home > interwju > CARL HUNTER

kontakt | search |

CARL HUNTER

Karlovačke CARL HUNTER pitali smo o počecima benda, imenu, uzorima, dosadašnjim izdanjima, kao i planovima za budućnost... Evo što su nam odgovorili...
[ CARL HUNTER - Mala scena, Karlovac ]

CARL HUNTER - Mala scena, Karlovac   © www.carl-hunter.tk

Carl Hunter je nastao u jesen 2003. godine okupljanjem nekadašnjih članova Autoincesta kojima se pridružio Vricha - Vrile iz nekad popularnog lakonotnog grind banda Flaster of Disaster. Što se Autoincesta tiče to je druga priča započeta još 1997. godine. Tada su upravo na zalasku karijere bili poneki karlovački hc/punk bandovi koji su na neki način obilježili karlovačku alternativnu scenu devedesetih godina. Čips je u Autoincest došao iz grupe Scud (gitara + vox) Jasminka (bass) iz PŽBUKA-e (jedan od rijetkih ženskih bendova na ovim prostorima), Gicko (gitara) iz Kontre i Srki. On je tada još nabijao bubnjeve u Motusu, ali kako mu je tijekom tjedna bilo dosadno, imao je snage za još koju probu s nama (tad je bio i dosta mlađi)...

Oko godinu dana intenzivnih proba rezultirali su demo snimkom iz siječnja 1998. godine. E, bilo je zamišljeno da pet stvari iziđe na pomalo zaboravljenom 7inch vinilu za "Dirty Old Town", ali to se nažalost nije dogodilo. Onda se svatko od nas okrenuo svojim problemima, faksu, poslu, hvatanju komada, a niti sviranje u bandu više nije bilo tako cool. Nakon gotovo šest godina odmaranja, opet smo se uhvatili sviranja, ali ovog je puta umjesto Čipsa na drugu gitaru uletio Vrića, dok Čips sada uživa samo urlajući u mikrofon. Petorka je nastavila svirati dio repertoara od Autoincesta, ali i autorske stvari bandova u kojima smo prije svirali, tako je sve ostalo u familiji, a učinjeno je nešto da se pjesme ne zaborave. Uz to odlučili smo i promijeniti ime, iako smo tek naknadno skužili da ga rulja slabo konta. Naime, Carl Hunter (inače često ime i prezime na zapadu, u slobodnom prijevodu znači Kar - lovac, odnosno Karlovac). Jebiga, nama je to fora.

Iako smo sve lijepo zamislili kao rekreaciju i chilanje uz tjednu dozu buke na probi, da nam ne bi bilo previše dosadno počeli smo nastupati. Na nekoliko nastupa u rodnom nam Karlovcu dobro smo se zabavili, a sudeći po atmosferi slično je bilo s našom publikom i prijateljima. U 5. mjesecu ove godine svirali smo u Rojcu u Puli, mjesec dana kasnije na promociji novog albuma Motusa u Močvari, pa opet u Karlovcu i tako to. Uglavnom dobre zajebancije nikad dosta, a veseli i činjenica da još uvijek ima mladih ljudi zapaljenih za stari dobri punk.

Pitaš nas za godine, bračno stanje i ostalo. Kad čovjek dođe u naše godine više se ne voli hvaliti s tim brojkama, ali dobro, možemo reći da je najmlađi član 25, a najstariji 33 godine. Srki je u gornjoj kategoriji metuzalema u bandu i jedini je koji je dosad "kupio prsten i zlatni lanac", odnosno jedini je oženjeni jer mu je svakako bilo već vrijeme. Čips gura dugotrajnu vezu s jednom plavojkom, ali nikako da stane pred matičara. Iako mu se bliži trideseta, Gicko nije oženjen. Njegova strast prema gimnazijalkama mu ne dozvoljava da uplovi u mirne bračne vode. Jasminka također gura dugu, vjerojatno vrlo dosadnu vezu, dok Vrića ima ljubavnicu, ali svoje bariteljske sposobnosti ne može potpuno iskazati radi učestalog fafa.
[ CARL HUNTER - još jedna basistica na sceni... ]

