home > njuz > 10 GODINA MOČVARE

kontakt | search |

10 GODINA MOČVARE

Močvarcima čestitamo rođendan, a evo što oni kažu povodom toga...

I eto, kao da je prošao tek tren, a mi smo se našli u 2009. godini, deset godina nakon što je jedna divna, ali i burna priča počela. Sve te godine Močvara je bila jedini klub u Zagrebu u čijem su programu kontiunuirano ravnopravno mjesto zauzimali različliti programi, kao što su koncerti, izložbe, slušaone, književni i filmski programi, kazalište predstave, tribine, radionice. U Močvari su između ostalih svirali i strani izvodjaci Gogol Bordello, The Mars Volta, Morbid Angel, Michael Gira, Tuxedomoon, Black Rebel Motorcycle Club, Tortoise, Psychic Tv, The Toy Dolls, Jonathan Richman, Soulfly, Buzzcocks, Fucked Up, Transglobal Underground, Napalm Death, Dub Syndicate, Tindersticks, Kultur Shock, Mogwai, ali i domaći kao što su The Bambi Molesters, Franci Blašković & Gori Usssi Winnetou, Let 3, Mance, Fakofbolan, Arsen Dedić, Tamara Obrovac, The Beat Fleet i mnogi drugi. Treba spomenuti i internacionalno prepoznat vizualni identitet Močvare (učešće u knjizi Art Of Modern Rock), uvrštenje Galerije Močvara na "popis uvaženih institucija u RH" te razne projekte u koje su URK i Močvara bili uključeni (Human Rights Film Festival, Otokultivator, Seasplash Reggae Festival, Močvara u Karanteni,...).

Nebrojeno mnogo održanih programa i gostovanja izvođača iz cijelog svijeta te vjerna i raznolika publika pokazali su da je Močvara ostavila neizbrisiv trag u kulturnom i društvenom životu grada. Svo to vrijeme smo gradili nešto što je nedavno Aleksandar Dragaš jako dobro opisao u jednom tekstu: "…izvrsni balans različitih glazbenih stilova, naizgled oprečnih, a ipak imena kakva pod istim krovom često sviraju u Berlinu, Beču, Münchenu ili Amsterdamu. Močvara je unutar Zagreba vjerojatno najbliže pojmu i idealu alternativne kulture otvorenoj svima, ma otkuda dolazili i kojoj god vjeri, rasi ili naciji pripadali. Posebice je ugodna onima koji za pripadnost vjeri, rasi ili naciji ne daju ni koliko crno pod noktom i u tom smislu volio bih kad bi Močvara bila naša najjača legitimacija spram Europe."

Deset godina kluba proslavit ćemo rođendanskim slavljem od 4. do 17. studenog uz sjajne koncerte izvođača poput Peter Murphya (ex Bauhaus), TBF-a (snimanje live albuma!), Pierced Arrows (ex Dead Moon), Kries, Repetitor i mnogih drugih, a očekuju vas brojne druge književne, likovne, filmske i kazališne poslastice, kao i naš novi program "Sajam ploča i stripova".

Hvala svima na podršci ovih 10 godina i vidimo se u Močvari!
[  ]

10 GODINA MOČVARE 04.11. - 17.11.2009



SRIJEDA 04.11. • 20:00

KNJIŽEVNOST U MOČVARI

Književna večer (i mrak):

Otvorena molba vanzemaljcima za Predsjedničku kandidaturu

U srijedu, 4.11. od 20 h do dugo u noć, u "Močvaru" valja doć, jer će tamo, pod zastarjelim moderatorstvom Krune Lokotara nastupiti:

Zoran Ferić

Marinko Koščec

Franjo Janeš

Velimir Grgić-Marko Mihalinec (dinamični duo Žuti titl)

Andrej Nikolaidis (kroz tuđa usta)

+ gosti iznenađenja…

a svatko od njih će, osim još neobjavljenog ulomka pročitati i svoj dopis, na temu po izboru:

1) Otvoreno pismo Predsjedničkom kandidatu

2) Molba vanzemaljcima za kolonizaciju planete Zemlje

Vanzemljcima ulaz slobodan!



