home > njuz > NOVA IZDANJA: Hod, Tate Romanova, Oridano Gypsy Jazz Band, Terminator, Wooden Ambulance, Srđa Simunović, Miloš Ratker, Bloodwrz, Gospođo Bate, Rebel Star, Ivo Sivo, Ryder.

kontakt | search |

NOVA IZDANJA: Hod, Tate Romanova, Oridano Gypsy Jazz Band, Terminator, Wooden Ambulance, Srđa Simunović, Miloš Ratker, Bloodwrz, Gospođo Bate, Rebel Star, Ivo Sivo, Ryder.

01. HOD

Grupa Hod iz Beograda je objavila drugi studijski album pod nazivom Strane Percepcije. Album je snimljen u Down There studiju i Digimediji u Beogradu 2019. godine. Snimatelj: Uroš Milkić, Producent: Goran Crevar. Hod su: Sandra Miloševski, Maša Stanković, Veljko Djukić, Stefan Savić, Vasja Stanković i Milan Perišić. Dizajn omota: Dobre brlje.



02. TATE ROMANOVA

Splitski bend Tate Romanova predstavlja "Na radiju", svoj četvrti studijski singl sa albuma koji uskoro izlazi za diskografsku kuću Croatia Records. Nakon uspješnih prethodnih singlova, bend novom pjesmom uvodi slušatelje u žešću sferu svog zvuka. Autori glazbe za pjesmu su Šime Barbarić i Ante Jerončić, a Barbarić je i autor teksta. Vokal u bendu je Sara Andrić koja iz singla u singl pokazuje stav i širinu svojih glasovnih mogućnosti. Tate Romanovu kompletiraju Lana Beović na bas gitari, Zdeslav Klarić na klavijaturama i Ivana Županović na bubnju.

Ovaj zanimljiv i originalan spot je režirao i montirao Milan Latković iz agencije KREAG. "Na radiju" je bend, kao i većinu materijala, snimio u mostarskom studiju "Pavarotti". Produkciju potpisuju Saša Karabatak i Ivan Božanić (Pips Chips & VIdeoclips) koji je ujedno zaslužan za miks i mastering pjesme. Tate Romanovu do kraja godine čeka uzbudljiva regionalna turneja.



03. ORIDANO GYPSY JAZZ BAND

Postoji li bolji način obilježavanja prvih 10 godina djelovanja Oridano Gypsy Jazz Banda od izdavanja jubilarnog singla?

Kao krunu svih navedenih godina proživljenih na brojnim uspješnim live nastupima, sastav predstavlja svoju najnoviju autorsku kompoziciju koja za cilj ima odati počast čuvenom belgijskom Sinti gitaristu Djangu Reinhardtu - utemeljitelju ovog romantičnog žanra i glavnom razlogu zbog kojeg je Oridano priča uopće i počela.

Shodno tome, skladba nosi naziv Swing King!

Swing King donosi prirodnu inspiraciju modernim gypsy jazzom s kojim se isprepliće stanovit utjecaj hrvatske tradicijske glazbe dok istovremeno ponovno vraća Oridano svojim korijenima, a to je autorski izričaj unutar gypsy jazza - nešto po čemu su jedinstveni na hrvatskoj jazz sceni.

Glazbu i aranžman za kompoziciju potpisuje gitarist i osnivač sastava Orjen Riđanović, audio i video produkciju Doringo (Dinko Čvorić), vizualni identitet izdanja kreirao je Viktor Resimić, a izdavač je Hitchtone Music and Promotion iz Zagreba.

Kao i na svim dosadašnjim studijskim izdanjima sastava, tako i na ovoj najnovijoj snimci sudjeluju svi članovi Oridano Gypsy Jazz Banda, a to su: Aldo Foško (bas klarinet), Franjo Stojaković (klarinet), Orjen Riđanović (lead gitara), Milivoj Majdak (ritam gitara) i Gustav Barišin (kontrabas).

Dobrodošli u njihovo kraljevstvo swinga!

Singl: Swing King
Žanr: Jazz/Swing
Izdanje: digitalno
Izdavač: Hitchtone Music & Promotion (2020)



04. TERMINATOR

Sjećate se onih vremena prije potresa, virusa, godzila i vulkana? E pa band terminator pripada tim vremenima. Energetska bomba pozitivizma i ludila koja će nas sjetiti da ćemo opet takvu pjesmu moći slušati u autu, ignorirati kamere dok sunce prži i zrak je skroz bez pijeska iz pustinje...ako želite znati više o terminatoru, evo na njihov način:



05. WOODEN AMBULANCE

Subotički bend Wooden Ambulance objavio je video za pesmu "Belgrade". Šesti po redu singl/spot sa prošlogodišnjeg albuma "Redville" nastao je u domaćoj radinosti. Video su napravili Mila i Goran Grubišić.



