home > interwju > Pobjednici 2nd Croatian Blues Challengea - Duet Sunnysiders

kontakt | search |

Pobjednici 2nd Croatian Blues Challengea - Duet Sunnysiders

Pobjednici 2nd Croatian Blues Challengea duo Sunnysiders sljedeće godine odlaze na 27. International Blues Challengeu koji će se od 1. do 5. veljače 2011. održati u Memphisu. U ovom interwjuu nam otkrivaju glazbene uzore, kako su doživjeli pobjedu i što od njih možemo očekivati u budućnosti...

1. P: Tko su Sunnysiders?
O: Sunnysiders je duo, Ro la i Hrepa, koji je pronašao svoj kutak sunčane strane široke glazbene avenije komponirajući i svirajući blues, Ro la pjeva i svira gitaru, def i stomp box a Hrepa el. gitaru, ukulele, usnu harmoniku i drugi vokal.
[  ]

2. P: Odakle inspiracija za blues?
O: Kad pročistiš i ogoliš svaki prirodni ljudski osjećaj, bilo tugu, radost, nadu, ljubomoru, ljubav, dobiješ blues u nekom od svojih oblika, pa tako i u glazbenom izričaju. Hrepa je svoj prvi javni nastup imao u studenom 1981. Upravo svirajući blues u splitskom l.b. Blues bandu, pa je to na neki način povratak početku, a Ro la je do sad pronalazila blues u pjesmarici svojih omiljenih rock izvođača, a sad ga je otkrila i u sebi.

3. P: Koji su vam glazbeni uzori?
O: Glazbeni uzori su svuda oko nas, od onih koji su prvi krenuli sunčanom stranom, do onih koje prvi put susrećemo na ovoj dugačkoj i širokoj cesti obasjanoj suncem glazbene radosti. Hrepa sluša i voli i svira blues preko 30 godina, uzori su mu pioniri bluesa kao što su Sonny Boy Williamson, Muddy Waters, Tampa Red, Otis Spann, Alfred King te predstavnici britanskog blues buma 60tih Peter Green's Fleetwod Mack, John Mayall's Bluesbreakers, i američki bandovi Allman Brothers band i ZZ Top. Ro la od pripadnika blues orijentacije voli ZZ Top, J.J.Cale, Lynard skynard, Fleetwood Mack i Bonnie Raitt.
[  ]

4. P: Koliko dugo postojite?
O: Hrepa postoji od 1963. Ro la od 1981., a Sunnysidersi od 2008. Obrađujući stare dalmatinske narodne napjeve u blues maniru bili su glazbeno scenska pozadina predstave "Hominus Dalmacijus" kazališta novog cirkusa "Hram" na festivalima u Splitu i Francuskoj. Zajednički su sudjelovali i u stvaranju glazbe za film "Lavanderman".

5. P: Kako se osjećate obzirom na osvojeno prvo mjesto na 2nd Croatian Blues Challengeu?
O: Osjećamo radost, ponos ali i odgovornost, jer predstavljamo našu zemlju i sve ostale pripadnike naše blues scene u kolijevci bluesa.
[  ]

6. P: Kakav je osjećaj nastupati kao predgrupa legendarnim Chicago Blues Roots?
O: Osjećaj je uzvišen, Joe i Eric su izvaredni glazbenici, zabavljači i učitelji te naši najnoviji uzori. Gledajući ih shvatite kako blues i te kako može biti zabavan i veseo doživljaj, normalno, uz mnogo mnogo rada i vježbanja

7. P: Kada planirate imati sljedeći nastup?
O: Sad je vrijeme treniranja, priprema za Memphis, a i nastupi su dio dio tog pripremnog perioda. U našem repertoaru imamo osim autorskih pjesama i obrade starih blues klasika,do obrada u blues formatu nekih pjesama koje same po sebi nisu blues.

Sunnysiders - Anything You Do


8. P: Veselite li se putovanju u Memphis, glazbenoj meki SAD-a?
O: Izrazito se veselimo, Memphis je prepun sunčanih ulica. Doslovno svaka ulica ima svoje mjesto u povijesti bluesa i rock'n'rolla. Pošto se aktivno bavimo videom ( dječja emisija "Dica sritnih lica") sigurno ćemo snimiti i dokumentarac o našem putu u Memphis

9. P: Osim Memphisa postoje li još kakvi planovi za budućnost?
O: Postoje, ali korak po korak, prioritet nam je da se što bolje pripremimo za blues challenge. Tu će nam savjetima puno pomoći i ostali članovi hrvatskih blues snaga, pogotovo oni koji su već bili u Memphisu.

Sunnysiders - Bad Dream Dance


10. P: Kada možemo očekivati album prvijenac?
O: Postoji već pregršt naših pjesama, neke ćemo sigurno snimiti prije odlaska u Memphis, a album je jedan od naših slijedećih koraka.

11. P: Koja je tajna vašeg uspjeha?
O: Ljubav prema glazbi, sa krilima ljubavi bolji je let.
[  ]

sonja jeđud i robert tabula // 09/11/2010

Share    

> interwju [last wanz]

cover: Simon Bonney (Crime and the City Solution)

Simon Bonney (Crime and the City Solution)

| 30/11/2023 | pedja |

>> opširnije


cover: ZMAJ ORKO STAR: Još ne razmišljamo o novom albumu

ZMAJ ORKO STAR: Još ne razmišljamo o novom albumu

| 21/11/2023 | horvi |

>> opširnije


cover: GORAN POLAK: 'Šarlo je kriv za sve'.

GORAN POLAK: 'Šarlo je kriv za sve'.

| 17/09/2023 | horvi |

>> opširnije


cover: DONKEY HOT - 'mi smo rock'n'roll bend'

DONKEY HOT - 'mi smo rock'n'roll bend'

| 04/02/2023 | horvi |

>> opširnije


cover: Ben Ward (ORANGE GOBILN)

Ben Ward (ORANGE GOBILN)

| 30/01/2023 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*