ČETVRTAK 05.11. • V 20:00 K 21:00

PETER MURPHY (Velika Britanija)

www.petermurphy.info

www.myspace.com/officialpetermurphyspace

Peter Murphy jedno je od najznačajnijih imena u povijesti alternativne rock glazbe uopće, čemu svjedoči i titula koju nosi - "Godfather of Goth". Glazbenu karijeru je započeo davne 1978. kao vokal Bauhausa, benda koji je u samo 6 godina svog (prvotnog) postojanja izvršio golemi utjecaj na glazbeni svijet. Već tada do izražaja dolazi Murphyjeva ekcentričnost i karizmatičnost, sklonost mračnoj poeziji, teatralnim nastupima, opsjednutost vampirima i ranim horor filmovima te glam rockom. Bauhausov opus, čije posebno obilježje daje ekspresivni i emocionalni Murphyjev vokal, utjecao je na cijeli niz bendova u narednim desetljećima, a unatrag par godina ponovo ga otkrivaju i oponašaju mnogi mladi bendovi poput Interpol, Editors, The H Horrors,... Nakon raspada Bauhausa, Murphy odmah započinje svoju raznoliku solo karijeru kojom je predstavio svijetu svoju viziju pop glazbe. Ta vizija se u potpunosti razlikovala od konfekcijske pop glazbe koja je vladala eterom 80-ih godina. U tekstovima je i dalje mračan, ali sve se više bavi kompleksnim temama poput religije i metafizike. Albumom "Deep" iz 1990. dokazao je još jednom da ne živi samo na staroj slavi, već da itekako još ima kreativne snage, a singl "Cuts You Up" je proveo preko 10 tjedana na Billboard-ovoj ljestvici modernih rock pjesama. U ovom desetljeću se sve više okreće zvukovima Bliskog istoka, prelazi na islam, te pod tim utjecajima nastaje album "Dust" (u suradnji sa turskim glazbenikom Mercan Dedeom). Njegov posljednji album iz 2004. "Unshattered" ipak ukazuje na povratak Murphyija modernom, ali još uvijek prepoznatljivom eklektičnom pop zvuku. Tijekom ovog desetljeća također se vraća Bauhausu i s njima izdaje album "Go Away White", ali ujedno nastavlja i dalje suradnju sa mnogim suvremenim glazbenicima poput Trent Reznora (Nine Inch Nails) ili TV On The Radio. Na koncertu u Močvari Peter Murphy će publiku povesti na uzbudljivo i mračno putovanje kroz cijelu antologiju njegovog stvaralaštva - od klasika Bauhausa, preko hitova njegove solo karijere, a vjerojatno će nas počastiti i sa ponekim obradama pjesama koji su utjecali na njegovo dugogodišnje stvaralaštvo.

+ LETTIE MACLEAN (Velika Britanija)

Kao zagrijavanje Peter Murphyju predstavit će nam se Lettie Maclean, mlada kantautorica iz Londona, čija se glazba može usporediti sa Black Box Recorder, Emilianom Torrinni ili Kate Bush. Dakle, očekuje nas optimistični, ali i emocionalni početak večeri...

upad u pretprodaji: 120 KN, na dan koncerta na blagajni kluba: 150 KN

PRETPRODAJA ULAZNICA: Zagreb: Dirty Old Shop, Tratinska 33; Klub Močvara, Trnjanski nasip bb; Kovač, Masarykova 14; Dallas Music Shop Zagreb, Masarykova 6; Rijeka: Dallas Music Shop, Splitska 2a; Rovinj: Dallas Music Shop, Carera 72; Zadar: Dallas Music Shop, Široka ulica 2; Split: Dallas Music Shop, Narodni trg 14; Varaždin: Dallas Music Shop, Ivana Kukuljevića 20; Ljubljana: Dallas Mute Shop, Rimska 14, Novi Sad (karte i prijevoz): striptomicin@yahoo.co.uk



