home > njuz > NOVA IZDANJA: Luddit, AmanZaman, The Cockblockers, Elisha, Sitzpinker, Them Moose Rush, Roberto Vodanović Čopor, Prljave sestre.

kontakt | search |

NOVA IZDANJA: Luddit, AmanZaman, The Cockblockers, Elisha, Sitzpinker, Them Moose Rush, Roberto Vodanović Čopor, Prljave sestre.

01. LUDDIT

Neuspješnom udvaraču u pomoć dolazi milijardu i dvjesto miliona Kineza, užareno sunce subsaharskog kraja, hiljadu sedamsto pjesnika iz pakla i srditi Jahve. Uspjeh je zagarantiran!

Pjesma je snimljena i miksana kod Nemdžada Alića u Bihaću (Studio Amadeus). Spot je djelo članova benda a montažu je uradio Nasko Kišmić. Hvala puncu Ismetu na đipu i Delijanu za GoPro!



02. AMANZAMAN

AmanZaman je objavio novi video singl "Ogledalo" i to je prva u nizu pesama, kojom bend otvara seriju singlova u susret predstojećim koncertnim aktivnostima. Letnji vajb, angažovane poruke i zanosne melodije, uvod su u ono šta ćemo slušati od ovog benda u narednom periodu. AmanZaman kombinuje razne uplive u reggae muziku pokušavajući da isprati i dočara emocije tekstova i tema kojima se bend bavi.

"Ogledalo" je spoj iskrenih pitanja pred kojima civilizacija neretko zatvara oči, pa pogrešne stvari često postaju svakodnevnica običnog čoveka.



03. THE COCKBLOCKERS

The Cockblockers su rock 'n' roll autorski bend iz Beograda. Nakon uspješne turneje na kojoj je ova mlada trojka predstavila svoj prvi studijski album te uspješnog prvog singla drugog albuma "Can't stop thinking about you", sada na red stiže spot za drugi singl "Let it out". Upravo je ovaj singl najbolja najava za nadolazeći istoimeni album. Autor teksta i glazbe je gitarist i vokal u bendu, Nenad Todorović, a ostatak ekipe još čine Milan Mladenović na bas gitari i Minja Vuletić na bubnju.

Nenad o novom singlu kaže: "Za razliku od pesama ljubavnih karaktera na koje je naša publika navikla, "Let it out" sa istoimenog albuma prenosi poruku izražavanja emocija, strasti i slobode govora. Ovom pesmom želimo da ohrabrimo ljude da se oslobode stega svakodnevnice koje ih sputavaju u ostvarivanju njihovih ciljeva."

Produkciju pjesme potpisuje ekipa iz Shoom Studios, a za izradu i produktiju spota zaslužan je Diptych.



04. ELISHA

Pulsko-riječki kantautor Elisha predstavlja Alice, Her Chords, novi single sa albuma "Let me tell you about".

Single prati jednu od većih priča sa albuma te je sklopljen kao svojevrsni hibrid filmskog soundtracka i elektronske glazbe. Također je to treća suradnja sa Rumunjskom etno-folk pjevačicom Cristinom Vrancianu, koja se do sada pojavila na njegovim pjesmama Winds Don't Change i Maggie and the Paper Bedouins.

Cover artwork za single potpisuje riječka umjetnica Lea Labrović.



05. THEM MOOSE RUSH

"Pušteni s lanca", beskrajno zabavni i inventivni - tim su riječima strani mediji već dočarali bjelovarski trojac Them Moose Rush i njihov upravo izdan novi album "Dancing Maze".
Ovi drski i nesputani eksperimentatori stvaraju fuziju groovea, psihodelije, prog rocka, noisea, pa i jazza, a glazbeni konoseri u njima čuju luđaštvo Mr Bunglea i Captaina Beefhearta.

