home > interwju > ESC LIFE

kontakt | search |

ESC LIFE

Zasto ESC life ? Polu hakersko ime polu depresivno, što vas tišti?

Htio sam life, pa smo dodali još nešto, da bude guglabilnije i da ne bude samo life. Nemoj previše razmišljati o tome, jer ne znači ništa.

Dugo godina ste na sceni, svirali ste po raznim bendovima, Hemendex su bili jako uspješni, i sad sve ispočetka, zašto?

Opet ovo pitanje. Hemendex se po svojoj motivaciji nije previše razlikovao od bilo kojeg benda na kojeg možeš naletjeti u skvotu. Istina, imali smo VJing i dosta smo se posvetili vizualnom identitetu, ali zato što nam se to sviđalo, ne zato što smo mislili da ćemo postati Depeche Mode, tako da uspjeh, što god da je to, nije bio preveliki motivator. Radili smo to dok nam je bilo super to raditi. ESC Life je zapravo trebao postojati paralelno s tim bendom, ali kad sam shvatio da više ne osjećam ništa prema tome, nego da želim raditi nešto drugačije, inicirao sam gašenje. Čak i da sam se prisilio, gašenje bi se samo iniciralo s nemotiviranim članom koji više ne donosi stvari i bendom koji radi sporo kao kornjača, jer već spomenuti želi imati druge stvari.

Glazba benda zvuči jako zrelo, opet vidim opise kao billiard wave, bar core, o čemu se radi?

Dobro, billiard wave, bar core, adult oriented punk i ostale etikete su naša mala šala na račun etiketa koje se lijepe na svaki bend, ali moraš priznati da imaju smisla! Iznenadilo me to što su ljudi počeli govoriti da je "zrelo", jer smo nekako pretpostavljali da će svi ovaj bend doživjeti kao "infantilno ispucavanje". Vjerojatno je nemoguće praviti se da smo u dvadesetima i da nam je ovo prvi bend, što mi je jako drago. Valjda proizvodimo "zreliju" glazbu, nesvjesno puštajući van prethodna iskustva i sve što slušamo.
S Elvisom sam oduvijek htio svirati, ne samo jer je uz Costella i J. Kurtovića jedini Elvis kojeg volim, nego i jako odličan te podcijenjen muzičar, a i gitarist. Ista stvar je bila i s Antom, koji me godinama nagovarao na ovo. Strašan gitarist.
Sanjina smo vidjeli kako bubnja s Umorom i svidio nam se, pa ga sad dijelimo s njima.



Uzori su bili Husker Du i Đavoli, koja vam je pjesma od njih posebna?

Ne bih izdvajao pjesme, pa ni albume, jer ne znam odakle početi. O veličini i utjecaju Huskera su dovoljno rekli i mnogo veći od nas. Ono o čemu se ne govori dovoljno su Grantove solo ploče. Jako mi je žao što ti radovi nisu eksponiraniji, jer čovjek svaki put iznenadi i donese nešto novo, drugačije i neočekivano. Daleko od prvoloptaškog hodanja po uhodanoj stazi.
Velika nam je čast dijeliti stage s takvom veličinom i svirati njegove pjesme.
Što se Nenada tiče, da, on je priznat i uspješan autor, gitarist i pjevač, ali bih volio i da to prepoznaju i "alternativniji" krugovi. Mislim da bi tko god voli pop pjesmu morao provjeriti cijeli njegov opus i sa Đavolima i solo, jer, kao što je to netko rekao u HRTovoj dokumentarnoj seriji "da Neno Belan uzme granu u ruke i grana bi prosvirala".

Svirate na turneji s Grant Hartom. Kako je molim vas došlo do toga, to je vjerovatno jedan od najvećih uspjeha hrv. alternativne glazbe.

Grant i Elvis su se sprijateljili kada mu je Elvis bio tour manager i vozač na zadnjoj balkanskoj turniji. Ostali su u kontaktu i Grant nas je čuo, svidjelo mu se i htio je da mu budemo prateći bend na toj turneji. Momentalno smo se usrali i počeli svirati, jer želimo da te pjesme zablistaju onako kako zaslužuju.

Što očekujete u attacku 24.10, jeste li chekirali line up ?

O Chresus Jist smo čuli sve najbolje pa imam visoka očekivanja, a VVhile pratim od početaka i jako sam uzbuđen što napokon dijelim pozornicu, backstage i gajbu s njima. Jedan od najboljih bendova u regiji.

Daj nam za kraj nekako nagovorite one što ne slušaju ESC life da dođu i poslušaju vas ?!

Neka ih demo na bandcampu ili pokoji youtube clip nagovori. Ako vole power pop, neka nas provjere, možda im se svidi, možda ne, možda... Ako ne, možda ih nagovori ploča koju snimimo krajem godine.

attack &

terapija // 06/10/2014

Share    

> interwju [last wanz]

cover: Simon Bonney (Crime and the City Solution)

Simon Bonney (Crime and the City Solution)

| 30/11/2023 | pedja |

>> opširnije


cover: ZMAJ ORKO STAR: Još ne razmišljamo o novom albumu

ZMAJ ORKO STAR: Još ne razmišljamo o novom albumu

| 21/11/2023 | horvi |

>> opširnije


cover: GORAN POLAK: 'Šarlo je kriv za sve'.

GORAN POLAK: 'Šarlo je kriv za sve'.

| 17/09/2023 | horvi |

>> opširnije


cover: DONKEY HOT - 'mi smo rock'n'roll bend'

DONKEY HOT - 'mi smo rock'n'roll bend'

| 04/02/2023 | horvi |

>> opširnije


cover: Ben Ward (ORANGE GOBILN)

Ben Ward (ORANGE GOBILN)

| 30/01/2023 | terapija |

>> opširnije


> chek us aut!
> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*