PETAK 06.11. • V 20:00 K 21:30

INCONSTANTINOPOLIS RELEASE PARTY

ANALENA (Zagreb/Ljubljana)

www.analena.org

www.myspace.com/analena

Već preko 10 godina Ana Franjić i bitange aka Analena se potucaju po svijetu po raznim mračnim rupama ispod zemlje i furaju svoj film. Jedna od tih destinacija je oduvijek bila i klub Močvara. Tako da je sasvim prirodno da u Močvari promoviraju svoj zadnji album "Inconstantinopolis" izdan za Moonlee Records. Očekuje vas žestoko vrištanje, disciplinirano, ali oštro gitarsko rezanje, masan zvuk bas gitare i fokusirani udarci bubnja, prikrivene melodije te lucidno ispreplitanje i vragolije gitara. Prepustite se gustom, ali harmoničnom spletu strastvene žestine i atmosferičnosti, beskompromisnosti i sanjivosti, preciznosti i kaotiččekuje vas a s, diy etiketu nosti, razigranosti i napetosti. Ukratko: indie + emo + pop + punk + mid 90ies + hardcore + diy + emocije + energija = Analena.

IN-SANE (Slovenija)

www. in-sane.si

www.myspace.com/insaneslo

Politički punk/emo/heartcore junaci najavljuju svoj drugi full length koji bi uskoro trebao izaći za Moonlee Records. Koktel bendova ala Propagandhi, Hot Water Music, Against Me...

upad: 30 KN



PETAK 06.11. • 23:30

NIGHT ON MY SIDE

ROUND 5: BLONDIE VS TALKING HEADS

=indie alter rock party by dj PER LE CLER (Šibenik)=Pixies, Violent Femmes, Smiths, Morrissey, Cure, New Order, Joy Division, Depeche Mode, Velvet Underground, Rolling Stones, Beatles, Blur, Oasis, Clash, Ramones, Iggy Pop, David Bowie, Blondie, Talking Heads, Sonic Youth, Franz Ferdinand, Kaiser Chiefs, Placebo, Killers, Arctic Monkeys, Rapture, Wombats, Vampire Weekend, MGMT, Foals, Hot Chip, Mystery Jets, Klaxons, Justice, Bloc Party, Yeah Yeah Yeahs, Radiohead, PJ Harvey, Bjork, Nick Cave, Muse, Primal Scream, White Stripes, Strokes, Hives, Interpol, R.E.M., Red Hot Chili Peppers, Cardigans, Coral, Tom Waits, . . .

+ music video wall

upad: 25 KN, s pozivnicom 0 KN



SUBOTA 07.11. • V 20:00 K 21:30

TBF UNPLUGGED - snimanje live albuma

TBF (Split)

www.tbf.dalmatino.de

www.myspace.com/thebeatfleet

Jedan od najuspješnijih i najzabavnijih hrvatskih bendova, održat će koncert u sklopu Močvarinog velikog tuluma povodom 10. ROĐENDANA (da, došao je i taj dan kada je broj svijeća na torti okrugao). Nakon četiri studijska albuma, mnoštvo velikih hitova, rasprodanog Doma sportova, koncerta godine, albuma godine, rada u kazalištu, mnogo nagrada te nakon što su prosvirali čitavu lijepu našu, kultna splitska šestorka odlučila je svoj prvi live album snimiti upravo u našem klubu, gdje će svoje britke stihove i "umjetnost zdravog đira" predstaviti u akustičnom svijetlu i intimnijoj, "močvarnoj" klupskoj atmosferi. Ovaj koncert će ostati zapisan na izdanju koji sljedeće godine objavljuje Dallas. Kako su momci neuhvatljivi i nepredvidljivi, za sva eventualna iznenađenja, ali i za sigurno dobar štimung morat ćete doći na Močvarin 10. rođendan i uvjeriti se sami. Unutar očekivanih dva sata dobre svirke bit će zastupljeni svi veliki hitovi benda (pa i jedna potpuno nova stvar!) i ne sumnjamo da će TBF i ovaj put zadovoljiti velike apetite svoje publike, koja svaki put na kraju njihovog koncerta izlazi s velikim osmijehom na licu. Dođite i budite i vi dio atmosfere ovog koncerta! Broj ulaznica je strogo ograničen, pa požurite.