CARL HUNTER - još jedna basistica na sceni...   © www.carl-hunter.tk


U tvojim pitanjima vidimo da nas pitaš za uzore. To je vrlo teško pitanje jer od nas petero svatko ima svoje favorite, u posljednjih 10,15,20 godina koliko se pojedini članovi nalaze u ovim vodama kroz uši je prošlo more svega i svačega. Međutim, naša muzika se uglavnom može strpati u okvire klasičnog punka i hc-a osamdesetih i devedesetih godina. Sviramo stare stvari od karlovačkih grupa iz tog razdoblja, imamo nekoliko novih stvari, što ne znači da možda nećemo sami sebe iznenaditi s nečim modernim.

Što se tiče snimljenog materijala postoji demo iz 1998. (to je onaj što je trebao izići na vinilu) i dosta kvalitetna snimka koncerta u Močvari (oko 45 minuta live). Planirali smo taj live izdati kao D.I.Y ili nešto slično, a koga interesira svakako može naručiti kod nas. Na našoj stranici mogu se downloadati 4 pjesme, po dvije s dema i dvije iz Močvare, ali zbog besplatnog hostinga download zna pomalo zajebavati. Već za desetak dana uzimamo novi hosting, pa mislim da ćemo na internet baciti sve šta imamo snimljeno, pa 'ko voli nek' izvoli. Stranicu je napravila naša basistica Jasminka. To je njezin prvi uradak, ali je to stvarno odradila odlično tako da smo jako zadovoljni. Na stranici se može naći biografija, hrpa fotki s koncerata, nešto press materijala, kontakt i guestbook otvoren za sve primjedbe, pohvale, želje i pozdrave.

Planovi Carl Huntera nisu dekretom određeni, ali možemo reći da radimo nove stvari i planiramo ponegdje svirati. Nešto smo dogovarali da bi bilo okej da se uvalimo za Monte Paradiso, te da na proljeće odradimo nešto u Sloveniji i Austriji. Srki je gotovo deset godina živio u Beču, pa ima hrpu prijatelja, sve iz punk miljea. Što se tiče diskografskog rada, još ćemo se malo strpiti, pa ako nam se bude dalo probat ćemo snimiti nešto i u studiju. Da, skoro sam zaboravio, nedavno smo napravili himnu Gademza, navijačke skupine NK "Karlovca", tako da smo razmišljali o tome da je snimimo u studiju. Ako već budemo ulazili u studio, onda ćemo vjerojatno odsvirati o ostalo što imamo na repertoaru.

Evo, to bi bilo to zasad od C.H. Što se tiče kontakata, svakako oduševljeno prihvaćamo svaki mail, posjetu na netu i slično, dok ćemo rado doći svirati ako nas pozovu. Ciao.

pedja // 16/11/2004


PS: mail to: carlhunter@net.hr
Share    

> interwju [last wanz]

cover: Simon Bonney (Crime and the City Solution)

Simon Bonney (Crime and the City Solution)

| 30/11/2023 | pedja |

>> opširnije


cover: ZMAJ ORKO STAR: Još ne razmišljamo o novom albumu

ZMAJ ORKO STAR: Još ne razmišljamo o novom albumu

| 21/11/2023 | horvi |

>> opširnije


cover: GORAN POLAK: 'Šarlo je kriv za sve'.

GORAN POLAK: 'Šarlo je kriv za sve'.

| 17/09/2023 | horvi |

>> opširnije


cover: DONKEY HOT - 'mi smo rock'n'roll bend'

DONKEY HOT - 'mi smo rock'n'roll bend'

| 04/02/2023 | horvi |

>> opširnije


cover: Ben Ward (ORANGE GOBILN)

Ben Ward (ORANGE GOBILN)

| 30/01/2023 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*