Sve pjesme na albumu nazvali su po imenima likova koji plešu kroz labirint gdje svaki od njih ima jedinstveni put i atmosferu kojom pristiže do cilja. Nekad su to poznate osobe, poput Dolly Parton koja u jednoj pjesmi brije svoje majmune (!), no naglašavaju da odabir osoba nema nikakve veze s preferencijama benda. Snimanje i produkciju potpisuju zajednički Mark Mrakovčić, Borna Mijolović i Them Moose Rush. Za mix i master zaslužni su Mark Mrakovčić i Them Moose Rush. Artwork je kreacija benda.

https://www.youtube.com/playlist?list=PLxb6RPs6DwkBUoLiIZkKPICRGtYgPxFN0

06. SITZPINKER

Pesma "Da li" nastala je kao deo EP-a "Podlo poštovanje" (2018), a potom ponovo snimljena sa producentom Andrejem Mladenovićem (Hill, Crvi). Želeći da svom popularnom singlu da novu vizuelizaciju, bend je odlučio da kreira svoj prvi režirani spot koji potpisuju studenti fakulteta dramskih umetnosti pod vođstvom Jane Anđić i Gvozdena Ilića. Pesma "Da li" je veliki iskorak u stvaralaštvu Sitzpinker i govori o mladosti, preispitivanju i težini donošenja životnih odluka. Ovi motivi poslužili su kao glavna inspiracija za stvaranje novog video spota.

Bend poručuje: "Kroz naš prvi spot želimo da otvoreno pričamo o nesigurnosti, anksioznosti ali i lepoti i ljubavi. Stvaranja ovog videa je novo iskustvo za nas ali i za sve članove ekipe koji su učestvovali u ovom projektu. Atmosfera sa seta se prenela u svaku scenu našeg spota i sveukupno je možemo opisati kao emotivno i senzualno slavljenje života i mladosti. U tom duhu, predstavljamo naš prvi samostalni spot i pozivamo publiku da pažljivo prati šta dolazi u bližoj budućnosti!"



07. ROBERTO VODANOVIĆ ČOPOR

Multimedijalni umjetnik Roberto Vodanović Čopor objavio je dva nova albuma. Albumi su kombinacija terenskih snimki, zvučnih kolaža, snimki predmeta iz svakodnevnog okruženja, gitarskih improvizacija i dron zvukova snimljenih klavijaturama. Iako slični albumi se u mnogomu razlikuju atmosferom i dinamikom.

Album "I'm the bleached sun" objavila je Francuska izdavačka kuća Nowaki music.
http://www.nowaki-music.org/album.php?id=276#album276

Album "Nobody" objavila je Portugalska izdavačka kuća Green Field Recordings.
http://greenfieldrecordings.yolasite.com/2020.php

08. PRLJAVE SESTRE

Prljave Sestre u saradnji sa Pop Depresijom i Kišobranom predstavljaju "Unazad", treći singl s albuma "Najgore tek dolazi". Autor muzike i teksta za pesmu čiji stih je dao naslov albuma ovog niškog trija - "najgore tek dolazi" - je Miloš Pavlović, a lo-fi spot je uz pomoć video snimaka prijatelja i članova benda napravio Petar Milosavljević.

"Unazad istovremeno govori o pokušaju da redefinišeš sebe i nemoći da pobegneš od svog starog ja pred nekim izazovom. Preispitivanje pre nego nostalgija, mada muzika upućuje na ovo drugo. Brz tempo odgovara premotavanju stare trake "preko glave", bez zadržavanja na detaljima, slično nizanju kadrova u Petrovom spotu. Melodični rifovi u stilu Dinosaur Jr. ili Wilco asociraju na "Mnogo godina ranije" sa prvog albuma Prljavih Sestara, uz mnogo više ironije u tekstu. Rezultat toga je i rečenica "Najgore tek dolazi" iz refrena, koju smo odabrali za naslov novog albuma, jer sumira kontrast između apokaliptičnih motiva i nade koji je prisutan na celokupnom materijalu. Trebalo je da bude cinično izvrtanje dobro poznate fraze, ali je u međuvremenu poprimilo ozbiljnije konotacije, zbog svega što se oko nas odvija," objasnio je inspiraciju za pesmu gitarista i pevač Sestara Miloš Pavlović.

promo guy // 24/06/2020

Share    

> njuz [last wanz]

cover: MATEJ KRAJNC ima novi singl o Horviju

MATEJ KRAJNC ima novi singl o Horviju "Horvi izzove Krajnca na trganje listkov s koledarja za leto 2024" u stilu - SUICIDE!

| 18/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: kolekcija Black Paintings Francisca Goye u audio formatu IO!

kolekcija Black Paintings Francisca Goye u audio formatu IO!

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover:

"Angel for the masses" novi spot dreDDup

| 17/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Rane" - nov singl i video benda Lelee

| 15/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: nova pjesma benda Kensington Lima zove se

nova pjesma benda Kensington Lima zove se "The Beat That Saved Our Lives".

| 15/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*