+ dj D-Gree

upad u pretprodaji: 75 KN, na dan koncerta na blagajni kluba: 90 KN



NEDJELJA 08.11. • 20:00 @ VELIKA DVORANA TVORNICE JEDINSTVO

GALERIJA MOČVARA predstavlja...

MLADEN STILINOVIĆ: "Njoj se mili u svili"

Čast nam je predstaviti jednog od najznačajnijih hrvatskih suvremenih umjetnika, člana revolucionarne Grupe šestorice. Svojim radovima predstavljao je Hrvatsku na brojnim uvaženim izložbama kao što su 12. Documenta (Kassel, 2007), Sydneysko biennale (2006), 50. Venecijansko biennale (2003), te na izložbama Schmertz (Hamburger Bahnhof, Berlin, 2007), In den Schluchten des Balkan (Kassel, 2003), Ausgeträumt, (Secession, Beč, 2002), After the Wall (Moderna Museet, Stockholm, 1999). Stilinović u Močvari izlaže još u Zagrebu neizlagane radove nastale između 1983. i 1993. godine.

Program je proveden u suradnji sa Zagrebačkim centrom za nezavisnu kulturu i mlade.

upad: 0 KN



PONEDJELJAK 09.11. • 20:00

FILMSKE VEČERI U MOČVARI

ELEMENT OF CRIME

(Lars von Trier, Danska, 1984, 104 min)

BLOOD FOR DRACULA

(Paul Morrisey, Italija/Francuska, 1974, 103 min)

upad: 0 KN



SRIJEDA 11.11. • V 20: 00 K 21:30

JENIFEREVER (Švedska)

www.myspace.com/jeniferever

Ime ovog indie/post rock benda neupućene može lako dovesti do krivog zaključka o vrsti glazbe koju sviraju. Preuzeli su ga od istoimene pjesme Smashing Pumpkins iz 1989. godine, no da bi se okarakterizirala njihova glazba mnogo bolja su referenca bendovi poput Sigur Ros, dEUS, Mogwai, pa čak i The Cure. . . Bend je nastao 1996. u gradu Uppsala, a nakon par EP izdanja tek 2006. izdaju svoj prvi pravi album nazvan "Choose a Bright Morning". U Zagreb nam dolaze predstaviti svoj aktualni album "Spring Tides", na kojem nastavljaju tradiciju monumentalnog i emocionalnog post rocka sa elementima i krautrocka i shoe-gazea. Jedno je sigurno - svim posjetiteljima koncerta Jeniferever zagarantiran je mali mentalni izlet u hladne, a opet nevjerojatno emocionalne pejzaže Skandinavije koji malo koga mogu ostaviti ravnodušnima.

"Overall, Spring Tides is the record Jeniferever have undoubtedly spent the past thirteen years of their existence building towards; an epochal moment that was well worth the wait, and can only whet the appetite in further anticipation of where their next journey of discovery will take them - in their own time, of course..." - Drowned in Sound

MAN ZERO (Zagreb)

www.myspace.com/manzer0

Man Zero dolaze u pravom trenutku, jer su upravo izdali svoj debut album "Telemark" za splitski label "Guranje s litice". Album je sniman u zagrebačkom studiju Kramasonik, gdje je i miksan, dok je mastering rađen u Chicagu (Saff Mastering). Ono što Man Zero sviraju bi se moglo opisati kao bučni ambient post-rock - glasni gitarski pasaži i tutnjajući bass + malo melankolije. Uz stvari s upravo izdanog albuma, Man Zero će premijerno odsvirati i nekoliko potpuno novih stvari, stoga dođite i provjerite ih.

