home > njuz > NOVA IZDANJA: Po' Metra Cijeva, Keni nije mrtav, Baron 22, Jeboton Ansambl, Zimizelen, The Cockblockers, Zdravko Medek.

kontakt | search |

NOVA IZDANJA: Po' Metra Cijeva, Keni nije mrtav, Baron 22, Jeboton Ansambl, Zimizelen, The Cockblockers, Zdravko Medek.

01. PO' METRA CRIJEVA

Po' Metra Crijeva, prvi i jedini Ča Metalci, odlučili su turbulentnu 2020. godinu zaokružiti sa spotom za pjesmu Majk Božji.

"Iako zbog situacije u kojoj se nalazimo nismo imali puno koncerata pred živom publikom, ove smo godine bili aktivni na svim ostalim poljima - radili smo na novom materijalu, održali niz online nastupa i sada za kraj 2020. darujemo spot u kojemu možete vidjeti kako izgledamo i zvučimo na koncertima" kažu PMC, i za novu 2021. najavljuju reizdanje albuma Metal Va Guzice, a nakon toga novi, epski nosač zvuka.

Spot za pjesmu Majk Božji, s albuma Ča Metal, snimio je Kristijan Vučković, montirao Mihajlo Obrenov, produkciju potpisuju Po' Metra Crijeva, a mastering Matej Zec iz studija G.I.S.



02. KENI NIJE MRTAV

Keni nije mrtav, energična trojka svojevrsnog panka, istupila je u vode izavaštva nedavno prvim zvaničnim singlom benda pod imenom Venecijaneri. Taj pesma je najavni singl prvog albuma benda sa čijim izdanjem su Keniji rešili da pričekaju pa će album ugledati svetlo dana tokom 2021. godine

U duhu praznične euforije, ili bar naznaka praznične euforije, i u kostantnom nedostajanju koncerata, premijerno na njihovom Youtube kanalu našao se i prvi live session i pesma "Šolja tople kafe".



03. BARON 22

Autor kaže: "Zovem se Hrvoje Kreč, imam 25 godina, dolazim iz Varaždina i bavim se glazbom. Pod autorskim imenom Baron 22 prije dvije godine objavio sam svoju prvu pjesmu Papa Poison.

Jučer sam objavio svoj drugi singl koji se zove My Dearest Loa. Glazbu sam kao i na prvoj pjesmi radio sam, a tekst mi je napisao Borna Kezele. Pjesma je snimljena u studiju Marina Kereše koji je radio i mix i master. Pjesmu je odpjevala Fani Solomun, bas je svirao Dominik Kavur, bubnjeve Nikola Kekez, klavijature Marin Kereša, saksofon Gordan Perši, trubu Marko Prepelić, trombon Petar Prepelić, a gitaru sam svirao ja.

Pjesma ima i spot na kojem su radili Ivan Kreč, Mario Štrlek i Dora Jovanovska. Crteže za spot nacrtao je Damir Kreč.

Pjesma je funky kao i prva u funky stilu."




04. JEBOTON ANSAMBL

Jeboton se pobrinuo da se prisjetimo ljepših, koncertnih vremena - objavili su kompletnu
snimku koncerta JeboTon ansambla iz KSET-a, taman za uveseljavanje svakodnevice.
Materijal je snimljen na promociji albuma prvijenca "Širi ljubav ili šuti" 7. rujna davne 2018. godine, a objavljeni live album prikladnog naziva "Ljubav je u KSET-u" moguće je pogledati na JeboTon YouTube kanalu i poslušati na svim streaming servisima.

Također, datum objave albuma, 16.12., obilježava 44. rođendan kultnog KSET-a s kojim se JeboTonci odavno javno vole. Sljedeće godine kolektiv slavi 10 godina postojanja i u nadi da će se situacija popraviti radi na tome da se cijela godina obilježi na najbolji mogući način, a za više informacija o aktivnostima kroz godinu pratite JeboTonove kanale.



05. ZIMIZELEN

Nova pojava domaće glazbene scene Zimizelen predstavlja se debitantskim singlom "Fantastično". Zimski, sanjivi ugođaj i bajkovita lirika usađena u nijansiran i suvremen aranžman označuju intrigantan start autora čija priča tek počinje. Iza pseudonima Zimizelen skriva se mladi zagrebački glazbenik Vinko Ergotić koji je svoje prve korake na alternativnoj sceni napravio unutar blues rock i indie bendova Heroina i Nellcote.



06. AND THE KID

"And the Kid izbacuje posljednji single i album pa Vas ekipo molimo da nam ga objavite."



07. THE COCKBLOCKERS

Beogradski blues rock bend The Cockblockers predstavlja svoj treći singl s nadolazećeg albuma "Let it out". Nakon uspješnih "Can't stop thinking about you" te "Let it out" ovaj mladi i izuzetno energični bend nam donosi pjesmu "Next to you". Autor pjesme je Nenad Todorović, frontman i gitarist, uz kojeg bend čine Minja Vuletić na bubnjevima te Milan Mladenović na bassu. Pjesma je, kao i cijeli album, snimljena u Shoom Studiju, a spot je snimala ekipa iz Diptych-a.

Evo što nam Nenad govori o novom singlu:

"Jako smo ponosni što smo uradili ovakav spot, mi smo rock n' roll bend te nam je jako bitno da se energija ovako osjeća i na ekranu. Isprobali smo nešto novo, a ovo nam je i prvi spot koji smo radili u 4K rezoluciji. Ovo je naš treći singl s predstojećeg albuma i jako smo sretni što su prva dva singla prošla dosta dobro te da se publici sviđa novi materijal. Mi smo iskoristili ovo vrijeme za dovršavanje albuma koji je gotov i osobno jedva ga čekamo izbaciti na proljeće, a imamo već ideja za još pokoji singl dotada. Izrazito nam nedostaju nastupi i nadamo se kako će ih biti iduće godine."



08. ZDRAVKO MEDEK

"Javljam Vam se povodom objavljivanja svojeg prvog samostalnog autorskog singla i spota, te se nadam objavi na Vašim stranicama s ciljem daljnje promocije, jer smatram da pjesma i spot zaista dobro dočarava ovo današnje vrijeme u kojem smo se našli protiv svoje volje.

Dakle, da se predstavim, ja sam Zdravko Medek. Muzikom se bavim već 26 godina, a živim isključivo od glazbe zadnjih 10 godina.

Do sada sam surađivao sam sa puno domaćih glazbenika, ali ovo je moja prva samostalna autorska pjesma, te sam autor glazbe, teksta, scenarija spota, montažer, a sve instrumente osim klavira sam i snimio sam, te otpjevao.

Početkom prošle godine vratio sam se prisilno (potres mi je skoro srušio kuću na glavu) iz Zagreba u rodnu Rijeku gdje sada opet živim i radim."


terapija // 21/12/2020

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*