home > njuz > NOVA IZDANJA: Elisha, Justin's Johnson, Široke ulice, Rust Red Romance, She Loves Pablo, Palms Voice, Gene Wossner, Krešo i kisele kiše, Magellano, Cona, RAYnaZ.

kontakt | search |

NOVA IZDANJA: Elisha, Justin's Johnson, Široke ulice, Rust Red Romance, She Loves Pablo, Palms Voice, Gene Wossner, Krešo i kisele kiše, Magellano, Cona, RAYnaZ.

01. ELISHA

Pulsko-riječki kantautor Elisha predstavlja Ezra, Tortoise Shell, novi single sa albuma "Let me tell you about". Single služi kao svojevrsni zaključak trilogije "Maggie" započete s njegovim prvim demom Inner World s pjesmom Maggie i nastavljene kroz album Chaos Buddy s pjesmom Maggie and the Paper Bedouins te prati Ezru, dječaka u potrazi za mjestom Tortoise Shell.

Pjesma je u potpunosti napisana izmišljenim jezikom, Dunespeakom, koji je oblik idioglossije predviđen za neke od Elišinih pisanih i pjevanih uradaka te je uz nju na facebook stranici dostupna i kratka priča vezana uz likove pjesme. Cover artwork za single potpisuje riječka umjetnica Lea Labrović.



02. JUSTIN'S JOHNSON

Justin's Johnson, nakon uspješna dva studijska izdanja, singlom "Noi duri", najavljuju svoje novo kreativno glazbeno razdoblje. Autori pjesme su talijanski kompozitori Fred Buscaglione i Leo Chiosso, a pjesma je u originalu prvi put predstavljena u istoimenom talijanskom filmu iz 1960. godine kojeg je režirao Camillo Mastrocinque. Uz spomenute stare majstore, Justinsi su također ko-autori teksta i aranžmana za novu, moderniju verziju ove stare numere.

Pjesmu su snimali: Miro Alač - vokal, gitare; Frane Mihalj - truba; Marin Cecić - saksofon; Damjan Grubić - trombon; Bernard Andrijašević - bas gitara; Giacomo Cenci - bubanj. Miks i mastering pjesme potpisuje Ivan Božanić (Pips Chips & Videoclips), a za montažu ovog dinamičnog spota sa kadrovima iz filma zaslužan je Edi Ferjan. Tijekom godine bend će predstaviti pjesme koje će se uz "Noi duri" naći na njihovom novom albumu pod etiketom Street Pulse Music, a novu turneju s obzirom na okolnosti planiraju krajem ljeta, najkasnije početkom jeseni.



03. ŠIROKE ULICE

Nakon prošlogodišnjeg uspješnog povratka na glazbenu scenu sa novom postavom i singlom "Kada padne noć" mladi zagrebački rokeri - Široke ulice imaju novi singl "Sivo i crno", za koji su snimili i spot.

"Pjesma ima u sebi jednu tamniju notu i pomalo je apokaliptična ali je istovremeno i snažna. Upravo radi te snage može biti super glazbena misao dana kada smo možda i malo potisnuti ovim bremenitim vremenima i treba nam snaga za dalje. Ne treba nam lažna nada, jer smo svjesni što se događa oko nas, već prava snaga koja ruši planine, što mislim da ova pjesma nosi u sebi interpretacijom, aranžmanom i produkcijom." - Filip Komadina

Tekst i glazbu napisao je osnivač sastava i gitarist Borna Ocvirk, produkciju potpisuje poznati producent Davor Smotalić - Smotke (Smotke-sound studio) a mastering je radio Dragutin Smokrović - Smokva. Autor spota je sveprisutni Doringo.

Široke ulice su: Filip Komadina (vokal), Borna Ocvirk (ritam gitara), Borna Jambrošić (solo gitara), Filip Barić (bas), Domagoj Beštak (klavijature) i Josip Bajzek (bubnjevi).

Dečki do sada iza sebe imaju izdana dva studijska albuma, finale Rock Off festivala te su odnedavno uvršteni i u prestižnu Enciklopediju hrvatskog milenijskog rocka (Zoran Tučkar/Stjepan Vrečko).



04. RUST RED ROMANCE

"Rust Red Romance" je naziv glazbenog projekta iza kojeg se krije Jim iz benda Garage in July. Prvi album donosi eksperimentalni lo-fi Rock 'n' Roll uronjen u elektronsku glazbu. Na albumu se nalazi 7 pjesama koje su nastale u periodu od ožujka do svibnja 2020. godine:

01. The Shores Of Great Love
02. Skip It Or Miss It
03. Resurrection Time
04. Don't Need To Run
05. When I Grow Up
06. Gonna Be Alright Now
07. Alaska

Jim je pjesme snimio i producirao dok je za master snimaka zaslužan Damir Trkulja Šiljo. Ime "Rust Red Romance" posveta je Marku Laneganu.



05. SHE LOVES PABLO

Umjesto velikog koncerta koji se trebao održati u svibnju, zagrebački She Loves Pablo poklanjaju novi animirani videospot nastao u viziji i izvedbi animatorice i ilustratorice Ire Bulić (Nisam tapir). "Crumble" je treći singl s aktualnog albuma "Death Threats From Future Self" izdanog početkom godine.

"Od prve sekunde znali smo da radimo pjesmu kakvu nismo nikad dosad. Došla nam je potpuno prirodno, napravili smo ju u jednoj probi, a mislim da je najveći odmak od nekakvog stila koji je prepoznatljiv za nas. U skladu s tim, htjeli smo i da spot bude nešto drukčije od svega dosad i tu je Ira odradila fenomenalan posao." - opisuje Leonard Klaić, bubnjar benda koji stoji i iza produkcije, miksa i masteringa albuma, dok je snimanje odradio Mark Mrakovčić.