upad: 35 KN



ČETVRTAK 12.11. • V 20: 00 K 21:30

ZAKOPOWER (Poljska)

www.zakopower.pl

www.myspace.com/zakopower

Poljski etno-rock gorštaci iz Zakopowera ponovno dolaze u Hrvatsku! Nakon zapaženog prošlogodiπnjeg gostovanja u Opatiji, trenutačno najpopularniji etno-bend u Poljskoj (gdje je ova scena iznimno jaka) zagrebačkoj će publici u Močvari predstaviti svoju jedinstvenu kombinaciju tradicionalnih zvukova iz planinskih područja Poljske i raznih suvremenih glazbenih stilova (ska, jazz, klupska plesna glazba, world music). Ime benda znakovita je igra riječi s imenom grada iz kojega dolaze - Zakopane su središte regije Podhale na jugu Poljske, smještene u podnožju planinskog lanca Tatry kojeg nastanjuje etnička skupina Gorala (doslovan prijevod na hrvatski bio bi - gorštaci). Zakopower, koji djeluju od 2005., svojom glazbom vjerodostojno prezentiraju bogatstvo autohtone gorštačke kulture, kojeg nadopunjuju modernim pristupom stvaranju i sviranju glazbe. Predvođeni karizmatičnim pjevačem i violinistom Sebastianom Karpielom-Buleckim, Zakopower je sastavljen od iskusnih glazbenika koji već dugo djeluju na poljskoj etno sceni, a njihov poseban adut jesu uzbudljivi koncertni nastupi čije su euforično ozračje dokumentirali i na "živom" albumu i DVD-u objavljenom ove godine. 2006. Zakopower su bili nominirani za najboljeg poljskog izvođača na MTV Europe Music Awards, a 2008. dobili su prestižnu nagradu Fryderyk u kategoriji "Najbolji etno/folk album" za album "Na Siedem". Koncert Zakopower-a pomoglo je Veleposlanstvo Republike Poljske u RH.

KRIES (Zagreb)

www.kries.info

www.myspace.com/kries144

Nakon početne faze rada u kojemu je bio orijentiran na tradicionalne puhačke instrumente, projektu pjevača Mojmira Novakovića, pionira etno glazbe na ovim prostorima, dodana je električna gitara i klasična ritam sekcija. U ovoj postavi Kries je prošle godine snimio i objavio hvaljen, drugi album "Kocijani" u produkciji Martina Swana i pretvorio se u punokrvnu koncertnu atrakciju koja žestokom izvedbom i rockerskom energijom obogaćuje kulturološko nasljeđe tradicijskih pjesama hrvatskih krajeva. Niz nastupa diljem Hrvatske i inozemstva pretvorio je ovu skupinu u najatraktivnijeg i najaktivnijeg predstavnika world music scene s ovih prostora, o čemu govori i nedavno pojavljivanje na naslovnici najpoznatijeg svjetskog "world music" magazina fROOTS. Kako kažu, nemaju namjeru "očuvati" hrvatsko glazbeno naslijeđe, nego jednostavo uživaju u njegovu simbolizmu i osjećajima koje stvara.

upad: 35 KN



PETAK 13.11. • V 20:00 K 21:30

REPETITOR (Srbija)

myspace.com/repetitor

Repetitor pred treći zagrebački koncert nije potrebno previše predstavljati. Najrazvikaniji bend "Nove srpske scene" nastao je u zimu 2005. godine kada troje beogradskih srednjoškolaca nije moglo niti sanjati da će u nadolazećim godinama postati jedan najboljih mladih bendova sa ovih prostora. A onda se stvar pokrenula - uslijedili su hvalospjevi sa brojnih koncerata, obećavajući demo snimci, pobjeda Art&Music festivalu u Puli te kruna svega - "Sve što vidim je prvi put", prvi album koji je pokazao da se buka oko benda nije digla bez razloga. Album je dobio odlične kritike, a bend je izgaranjem na brojnim živim nastupima pokazao da sve to uživo može još bolje. Repetitor muzički ne nude ništa novo - kreću se već poznatim stazama koje su utabali Sonic Youth, Pixies, Partibrejkers, Obojeni program i drugi, ali to što rade - rade iskreno, energično, ogoljeno i neposredno (kao što su to nekad kod nas radili Osječani Why Stakla). A to su osobine koje kod mladih bendova danas susrećemo sve rjeđe - što je prepoznala i prihvatila i brojna publika te postavila Repetitor kao nove "glasnogovornike" generacije. Ne propustiti!

