home > interwju > LET 3 u epizodi Angela Merkel sere

kontakt | search |

LET 3 u epizodi Angela Merkel sere

LET 3 će ove subote 25/04 u Zagrebu u Laubi predstaviti jedan novi koncertni koncept pod umjetničkim imenom Angela Merkel sere. Što o dotičnoj, našoj debeloj, projektu i vjeri kažu LET 3 možete pročitati u tekstu koji slijedi.

Koja je veza između grupe LET 3 i Angele Merkel?
Iako se na prvi pogled čini da osim činjenice da LET 3 i Angela Merkel djeluju u istom povijesnom periodu nemaju nekih dodirnih točki, tih točki ima. Naime, i mi i ona utječemo na razvoj narodne svijesti i imamo intenciju poboljšati i unaprijediti kvalitetu života i razmišljanje svakog pojedinca na kojeg imamo priliku utjecati. Možda su u ovom trenutku njezina oruđa "bogatija i svijetlija", ali odavno se zna da "boj ne bije svijetlo oružje već srce u junaka". Isto tako, nitko ne sumnja u naše dobre namjere, a pred njom je težak put dokazivanja i zadobivanja povjerenja.

Zašto dotična sere?
Zbog toga što je njeno javno djelovanje u službi tog zločestog neuro-liberalnog kapitalizma. Nejasno je da li je ona samo još jedna u nizu marioneta ili zaista iskreno vjeruje u svoju riječ. Oduvijek znamo da se za osobu s takvim nedefiniranim stavom trivijalno kaže da "sere".



Jeste li na kraju uspjeli polovinu govana pristiglih u riječku luku dati našoj debeloj?
Nakon svečanosti u Laubi ćemo izvagati koliko nam je govana ostalo. Stručni konzilij vodi o tome brigu, sigurni smo da će ostaviti adekvatno punjenje spomenika kvalitetnom municijom jer ćemo takav spomenik u "loaded mode" poslati debeloj.

Ima li još kakva poveznica (osim što su kao dva oka u glavi) između Angele Merkel i ove gore debele?
Primjetili smo da se uslijed micanja Tita s Pantovčaka otvorilo mjesto za jednu lijepu statuu, stoga i kanimo velikodušno poslati tamo napunjeni spomenik Angela Merkel sere. Debela sigurno neće imati ništa protiv s obzirom na njen ukus.

Što sve mogu očekivati posjetitelji Laube u subotu 25/04?
Dakle, centralnu svečanost otkrivanja i stavljanja u funkciju našeg spomenika Angela Merkel sere, dvokratnu prezentaciju našeg novog materijala, nastup koji će i produkcijski i izražajno podignuti ljestvicu kvalitete i impresije na ovim prostorima. Napominjemo da će i neki sretnici imati tu čast i sreću da ih Angela osobno posere zajedno s nama na pozornici.

Planira li se karavana Angela Merkel sere preseliti i u ostale gradove Hrvatske i regije?
Da, već postoji ogroman interes sela i gradova koji bi rado ugostili tu svečanost.

Možda i turneja po Njemačkoj?
Logično, imaju i oni i sela i gradova.

Zna li se naziv novog albuma i približan (ili možda i točan) datum izlaska?
Ovaj naziv Angela Merkel sere je krasno zaživio u narodu, moguće da i zadržimo taj naziv. Datum nije preciziran,mišljenja smo da to nije presudno bitan podatak. Uskoro!

Jel' novi album jedno novo glazbeno poglavlje grupe? Ima li sličnosti s nekim od vaših ranijih radova?
Mi smo duboko u procesu tako da nam je teško bit objektivan, uši sa strane će lakše to procjeniti, ali sigurni smo da smo izbjegli ponavljanje i reciklažu, a pritom smo ostali LET 3. To nam je uvijek prioritetni cilj u procesu razvoja našeg izraza.



Što možete reći o novom singlu "Prdni Majko"? Tko je majka koja se spominje u pjesmi?
Riječ Majka u toj pjesmi je metaforičkog značenja, ne radi se o nijednoj konkretnoj majci. Jednostavno, ta riječ se upotrebljava stoljećima kao sinonim za nešto što bi te trebalo čuvati, braniti, motivirati. Ta riječ se spominje i u psovkama i u molitvama. Svi su čuli za izraze "majka zemlja", ''majka svih bitaka", "majka Rusija", " majka Božja", "majke ti","majke mi"... U ovoj našoj pjesmi Majka je poziv svima da se angažiraju u stvaranju novog svjetonazora i poretka, kako na ovim prostorima, tako i globalno.

Pretpostavljam da je izdavač novog albuma Dallas Records pa me zanima kako to da ste cijelo vrijeme svoje karijere u jednoj diskografskoj kući?
LET 3 i Dallas su odrasli zajedno. S naše strane možemo potvrditi da smo uvijek nailazili na razumijevanje i podršku od strane Dallasa. Nemamo pritiska rokova ili bilo kakav pokušaj upliva u našu umjetničku slobodu. S druge strane,priznajemo da nas je nekad teško popratiti, ali to je i normalno u jednom korektnom odnosu izvođača i izdavača.

Koliko je vjernost jednoj diskografskoj kući učvrstilo vjernost kolektiva LET 3?
Molto puno!

Trebalo je puno vremena da LET 3 i crkva počeli disati istim plućima. Jeste zadovoljni odnosom?
Evolucija je na prvi pogled spor proces, ali često se dogodi da se u kratkom periodu dogode nekakvi momenti koji imaju itekako dugoročne poslijedice na čovječanstvo. Moguće da je ovo jedan od tih povijesnih momenata. Ponosni smo na to što je naš utjecaj na djelovanje i program Crkve prouzročio ove pozitivne zaokrete. Bit ćemo slobodni da zamolimo još nešto vremena prije konačnog suda. Uvijek postoji opasnost da su ove njihove reforme i revizije unutar njihove firme samo kozmetičke naravi.
[  ]

I za kraj, recite koliko je u današnje recesijsko vrijeme teško stići kurcem do vjere?
Do vjere je uvijek bilo teško stići, jebo te pa svi ti sveci su kroz povijest bili neki mučenici, izopćenici koji su posthumno dobili nekakvu čast, titulu, pastvu... Nadajmo se da ovi koji su sad izopćeni zbog gnjusnih stvari, pohlepe, nastranosti neće doživjeti takve beneficije.

jura // 23/04/2015

> vidi sve fotke // see all photos

Share    

> interwju [last wanz]

cover: Simon Bonney (Crime and the City Solution)

Simon Bonney (Crime and the City Solution)

| 30/11/2023 | pedja |

>> opširnije


cover: ZMAJ ORKO STAR: Još ne razmišljamo o novom albumu

ZMAJ ORKO STAR: Još ne razmišljamo o novom albumu

| 21/11/2023 | horvi |

>> opširnije


cover: GORAN POLAK: 'Šarlo je kriv za sve'.

GORAN POLAK: 'Šarlo je kriv za sve'.

| 17/09/2023 | horvi |

>> opširnije


cover: DONKEY HOT - 'mi smo rock'n'roll bend'

DONKEY HOT - 'mi smo rock'n'roll bend'

| 04/02/2023 | horvi |

>> opširnije


cover: Ben Ward (ORANGE GOBILN)

Ben Ward (ORANGE GOBILN)

| 30/01/2023 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*