06. SRĐA SIMUNOVIĆ

Nakon što je prije dvije nedjelje objavio singl "Tuneli mraka 2", Srđa Simunović nastavlja sa predstavljanjem pjesama koje će se naći na albumu "Horizont Događaja". Sedma, od ukupno šesnaest numera koliko će ih biti na kompletiranom izdanju je kompozicija sa hard rok/metal šmekom "Lost Man".

Simunović za pjesmu kaže da ona pokušava da opiše izblijedjelost boja, "ispranih ovim vremenima u kojima srce tuče, ali omeđeno, jer digitalni čovjek napada i nameće samo virtuelnu slobodu. I prazninu istog. Da sam dao boje, bio bih bik koji miriše cvijeće dok se pustoši njegovo stanište. Oaza života. Punog boja. Boje su za nama… Sa nas isprane!"



07. MILOŠ RATKER

Frontmen grupe Sinestezija, Miloš Ratker, objavio je solo prvenac, singl iz izolacije, kojim najavljuje album "Izolir trake".



08. BLOODWRZ

Novoosnovani alternativni pop duo izbacio prvi singl.



09. GOSPOĐO BATE

Multikulturalna atrakcija iz Novog Pazara Gospođo Bate, sastav koji u žanrovskom izrazu barata brojnim stilskim akrobacijama i autorskom sugestivnošću, ovih dana je u digitalnoj formi objavio svoj dugo očekivani album naziva "Pećenšije" za beogradskog izdavača "R'n'R Records". Materjal kojeg je bend priredio sadrži koncertne snimke iz nekoliko ovdašnjih gradova, realizovanih u periodu 2016-2018-e godine. Gospođo Bate su bend čija vizuelna i izvođačka stilizovanost malo koga mogu ostaviti ravnodušnim. Pogledajte spot "Ljubav ljude množi" , sa kojim novopazarci kreću u medijsku i promotivnu kampanju aktuelnog debitantskog albuma, i uverićete se koliko njihova pojava predstavlja osveženje na domaćoj muzičkoj sceni.



10. REBEL STAR

Rebel Star imaju čast da vam predstave "Demone", kolekciju 10 novih pesama Milana Glavaškog o ljubavi, snovima, idealima, prirodi, starosti, putovanjima i samospoznaji. "Demoni" su peti studijski album Rebel Star i prvi na kojem je sve instrumente odsvirao Milan. Jedina gošća na albumu je Zvonka Obajdin (Svemir) kao prateći vokal na uvodnoj pesmi "Nema kantrija za starce".



11. IVO SIVO

Kaže Ivo Sivo: "Izbacim dosadnu pjesmu, šta misliš o tome?" Bacite uho na novi singl da provjerite radi li se o dosadnoj pjesmi ili ne. Ivo kuha album, Ivo opet igra igru, "radim šta želim, pamti me po tome". Za one kojima trenutno ne zvoni ime Ivo Sivo, član upokojene splitske hip-hop grupe Dječaci.



12. RYDER

"Zovem se Borna Kekić Milas, umjetnički Ryder. U osnovnoj školi me zanimala hip hop glazba, koja me i danas zaokuplja i još uvijek je moja preokupacija. U osnovnoj i srednjoj školi vrlo često sam nastupao na raznim događanjima koja su imala cilj predstaviti mlade kojima je ta vrsta glazbe bila glavni izričaj. Kroz bavljenje glazbom moji interesi su se širili te sam krenuo sa stvaranjem glazbenog studija koji još i danas, prateći trendove, stalno razvijam. Potreba da se usavršavam u onome što radim, dovela me je do susreta sa pjesnicima te zadnje vrijeme pišem I poeziju koju izvodim na Pjesničkom druženju te su moje pjesme dio zbirki pjesama u izdanju raznih zagrebačkih udruga pjesnika. Dio poezije sam uglazbio, otpjevao i snimio. Stalnim nastupima kod pjesnika se usavršavam i u svojoj vlastitoj glazbi, kako bih bio što kvalitetniji, kada su pravi nastupi u pitanju. Svoju glazbu radim svim svojim srcem i kroz riječi ili stihove pokazujem ljudima kako se ja osjećam i što ja mislim općenito o mojem životu, tako to najbolje pokazujem publici ili mojim poznanicima i prijateljima. Glazbu ne radim zbog novaca, nego zato da se opustim i malo zabavim sa bavljenjem hip hopa. Do sada sam nastupio na dvije televizije Z1 i Zapad TV a na drugima su puštani moji spotovi kao i na raznim portalima."

Predstavljamo dvije njegove nove stvari:



terapija // 15/04/2020

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Frenkie najavio svoj deseti album

Frenkie najavio svoj deseti album "Manifest"

| 23/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: KEKAL počinje s akustikom kao K432

KEKAL počinje s akustikom kao K432

| 22/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Mater Dolorosa", četvrti album MÓÐIR u ovoj godini

| 20/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*