PETROL (Srbija)

myspace.com/petrolpetrol

Petrol su još jedni od predvodnika "Nove srpske scene". Beogradski neopsihodelični underground bend, osnovan 2003. godine, nakon nekolicine personalnih promjena ustalio se u tročlanoj postavi (gitara/sintesajzer/bubanj) u kojoj su snimili svoj prvi album "Nezgodno vreme opasni dani". Glazbeno, Petrol se kreću po širokoj liniji bučnog naslijeđa Sonic Youth na kojoj slušatelj može sresti i poletni pop (The B-52's), psihodeličnost (Can), elektronski obrazac (Trans Am), ritmičnosti (Gang Of Four). Zagrebačkoj publici nakon nekoliko koncerata (SC, Spunk...) nisu nepoznanica te vjerujemo da je veliki broj onih koji se vesele ponovnom susretu sa Petrolom i njihovim psihodeličnim pop biserima (Beirut, Zebra...).

upad: 45 KN



PETAK 13.11. • 23:30

NIGHT ON MY SIDE

ROUND 6: VIOLENT FEMMES VS BLUR

=indie alter rock party by dj PER LE CLER (Šibenik)=Pixies, Violent Femmes, Smiths, Morrissey, Cure, New Order, Joy Division, Depeche Mode, Velvet Underground, Rolling Stones, Beatles, Blur, Oasis, Clash, Ramones, Iggy Pop, David Bowie, Blondie, Talking Heads, Sonic Youth, Franz Ferdinand, Kaiser Chiefs, Placebo, Killers, Arctic Monkeys, Rapture, Wombats, Vampire Weekend, MGMT, Foals, Hot Chip, Mystery Jets, Klaxons, Justice, Bloc Party, Yeah Yeah Yeahs, Radiohead, PJ Harvey, Bjork, Nick Cave, Muse, Primal Scream, White Stripes, Strokes, Hives, Interpol, R.E.M., Red Hot Chili Peppers, Cardigans, Coral, Tom Waits, . . .

+ music video wall

upad: 25 KN, s pozivnicom 0 KN



SUBOTA 14.11. • 21:00

DIRTY DANCING

www.myspace.com/drtach

NAJLUĐI 80'S PARTY U GRADU

Legendarni Dirty Dancing zove vas na Močvarin rođendanski ples! Uz originalnog dj-a Davida Hasselhoffa dođite rasturiti plesni podij, slušati vaše omiljene hitove i izvođače - odnosno uživati u glazbi 80ih! Kao i svaki put dj će puštati vaše najomiljenije hitove koje tjeraju na nesputanu zabavu. Plešite uz izvođače kao što su George Michael, Madonna, Michael Jackson, Mc Hammer, Rick Astley, Eurythmics, Whitney Huston, Europe, Alice Cooper, Depeche Mode, Police, Cindy Lauper, Bon Jovi, Denis & Denis, Yazzo, Samantha Fox, Bonnie Tyler, Snap, Velina, Roxette, Vanilla Ice, Snow, Electro Team, Bronski Beat, Kenny Loggins, Los Del Rio, Van Halen, House Of Pain, Tears For Fears, Pet Shop Boys, U2, Beach Boys, Minea, Bob Marley, Men At Work, Los Lobos, Toto.........

Dođite oboružani osmijehom, energijom, voljom za nezaboravnom zabavom, skačite, plešite, uzimajte i dijelite pozitivnu energiju na najrasplesanijem party-u u gradu!

upad: 30 KN



NEDJELJA 15.11. • 11:00 - 15:30

HALO BING, KAKO BRAT?

2. SAJAM PLOČA I STRIPOVA U MOČVARI

04.10. smo pokušali u Močvari oživjeti duh starog Cvjetnog trga i prisjetiti se legendarnog sajma ploča i stripova koji se tamo i u okolnim ulicama svakodnevno spontano događao prije dvadesetak godina i gdje je bilo moguće sresti hrpu osebujnih veseljaka i entuzijasta sa osmijehom od uha do uha zbog postajanja vlasnikom neke nove ploče omiljenog benda ili nekog superkul stripa, koji se, naravno, ni jedni ni drugi ne mogu nigdje drugdje nabaviti. Te nedjelje Močvarin prvi eksperimentalni sajam je skupio mnogo onih starih, ali i novih veseljaka s obje strane pulta te je stvorio prostor za razmjenu novih iskustava i druženje glazbenih i strip entuzijasta. Zato ćemo to iskustvo rado ponoviti, ovaj put u okviru proslave 10 godina rada kluba.

