home > njuz > NOVA IZDANJA: Flegma, Jall Aux Zeux, Elisha, Mary May, Disbaja, Stevan Dobrota, Sfumato, Mokri Nenad, Vice Versa, Random, Zebas, She Loves Pablo, Zoster.

kontakt | search |

NOVA IZDANJA: Flegma, Jall Aux Zeux, Elisha, Mary May, Disbaja, Stevan Dobrota, Sfumato, Mokri Nenad, Vice Versa, Random, Zebas, She Loves Pablo, Zoster.

01. FLEGMA

Rek'o je ovak: "Lijep pozdrav. Ja sam Denis Popov iz Osijeka pod umjetnickim imenom Flegma. Bavim se glazbom vec dugi niz godina te sam odlucio samostalno raditi neke projekte u sklopu videa.Radim na jos 4 projekta koje planiram odraditi kroz ovu godinu."



02. JALL AUX YEUX

Pred vama je pjesma "Qui a tué (béni ou maudit)?" [Tko je ubio (Blagoslovljen ili proklet)?]; Pjesma je šizofreni pogled na dva događaja iz francuske historije (ubojstvo Henrika IV. i smaknuće Luja XVI).

Tko u šumu, tko po drva - pjesma donosi situaciju disharmonije, kaosa i neslaganja, podjelu koja se pojavljuje među onima koji podržavaju i onima koji prokllinju kralja.

"Pjesma će biti dio našeg drugog albuma na kojem trenutno radimo. Snimljena je u studiju Amadeus u Bihaću (Nemdžad Alić). Spot za pjesmu su radili Dinko Abdić i Erko Duratović (Studio Lege artis), a glavni akter je bihaćki umjetnik Emir Toromanović koji je oslikao giljotiniranje Luja XVI. Zahvaljujemo se Nihadu i njegovim violinama. Slušajte, gledajte! Pozdrav od benda Jall aux yeux!"



03. ELISHA

Elisha prestavlja Ladybug, A Safe place, single sa novog albuma Let me tell you about koji prati posebne likove na koje je naletio u svom životu i njihove kratke priče u glazbenoj formi.
Pjesme sa albuma izlaze svaki mjesec do kraja godine.



04. MARY MAY

Ukorak sa zvukom svjetskih i modernih produkcija, zagrebački producent delapse donosi za hrvatske pojmove nesvakidašnji i uzbudljiv singl "Starry Eyes" nastao u suradnji s jedinstvenim vokalom već zapažene kantautorice Mary May. Domaća nezavisna glazbena scena time se još jednom pokazuje kao vrelo iznimnih talenata itekako vrijednih pažnje šire javnosti.



05. DISBAJA

Yagrebački metalizirani crust panxi Disbaja su upravo izbacili novi single te spot! Pjesma "Bježi si s puta/Mutacija" je najava budućeg albuma koji će se uskoro krenuti snimati!

Cijeli koncept snimke i spota je realiziran u klubu Attack uz pomoć prijatelja/ica. DIY!
Youtube kanalu:



06. STEVAN DOBROTA

Instrumentalni izvođač Stevan Dobrota, violista i basista, objavio je novu kompoziciju "Reflection of Courage ". Ovo je druga u nizu kompozicija koje se očekuju u narednom periodu.

Stevanov eksperimentalni spoj viole i bas gitare osvojio je prvo mesto na takmičenju zvučnih efekata "Pedala" u KC Gradu, a zatim je objavljen i lajv video te iste kompozicije pod nazivom "Precognition". U radu na "Reflection of Courage " učestvovali su i Nenad Tasić - 44Studio, koji je bio zadužen za snimanje, miks i master, Slađan Milenović i Mladen Todorović koji su se bavili aranžiranjem, dok je za sliku bio zadužen Ivan Tasić - Košnica studio.



07. SFUMATO

I Jebotonci Sfumato imaju neš novo...



08. MOKRI NENAD

Mokri Nenad predstavlja svoj drugi singl Nejde mi se nikam da barem na trenutak zaboravimo svijet oko sebe.



Glazba i tekst: Bruno Vrgoč
Aranžman: Martin Tisanić, Marko Tršinski, Bruno Vrgoč i Luka Juranić

Martin Tisanić - vokal, gitara, prateći vokali
Bruno Vrgoč - solo gitara, klavijature
Luka Juranić - bas gitara i prateći vokali
Marko Tršinski - bubnjevi

Snimao, miksao i masterirao: Dražen Završki, Zabok, Hrvatska

Bend Mokri Nenad je četveročlani bend koji svira jednostavnu i veselu muziku za razbibrigu i čagicu. Idealno ih je poslužiti uz koktel na ljetnoj terasi hotela uz more. Instant injekcija veselja. Lake note i tekstovi koji se lako pamte. Glazba uz koju se ne razmišlja. Pažnju najviše zaokupljaju osebujnim odjevnim kombinacijama iz zlatnih 80tih.

09. VICE VERSA

Vice Versa, tajanstveni lik koji kombinira metal i dalmatinsku melodiju objavio je pjesmu "Kraken", zadnju pred izlazak novog studijskog albuma.



10. RANDOM

Beogradski bend Random predstavlja novi singl "Muladhara".

"Novi singl je rezultat našeg zajedničkog truda, izlaženja iz komfor zona i predstavljanja materijala u novom svetlu. Pristupili smo produkciji pesme na nov i kreativan način izražavanja za nas. Ova pesma je kamen temeljac onoga što osećamo da je naša muzika sada. Nastavićemo ovim putem koji počinjemo novim singlom", navodi se u saopštenju benda.



11. ZEBAS

Nakon prvog spota za singl "U obilasku", Zebas nam predstavljaju spot za svoj drugi singl "Možda već sutra".

Pjesma govori o stanju ponekad svojstvenom svakom čovjeku - osjećaju bezizlaznosti i bespomoćnosti, ali i istovremenom traganju. Traganju za izgubljenom prošlošću, nedosanjanim susretima, propuštenim prilikama i budućim snovima. Unatoč tamnijim glazbenim tonovima, u svojoj srži ona je pjesma nade i iščekivanja. Iako nastala puno prije aktualnih okolnosti, "Možda već sutra" opisuje univerzalnu potrebu za utjehom koja je tu, nadohvat ruke… Možda već sutra…

Spot za pjesmu potpisuje mladi domaći redatelj Filip Šarić, a svi kadrovi snimljeni su u "Zebas clubhouse".

Na pjesmi gostuju Ivona Šarić (back vocal) i Jakob Filić (synth).



12. SHE LOVES PABLO

Što se sve događa na velikoj europskoj turneji jednog benda otkrivaju zagrebački groove rockeri She Loves Pablo u novom videospotu za singl "Operator" s aktualnog albuma "Death Threats From Future Self".



13. ZOSTER

Grupa Zoster singlom "Kuda Idu svi ti ljudi" najavljuje skori izlazak njihovog petog studijskog albuma.



Pet godina nakon izdanja "Srce uzavrelo" grupa Zoster pripremila je album naziva "Najgori", kojeg predstavlja prvim singlom. Glazbu i tekst pjesme "Kuda idu svi ti ljudi" potpisuje frontmen Mario Knezović, a aranžman je djelo njega i Adisa Sirbubala. Videospot je režirao Miodrag Cicović, direktor fotografije bio je Vuk Papić, a sniman je na niz lokacija u Bosni i Hercegovini.

terapija // 13/04/2020

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*