home > njuz > NOVA IZDANJA: Melissa, Detmeć & Suicidal, Johnny L'Ove, Nina Romić & Milan Glavaški, Špurijus, Anna Moor, She brought me gasoline, Klinika Denisa Kataneca, Činčila, Mokri Nenad, Srđa Simunović...

kontakt | search |

NOVA IZDANJA: Melissa, Detmeć & Suicidal, Johnny L'Ove, Nina Romić & Milan Glavaški, Špurijus, Anna Moor, She brought me gasoline, Klinika Denisa Kataneca, Činčila, Mokri Nenad, Srđa Simunović...

01. MELISSA

Iz pune duše hevi sjaja i hrabrog srca topličkog izleće još jedna snažna oda puna gotovo pa fatalne melodične grmljavine - video singlom "No escape" Melissa najavljuje album prvenac.

Pesma i video-spot su snimljeni u čuvenom smederevskom "teškometalnom" studiju "Paradox" početkom novembra 2019. godine. Snimatelj i producent bio je Srđan Branković (Alogia), baš kao i majstor za snimanje i realizaciju spota.



"No escape" govori o učmalosti, bezidejnosti, propaloj budućnosti i o velikom broju ljudi, danas, koji su imali velike snove, ali, kako zbog njih, tako i zbog vremena u kojem žive i sredini u kojoj su, nisu mogli dalje. Ali, ako pobediš sebe i mnoge druge stvari koje te okružuju, što je i najteže, bori se da to prebrodiš. Ova pesma je, u stvari, podstrek i lični dokaz da moraš ići dalje, biti uporan i nadati se da sreća prati hrabre, kako bi (koliko-toliko) bio srećan i ispunjen u životu, poručuju članovi benda.

02. DETMEĆ & SUICIDAL

Ova pjesma je snimana u studiju koji vas ne zanima. Ljudi koji su radili na njoj su vam nebitni. Ono što je bitno je da nas boli, i tebe i mene. Nepravda, nebriga i letargija. Ono što mi možemo je dići svoj glas kroz pjesmu koju možeš poslušati ispod teksta. A ti možeš ono što ti odlučiš.



03. JOHNNY L'OVE

Beogradski kantautor Nikola Brkić a.k.a. Johnny L'Ove objavio je novi singl i spot za pesmu "You & Me" sa predstojećeg debi albuma "The Last Night With Her". To je Nikolin drugi spot nakon "Addicted 2 U" prošle godine, i nastavak priče o konceptualnom akustičnom albumu na engleskom jeziku koji bi trebalo da izađe do kraja godine.

Muzika koju svira ovaj izvođač kreće se u rasponu od indi folka, alternativnog kantrija i popa, pa sve do bluz roka, popularno rečeno "Amerikane".



04. NINA ROMIĆ & MILAN GLAVAŠKI

Dve možda i najbitnije osobe regionalne kantautorske scene poslednje decenije, Nina Romić i Milan Glavaški, udružile su svoje talente i osećanja da vam predstave singl "Dobrodošla u mrak". Pesma je Ninin demo na koji je Milan dodao Rebel Star atmosferu i aranžman, a kompletna saradnja realizovana je tokom izolacije.



05. ŠPURIJUS

Snimanje drugog albuma splitskog punk rock benda Špurijus najavljeno je singlom "Barba je partija" uz producentsku palicu Saše Antića iz TBF-a. Nastavak ove kreativne suradnje predstavlja pjesma "Psihički nestabilna" kao drugi Špurijusov spot za nadolazeći album, koji je trenutačno u fazi miksanja. Za razliku od prvog singla, tematika teksta manje je lokalnog, a više univerzalnog karaktera, jasno, sažeto i nedvosmisleno. I u ovoj pjesmi osjeća se britki humor tekstopisca Domagoja Božinovića, a produkcija Saše Antića donjela je svježinu zvuka pogotovo nenapadnim ubacivanjem brass sekcije.



06. ANNA MOOR

Najnoviji singl Anne Moor - "Genovia" povratak je u djetinjstvo, suočavanje s gubitkom i utjeha u trenucima kad ostanemo sami, zarobljeni svojim mislima.

"Genovia je imaginarno mjesto prema kojem putujem kad počnu navirati slike iz mojeg predivnog djetinjstva obilježenog snažnom figurom osobe koja mi je pomogla da se oslobodim i postanem ono što sam oduvijek htjela biti. O tom dalekom i veoma osobnom putovanju najbolje govori stih "Zato duboko u meni postoji mjesto koje nikad nitko neće pronaći".



07. SHE BROUGHT ME GASOLINE

Nakon objave debut albuma "On values and trash" u ožujku 2020. za talijanski Go Country Records, zagrebački bend She brought me gasoline objavljuje video za drugi singl s albuma.

Riječ je o animiranom spotu za "Little girl", plesnu country blues pjesmu s bendžom u prvom planu koja tematizira funkcioniranje primitivnog instinkta u kontekstu snažne emocionalne povezanosti.

