home > njuz > SOPOT na turneji po Francuskoj!

kontakt | search |

SOPOT na turneji po Francuskoj!

Obavjestavamo Vas da muzicki sastav SOPOT iz Banjaluke ce odrzati turneju po Francuskoj u vremenskom periodu od 01. do 17.novembra. Tokom turneje, muzicki sastav ce odrzati 9 koncerata, ukljucujuci nastupe na dva velika festivala. U pitanju su festivali "Riddim Collisison", jedan od najpoznatijih evropskih muzickih festivala, orijentisan ka dub, rok i elektronskoj muzici (SOPOT ocekuje nastup sa najpoznatijim francuskim sastavom "HiGh Tone") i "Du Monde Aux Balkan", festival koji se vec sedam godina tradicionalno odrzava u Grenoblu i na kojem se prezentuju kulturno umjetnicki projekti iz bivse Jugoslavije. Osim ova dva festivala, "SOPOT" ce odrzati koncerte u različitim omladinskim centrima i muzičkim klubovima u Parizu, Marseju, Dizonu, Thiersu, Sent Etjenu i Frenu. Tokom boravka u Parizu i u kratkom predahu između koncerata, članovi muzickog sastava "SOPOT" ce vjezbati zajedno sa francuskim muzicarima, clanovima sastava "Duberman" te ce u studiju snimiti jednu ili dvije kompozicije koje ce oba benda moci koristiti za svoje sljedece albume.
[  ]

SOPOT "TOUR DE FRANCE" izgleda ovako:

Nov 1 2007 8:00P "Riddim Collision Festival" Lyon sa High Tone, Filastine & Vuneny
Nov 2 2007 8:00P "La gratte a deux pattes"-Thiers
Nov 3 2007 9:00P "Local 100%" -Saint Etienne
Nov 7 2007 9:00P "Intermediaire" Marseille
Nov 9 2007 9:00P "KFET" Paris
Nov 10 2007 9:00P "MJC" Fresnes
Nov 15 2007 9:00P St Michel sur Orge
Nov 16 2007 9:00P "Cafetariat Mansar"t Dijon
Nov 17 2007 8:00P "Du Monde Aux Balkans" Festival Grenoble sa Filastine/S.Amerika

SOPOT-Biografija

Sopot na staroslovenskom jeziku znaci izvor.

"Sopot" je zamisljen kao autorski muzicki projekat, umjetnika Petra Topalovica koji ce kroz saradnju sa lokalnim i inostranim muzicarima (umjetnicima) stvoriti fuziju balkanske umjetnosti sa modernom tehnologijom kroz muzicki izrazaj. Autor projekta "Sopot" je kroz veliko muzicko i zivotno iskustvo, steceno kroz sviranje i ucestvovanje u mnostvo razlicitih muzickih projekata, stvorio svoj vlastiti, originalni stil i pristup muzici i zivotu na Balkanskom poluostrvu.

Album dUBaLKAN je sniman i produciran u studiju "Jarring Effects" u Lionu, Francuska (u istom studiju gdje snimaju High Tone, Le Peuple De L'Herbe i dr.), aprila 2006. godine. U njegovo stvaranje, pored lokalnih, ukljucili su se i inostrani muzicari poput L'oeuf Raide, Uzul Prod, R-ZATZ, Niko Matagrin, sto citavom albumu daje jednu dozu multikulturalnosti.
[  ]


Album je zvanicno objavljen 15.02.2007. pod okriljem izdavacke kuce Menadzer Company, Banja Luka, RS, BiH. www.Menadzer.com Ispekavsi zanat u rokenrol i alternativnim bendovima Ikamna, Jubbooko sa Negrass, Revolt i Slavenski, autor je okupio ekipu odlicnih muzicara i krenuo na dUBaLKAN Tour 2007. Prva Sopot turneja!

Tokom 2007. godine, SOPOT je nastupio u Sarajevu, Mostaru, Prijedoru (Bosna i Hercegovina), Ljubljani, Mariboru i Murskoj Soboti (Slovenija), Dubrovniku i Zagrebu (u Zagrebu nastup na 2. ZG Etno festivalu, Hrvatska) te odrzao dva nastupa u Banjaluci, na festivalu NEOFEST i u klubu "CAT".

Bend ce tokom prve polovine 2008. godine, provesti u prostoriji za vjezbanje pripremajuci novi materijal za drugi album. Vec je ugovoreno da ce na sljedecem album SOPOT-a, ucestvovati dva priznata svjetska muzicara, Dr.Das (ex-Asian Dub Fondation) i Billy Gould (ex-Faith No More) sto ce uveliko doprinjeti daljoj afirmaciji muzickog sastava SOPOT.

Clanovi muzickog sastava na turneji po Francuskoj su:

Petar Topalovic-programiranje, bas i vokali
Bojan Savic-saksofon, harmonika, prateci vokali
Djurica Stula-gitara i bas gitara
Milan Acimovic-sempler, klavijature
Sasa Predojevic-bubnjevi
Damir Turkanovic-tonac
Dragan Vukovic-menadzer i distro

promo guy // 31/10/2007

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*