Na Močvarinom 2. sajmu ploča, stripova, ali i drugih zanimljivosti vezanih uz kulturu glazbe i stripa (knjige, cd-i, plakati, kazete, majice, dvd-i,…) moći ćete po povoljnim cijenama nabaviti artikle glazbenih dućana Free Bird, Spirit Of Music, Kovač, Dirty Old Shop, Karma, Roxy, Dobar zvuk, Kingston, strip dućana Strip knjižara-Tino, Libellus, Stripovi na kvadrat, strip kolektiva Komikaze, izdavačke kuće Što čitaš?, nezavisnih distribucija Humanita Nova i Slušaj najglasnije te mnogih drugih poznatih i nepoznatih koji su pozvani donijeti svoje stvari i prezentirati ih u Močvari. Kao posebnu poslasticu najavljujemo i promotivnu prodaju teško nabavljivog stripa Igora Hofbauera - Hofa "Prison Stories". Za ljubitelje plakatne umjetnosti Močvara će zaviriti u svoju arhivu i izložiti neke od svojih boljih plakata napravljenih u posljednjih 10 godina. Napominjemo da će potencijalni kupci moći ploče i cd-e poslušati na našoj opremi.

+ voodoo vrač BLUES-O-SONIC (Memphis) liječi dušu prisutnima opakim blues, country, rockabilly, surf koktelima

Molimo da se prodavači pri dolasku u Močvaru jave dežurnoj osobi radi dodjeljivanja prodajnog mjesta.

upad: 0 KN, korištenje prodajnog mjesta: 0 KN



NEDJELJA 15.11. • V 20:00 K 21:30

EDIE SEDGWICK (S.A.D.)

www.ediesedgwick.biz

www.myspace.com/ediesedgwick

Ukratko - Edie Sedgwick je bila kultna ikona, glumica i model njujorške art scene 60-ih. Četrdesetak godina nakon (prerane) smrti reinkarnirala se kroz tijelo Justina Moyera i odsvirati će jedan od najzabavnijih koncerata koje smo imali priliku vidjeti u Močvari. Oni koji pozornije prate naš program, sjetiti će se benda El Guapo sa kojima je Justin održao dva briljantna koncerta u našem klubu. El Guapo su se nakon dva albuma za Dischord transformirali u Super/System i objavili još dva albuma za Touch & Go, a potom se raspali. Edie Sedgwick je Justinov side projekt sa kojim je tokom zadnjih desetak godina objavljivao albume pjevajući pjesme o američkim glumcima/celebritijima (Angelina Jolie, Paris Hilton, Christian Slater, Arnold Schwarzenegger, Faye Dunaway...). "Things are Getting Sinister and Sinisterer", treći i posljednji od njih, objavio je Dischord 2008. godine. Album još jednom pokazuje Moyerovu nepresušnu inspiraciju u domenu vrhunski zabavne mješavine hip-hopa, elektronike, dance punka i synth popa. No sve su to samo djelići ludila koje počinje kada se Edie Sedgwick, obučen kao drag queen, popne sa bendom na pozornicu. Vidimo se u Močvari!

