home > interwju > Petar Kliškinić (S.A.R.S. festival)

kontakt | search |

Petar Kliškinić (S.A.R.S. festival)

1. Predstavite ukratko festival. Tko što gdje kada koliko?
S.A.R.S. festival se održava u Sinju, u bivšoj vojarni Ivaniša Nelipića, već 14. godinu zaredom, a ove godine se održava 22. i 23. Srpnja Dosada su nam na ovih prethodnih 13 izdanja nastupili, između ostaloga - Dječaci, Kultur, Shock, Kawasaki 3P, S.A.R.S., Brkovi, T.B.F., M.O.R.T. i mnoga druga poznata imena, a ukupno je nastupalo stotinjak bendova. Festival je dvodnevni, dnevna cijena karte iznosi 50 kuna čime se svrstavamo u najjeftinije festivale u državi, a organizira ga udruga S.K.U.P. (Sinjski kulturni urbani pokret), skupina mladih volontera koji žele napraviti nešto od svoga grada.

2. Možete li se sjetiti kako je došlo do naziva festivala?
S.A.R.S. festival danas je kratica za "Sinjski amaterski rock susreti", premda već odavno nije amaterski, ni isključivo rock, dakle ostao je samo sinjski  Na samom početku zamišljen je kao natjecanje lokalnih demo bendova i označavao je kraticu za "Sinjski amaterski rock sastavi", a već je nakon nekoliko prvih godina počeo dovlačiti poznatije bendove i prerastao je u poznati festival u srcu Dalmatinske Zagore. No, valja kazati kako uvijek i svake godine na njemu mora zasvirati barem jedan domaći demo sastav.

3. Da li imate kakvih novosti na festivalu u odnosu na prošlu?
Glavna novost u odnosu na prethodna izdanja je da imamo novu lokaciju festivala. Na početku se održavao u bivšim Alkarskim dvorima, nakon toga dugo godina na košarkaškom igralištu kod sinjskog kina, a od ove godine preselilo smo na plato bivše vojarne Ivaniša Nelipića. Jednostavno, odlučili smo se na taj korak jer smo smatrali da je došlo vrijeme da dignemo festival na veću razinu, organizirali smo i kamp u sklopu festivala, a u prostorijama gdje djelujemo tijekom cijele godine bit će i afterparty nakon svake festivalske večeri.
[  ]

4. Da li ste željeli nekog izvođača za ovogodišnji fest a niste ga uspjeli dobiti?
Potrebno je naglasiti da smo mi neprofitna udruga koja organizira ovaj festival, i da djelujemo u skladu sa svojim mogućnostima. Već krajem jednog festivala počinjemo razmišljati o bendovima koji bi mogli nastupiti na idućem, radimo sastanke na kojima predlažemo i raspravljamo, i uglavnom ako ne dobijemo neki bend koji smo željeli to bude radi već dogovorenog nastupa tog benda u istom terminu na nekom drugom mjestu. Kroz ovih 13 godina djelovanja došli smo na glas kao odlični organizatori i svim bendovima je užitak nastupati pred sinjskom publiku, pa se nerijetko desi da nas i oni sami kontaktiraju već sad za iduću godinu. Ovom postavom festivala za 14. S.A.R.S. smo iznimno zadovoljni, možda najzadovoljniji dosad

5. Koliko je ljudi uključeno u organizaciju i rad na festivalu? A koliko će biti izvođača?
U organizaciju festivala je uključeno 20-ak ljudi, što članova udruge, što mladih volontera koji nam se redovito pridruže u svim pripremama. Svi mi skupa u dobi smo od 16 do 35 godina, a recimo, tijekom godine svi skupa radimo koncerte, festival elektronske glazbe, projekcije dokumentarnih filmova i razna druga kulturna događanja.

6. Koji izvođači nastupaju na ovogodišnjem izdanju festivala
Ove godine nastupaju: petak - Underdog CRO, Špurijus, Bad Copy i Let 3, subota: Paperblast, Kontradikshn, Rundek Cargo Trio i Repetitor. Festival počinje u 21 sat, svi posjetitelji mogu slobodno unijeti svoje piće, a ponavljam da je cijena karte 50 kuna za dan festivala, što je s obzirom na ove bendove praktički besplatno.

7. Neka poruka za posjetitelje?
Pozivamo sve da nam se pridruže u Sinju ovaj petak i subotu. Sve što mi možemo garantirati je da ćete imat super provod, iznimnu gostoljubivost, i da ćete se definitivno poželjeti vratiti dogodine!

terapija // 19/07/2016

Share    

> interwju [last wanz]

cover: Simon Bonney (Crime and the City Solution)

Simon Bonney (Crime and the City Solution)

| 30/11/2023 | pedja |

>> opširnije


cover: ZMAJ ORKO STAR: Još ne razmišljamo o novom albumu

ZMAJ ORKO STAR: Još ne razmišljamo o novom albumu

| 21/11/2023 | horvi |

>> opširnije


cover: GORAN POLAK: 'Šarlo je kriv za sve'.

GORAN POLAK: 'Šarlo je kriv za sve'.

| 17/09/2023 | horvi |

>> opširnije


cover: DONKEY HOT - 'mi smo rock'n'roll bend'

DONKEY HOT - 'mi smo rock'n'roll bend'

| 04/02/2023 | horvi |

>> opširnije


cover: Ben Ward (ORANGE GOBILN)

Ben Ward (ORANGE GOBILN)

| 30/01/2023 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*