Album "On values and trash" naišao je na dobar prijem kod glazbenih kritičara, osobito zbog atmosfere i autentičnog zvuka, koji She brought me gasoline opisuju kao kombinaciju bluesa, americane i alternativnog countryja svjetske konotacije.



08. KLINIKA DENISA KATANECA

Dvije godine nakon okupljanja Klinika Denisa Kataneca objavila je svoj prvi dugosvirajući LP "Jada Jada".

"Jada Jada" je eksplozivna mješavina emocija svih boja, trzaj srca, iskrica pred očima, svjetska bol koja prija i miluje, pulsira i mami, pogled u mjesec, uhvaćen val, pokušaj disanja, melankolični uzdah, skriveni tik, dječji osmijeh i mali ključić za šrkinjicu u nama...I ona dobro zna gdje su sva zakopana tijela.



09. ČINČILA

Sarajevski alternativni bend Činčila je objavio svoj novi video spot "Gdje mi je glava", pod etiketom izdavačke kuće Lampshade Media.



Tema pjesme se bavi savremenim čovjekom i njegovom potragom za duhovnom transformacijom. Pjesma postavlja univerzalno pitanje, "Gdje nam je glava", što se metaforički odnosi na to, jesmo li uopšte svjesni sebe, svojih djela i okruženja u kojem živimo. Stihovi: "Gdje mi je glava, ko u njoj spava i ko je upravlja", upućuju na lično preispitivanje, da li uopšte imamo kontrolu nad sopstvenim mislima i djelima, budući da živimo u sistemu koji nameće svoje vrijednosti, oblikuje stil života, pa time i svijest čovjeka.

10. SUZANA SUMRAH

Beogradska muzičarka, pevačica i gitaristkinja benda Halftones, započela je i solo projekat. Tokom karantina u Beogradu snimila je numeru "Delicately broken", a neposredno pre nje i "Let me fly away" . One su najavile njen prvi samostalni album "Bird Bourgeois", koji uključuje osam pesama.

Ove dreamy alt pop pesme oličenje su introspekcije kroz koju većina nas prolazi ili je prošla - to su priče o dubini ljudske duše i postojanja; istovremeno o krhkosti i snazi, slobodi i uzemljenju.



11. MOKRI NENAD

Bend Mokri Nenad je četveročlani bend koji svira jednostavnu i veselu muziku za razbibrigu i čagicu. Idealno ih je poslužiti uz koktel na ljetnoj terasi hotela uz more. Instant injekcija veselja. Lake note i tekstovi koji se lako pamte. Glazba uz koju se ne razmišlja. Pažnju najviše zaokupljaju osebujnim odjevnim kombinacijama iz zlatnih 80tih.

"Evo jedne prigodne za našeg prijatelja Željka koji je s obitelji preselio u Njemačku. Za sve majstore koji su otišli ili će tek otići."



12. SRĐA SIMUNOVIĆ

Nikšićki muzičar Srđa Simunović, publici poznatiji kao bubnjar grupe DST, objavio je novu pjesmu "Možda sjutra nađem svoj put" koja će se naći na solo albumu "Horizont Događaja".



Simunović je prošle godine najavio svoj debitantski solo album EP-em koji nosi isto ime, a na kojem se našlo pet pjesama. Nakon EP, Srđa je nastavio sa objavljivanjem pjesama sa istoimenog albuma. U aprilu tekuće godine je publici servirao numere "Tuneli mraka 2" i "Lost Man". A sada je tu i nova pjesma "Možda sjutra nađem svoj put", objavljena sa pratećom spotom. Na kompletnom albumu naći će se 16 pjesama.

"Sada objavljujem jednu po jednu pjesmu i negdje sam otprilike na pola puta. U posljednje vrijeme ide nešto ubrzanijim tempom, ali ne zavisi ni sve od mene. Srećom, izdejstvovala su se neka rješenja i pjesme su našle neke dobre ljude koji sada to miksuju. Što se tiče zvuka i tematike, mislim da će biti raznovrsno.", kazao je Simunović.

13. VELIKI BRAT

Posle spota "Metalski radnik" koji je najavio album "Digitalno robovlasništvo" i izdanju RnR Recordsgrupa Veliki Brat (ex. Deccin Ye Mc) iz Novog Sada snimala je spot za pesmu "Sponzorska" kojim najavljuje novi materijal.

terapija // 20/05/2020

Share    

> njuz [last wanz]

cover: MATEJ KRAJNC ima novi singl o Horviju

MATEJ KRAJNC ima novi singl o Horviju "Horvi izzove Krajnca na trganje listkov s koledarja za leto 2024" u stilu - SUICIDE!

| 18/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: kolekcija Black Paintings Francisca Goye u audio formatu IO!

kolekcija Black Paintings Francisca Goye u audio formatu IO!

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover:

"Angel for the masses" novi spot dreDDup

| 17/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Rane" - nov singl i video benda Lelee

| 15/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: nova pjesma benda Kensington Lima zove se

nova pjesma benda Kensington Lima zove se "The Beat That Saved Our Lives".

| 15/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*