijatelj, a ovo nam je već osma zajednička suradnja. Video je snimljen podno Sljemena na lokaciji "Gorsko zrcalo" koju je odabrao Doringo, a koristio je neke svoje uobičajene tehnike poput "makroa" i "time lapsa". Svaki spot koji smo radili je drugačiji, a opet svaki nosi njegov potpis. Idući spot biti će još korak dalje, ali to neka ostane mala tajna za sada...

Primjetili smo također da je na tvojim koncertima sve više publike. Napunili ste Vinyl u petom mjesecu, a i koprivnički Pixel prije nekoliko tjedana.

- Točno. Treba vremena da pjesme dođu do ljudi, a naravno da i bend pruža širu "glazbenu podlogu" koja se očito sviđa publici. Drago mi je da ljudi dolaze na koncerte, no pošto sam jednom prilikom svirao jednom čovjeku, točnije Srđanu Strajniću u Beogradu, bilo bi šteta da nisam imao i takva iskustva. Malo tko se time može pohvaliti, ha ha ha...

Zvonimire, hvala ti što si ekspresno odgovorio na ovih par pitanja o "Zvukovima". Hoće li biti kakva specijalna promocija pjesme?

- Hoće, i to već 12. listopada u Jiggy Baru. Prvo ćemo na velikom platnu prikazati novi video, a zatim i održati kraću svirku. Na svakom koncertu nudimo nove aranžmane, pa će tako biti i sada. Pozivamo sve da dođu i ostanu na druženju nakon svirke, a treba istaknuti da je ulaz besplatan. Događaj počinje točno u 21 sat, pa nemojte kasniti!
[  ]

  © Dinko Doringo

(Intervju by: Krešo Dolenc)

promo guy // 04/10/2017

Share    

> interwju [last wanz]

cover: DRAŽEN ĐORĐEVIĆ (Dichotomy Engine): 'lomljenje gitare može da napravi jako dobar efekat'.

DRAŽEN ĐORĐEVIĆ (Dichotomy Engine): 'lomljenje gitare može da napravi jako dobar efekat'.

| 02/05/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Simon Bonney (Crime and the City Solution)

Simon Bonney (Crime and the City Solution)

| 30/11/2023 | pedja |

>> opširnije


cover: ZMAJ ORKO STAR: Još ne razmišljamo o novom albumu

ZMAJ ORKO STAR: Još ne razmišljamo o novom albumu

| 21/11/2023 | horvi |

>> opširnije


cover: GORAN POLAK: 'Šarlo je kriv za sve'.

GORAN POLAK: 'Šarlo je kriv za sve'.

| 17/09/2023 | horvi |

>> opširnije


cover: DONKEY HOT - 'mi smo rock'n'roll bend'

DONKEY HOT - 'mi smo rock'n'roll bend'

| 04/02/2023 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*