Iza originalnog brenda Nisam tapir stoji Ira Bulić. Diplomirala je Animirani film na odsjeku za animirani film i nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Bavi se ilustracijom, dizajnom, character dizajnom te autorskom i komercijalnom animacijom za filmove, TV reklame, videospotove itd. Montažu videospota potpisuje Valent Balun.



06. PALMS VOICE

Muzičar i producent iz Beograda Boris Milanović, član bendova Triko i Ljubavnici, predstavlja svoj drugi studijski album pod pseudonimom Palms Voice. "Eastern Bloc" objavljen je u saradnji sa Pop Depresijom i Kišobranom, a dostupan je za preuzimanje na bandcampu, kao i strimovanje na svim digitalnim platformama i Youtube-u.

Za premijeru albuma na YT postavljen je kompletan album sa specijalno urađenom animacijom koju je napravila Ivana Miljković:



"Eastern Bloc" označava sledeći korak za Borisa u bavljenju više od deceniju starim muzičkim idejama na kojima se ceo projekat temelji. Stilski i dalje dominiraju sint-pop i plesni ugođaj, dok tekstove karakteriše istraživanje seksualnosti i komplikovanih međuljudskih odnosa.

07. GENE WOSSNER

Ervin Vojic, kreator solo projekta Gene Wossner, rodjeni je Banjalucanin koji vec skoro tri desetljeca zivi i radi u Londonu, a muzikom se bavi i duze od toga. Bio je clan BL indie punk sastava Rescue Party, aktivnom u periodu '89 - '92, zatim japansko-bosanskog rock banda sa sjedistem u Londonu, The Effuse, u periodu '98 -'01, te elektro punk solo projekta Skipper (Slusaj Najglasnije 3 albuma), kao i dvojezicnog alternativnog rock dvojca Morel? (Slusaj Najglasnije 2 albuma).

Nedavno je snimio album koji ide ovako:



08. KREŠO I KISELE KIŠE

KKK objavili prvu polovicu albuma Musik für Idioten.

Sedam pjesama šarolikih tema, uključujući Krešinu autobiografsku (Kamilica), osvrt na famozni riječki EPK i stuacije/ljude vezane uz isti (Režimske kurve), problematiku migracija (Bože čuvaj Hrvatsku, odoh ja u Njemačku), kupljene diplome i bijeg u inozemstvo zbog političkog angažmana vlasnika istih (Oda gluposti), odnos muž - žena - punica (Koliko si popio?), priču o kvartovskom junaku (Dalibor) i obradu Haustorovog hita (Uzalud pitaš) čine prvu polovicu novog albuma.

Na drugoj polovici albuma se radi i u planu je objaviti je do kraja godine. Prvu slušaj ovdje:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLl0pqzJ8rJMH-HnTrzYQXv8zB-HmAC1QK

09. MAGELLANO

Legenda hrvatskog hiphopa Magellano (Ivan Vuković) objavio je svoj novi album SJAJ. Album su producirali KolAK47, Dirty Hairy, Shporky, Aci Loopino i Vojko V, a od repera gostuju Alejuandro Buendija, Scriptor, Jantar, Lesho i Adnan.



Tracklist:
1. Ne daj se (producirao DJBZ)
2. Jaguar (producirao KolAK47)
3. Rap reporteri feat. Adnan & Jantar (producirao KolAK47)
4. Kreativan feat. Lesho (producirao Shporky)
5. Howard (producirao Aci Loopino)
6. Nezdrave veze 2 (producirao KolAK47)
7. Dijamant smrti feat. Scriptor (producirao KolAK47)
8. NYC (producirao Dirty Hairy)
9. Zabranjeno voće (producirao Dirty Hairy; interlude: Aci Loopino)
10. Vječni sjaj nepobjedivog uma (producirao Dirty Hairy)
11. Calavera feat. Alejuandro Buendija (producirao KolAK47)
12. Poštovanje (producirao Shporky)
13. OG (producirao Dirty Hairy)
14. Blagoslovi (producirao Shporky)
15. Kraj Outrolude (producirao Aci Loopino)
16. Kraj (producirao Vojko V)

10. CONA

"Prije koji dan sam izbacio album i spot, album je snimao i obradio Hrvoje Nikšić, te je bio gost na albumu uz Lea Beslaća i još nekoliko glazbenika."



11. RAYnaZ

RAYnaZ je duo kojeg su u karanteni osnovali Maja i San iz jednostavnog poriva da se svira "čudna muzika". Iz dva 45-minutna improvizirana sessiona nastalo je 17 pjesama koje su spakirane u album "Emily". Slušajući album, zaključili su da ih podsjeća na soundtrack za neki nikad snimljeni film. Film koji obavezno uključuje mravojeda, patuljke i indijance, a sve popraćeno stručnim komentarom sir Davida Attenborougha!

promo guy // 27/05/2020

Share    

> njuz [last wanz]

cover: MATEJ KRAJNC ima novi singl o Horviju

MATEJ KRAJNC ima novi singl o Horviju "Horvi izzove Krajnca na trganje listkov s koledarja za leto 2024" u stilu - SUICIDE!

| 18/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: kolekcija Black Paintings Francisca Goye u audio formatu IO!

kolekcija Black Paintings Francisca Goye u audio formatu IO!

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover:

"Angel for the masses" novi spot dreDDup

| 17/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Rane" - nov singl i video benda Lelee

| 15/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: nova pjesma benda Kensington Lima zove se

nova pjesma benda Kensington Lima zove se "The Beat That Saved Our Lives".

| 15/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*