NENAD ROMIC ZA NOVYI BYTE (Zagreb)

ki.ber.kom.uni.st

www.facebook.com/nenadromiczanovyibyte

Nenad Romić je rijetko volio cijele albume. U pjesmama bi volio sitne detalje i često bi poželio da se upravo ti detalji dugo vrte u krug. Kad je počeo svirati za Novyi Byte znao je da će to biti detalji koji se dugo vrte u krug. Kad pleše dribla. Na nastupu pleše. Priča kratke priče. Na nastupu. Kantautorstvo kućne atmosfere. Nenad Romic za Novyi Byte je repetitivan i meditativan, kad nije dosadan. Duhovit, kad nije naporan. Nenad Romić je pravo ime Marcella Marsa. Marcell Mars je star i pokrenuo je projekte poput: klub mama, EGOBOO.bits izdavačka kuća slobodne glazbe i videa, Razmjena vještina, organizirao Otokultivator na Visu, Sloboda stvaralaštvu!, zagovaratelj slobodnog softvera. Ne čudi da je sve snimljeno moguće slobodno skinuti, slušati, kopirati i žvakati sa web stranice, last.fm-a, facebooka itd.

upad: 30 KN



PONEDJELJAK 16.11. • V 20: 00 K 21:30

PIERCED ARROWS (S.A.D.)

www.piercedarrows.com

www.myspace.com/piercedarrowspdx

U svijetu rock'n'roll-a, nedirnutog tj. neiskvarenog mašinerijom diskografske industrije, jedan je bend svojom energijom, prkosom, strašću i iskrenošću stekao mitski status. Njegovo ime je Dead Moon. Kada je prije par godina objavljeno da prestaju s radom, fanovi širom svijeta bili su u šoku. Zar je moguće da su se Fred i Toody umorili? Odgovor nismo dugo čekali. Radilo se o sljedećem: nakon razlaza sa svojim bubnjarom Andrewom, iz poštovanja prema 20-godišnjem zajedništvu, iako potpuno svjesni da je to loše s tzv. "poslovne" strane, Fred i Toody nastavljaju pod novim imenom. Uskoro snimaju album "Straight to the Heart" i kreću na turneju. Već nakon prvih nastupa, fanovi su odahnuli. "Dead Moon" magija nije nestala, a novi se bubnjar Kelly Halliburton pokazao dostojnom zamjenom za Andrewa. Nakon što su prošle godine navršili 60-u i tim povodom istrčali cijelu (?!) dionicu portlandskog maratona, Fred i Toody svojim fanovima poručuju da još uvijek nije vrijeme za nostalgiju. Njihova rock'n'roll bajka se nastavlja, a novom je poglavlju naslov Pierced Arrows.

THE WELCOMIN' COMMITTEE IN FLAMES (Zagreb/Sendai)

www.myspace.com/wcinflames

Nakon skoro godinu dana izbivanja sa zagrebačkih pozornica i gomile koncerata po dalekoj nam Europi, legendarne trash'n'roll kamikaze ponovo u napadu na Močvaru, njezine posjetitelje i same sebe!!!

upad u pretprodaji: 65 KN, na dan koncerta na blagajni kluba: 80 KN



UTORAK 17.11. • V 20:00 P 21:00

KUM - KAZALIŠTE U MOČVARI predstavlja...

GLEDALIŠČE GLEJ/MESTO ŽENSK (Slovenija): "Škrip orkestra"

Jedno od najstarijih alternativnih kazališta u Sloveniji Gledališče Glej u koprodukciji sa udrugom Mesto Žensk predstavljaju svoju najnoviju predstavu "Škrip orkestra" u kojoj nas 7 glumica/glazbenica vodi kroz kabaretski kič noir! Niz bizarnih pričica nadopunjen je živom svirkom cjelokupnog ansambla, a predstava je pobrala skoro jednoglasne panegirike kritike i publike susjedne nam države. Režiju ovog spektakla potpisuje Jelena Rusjan, a standardnoj Močvarinoj publici biti će zanimljiv podatak da jednu od glavnih uloga igra Ana Franjić iz Analene. Nikako ne bi smjeli propustiti ovu pravu kazališnu poslasticu!

Foršpan pogledajte na http://www.youtube.com/watch?v=4q4nJSA-FPM

upad: 0 KN

promo guy // 29/10/2009

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Frenkie najavio svoj deseti album

Frenkie najavio svoj deseti album "Manifest"

| 23/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: KEKAL počinje s akustikom kao K432

KEKAL počinje s akustikom kao K432

| 22/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Mater Dolorosa", četvrti album MÓÐIR u ovoj godini

| 20/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*