home > koncert > Yip Deceiver (SAD) + Lady friends and flowers (Hr) @ Tvornica kulture, Mali pogon 12/05/12

kontakt | search |

Yip Deceiver (SAD) + Lady friends and flowers (Hr) @ Tvornica kulture, Mali pogon 12/05/12

Mogu li napisati kako nismo stigli na prvi bend? Ajme, kakvo opterećenje! Moram samome sebi obećati da je ovo zadnji put da odlazim na koncert nekog benda koji fakat želim čuti ako usto moram pisati i o nekom našem bendu, iz sigurnosnih razloga... Nije stvar u tome da su Lady friends and flowers (otprije poznati ovdje) loši, ili bez duše, da ne znaju odsvirati dvije stvari, ne, već mi jednostavno nisu sjeli, a ne mogu pojmiti zašto bi njihov nastup bio uparen s YIP Deceiverom. Evo, zapisao sam si par pozitivnih stvari koje moram napomenuti o drugom nastupu, dok za prvi nemam ništa. Jedino pozitivno, a što je daleko važnije od ikakvih riječi jest njihova glazba koju možete poslušati na myspace profilu benda.
[ Lady friends and flowers ]

Lady friends and flowers   © ulysea

Predepresivno? Možda, ali ipak zanimljivo. Tokom nastupa, između pjesama, umjesto frontmena depresivca dobijemo loš pokušaj transformacije u zabavljača publike kojem puca glas na pola posljednje riječi u rečenici... Uglavnom, pojede ga trema što je sasvim prihvatljivo i razumljivo, ali možeš biti pojeden od treme i ne trudit se toliko.
[ Lady friends and flowers ]

Lady friends and flowers   © ulysea

OK, sad mogu dalje? YIP Deceiver su nas brzo privukli u prvi red gdje smo proveli cijeli nastup. I odmah je krenula priča, opušteni Davey je započeo spominjajući umor od dvodnevnog nespavanja, o putu iz Italije kroz Sloveniju gdje su ih opljačkali, a natuknuo je i kako bi se morali opet zaputiti do Italije te koliko bi to moglo biti zabavno bez prebite pare. Što se svirke tiče, što god da su izvodili, a to je bila vrtnja semplova, pritiskanje tipke koja radi OH! zvuk, sviranja klavijatura, povremeno i basa, te naravno, pjevanja, sve je zvučalo fantastično! Iako je Davey, pogledavajući u Dobbiea, samozadovoljno izjavio kako je sve napola krivo.
[ Yip Deceiver ]

Yip Deceiver   © ulysea

Uglavnom, upravo je taj dio njihova nastupa razlog zbog kojeg bih svakoga potjerao da ovaj projekt (sa strane ili kakav već) posluša uživo prvom sljedećom prilikom. Naravno, ako žele vidjeti jednog veselog seksualnog manijaka i njegovog mlađeg pristojnog frenda kako uživaju u međusobnom nasmijavanju i prepucavanju, uz nekoliko živahnih pjesama koje zvuče, eto, veselo, bez obzira na njihov izvor stvaranja - genijalni ljudi koji rade sranja i ostali motivi stvaralaštva.
[ Yip Deceiver ]

Yip Deceiver   © ulysea

Davey se prisjetio i svoje prve posjete Zagrebu s Of Montrealom kad su gostovali u "K-SET-u" (tako je to izgovarao: K-SET; K kao K, a ne /keɪ/), a za taj je nastup rekao kako mu je bio najbolji ikada, šmrc. Prije neke od pjesama, Davey je najavio kako će nam Dobbie zasvirati na basu što je publika toplo pozdravila, izrazio čuđenje nad takvom reakcijom i objasnio kako nema stalka za mikrofon tako da Dobbie neće moći pjevati za nas pa nas optužio da mi to možda ne želimo... Dobbie je kasnije dobio stalak, a osim što smo bili zakinuti za njegovo pjevanje tokom te pjesme, bili smo zakinuti i radi otkazivanja jednog aparata za koji je Davey napomenuo da je polovica Dobbieva nastupa.
[ Yip Deceiver ]

Yip Deceiver   © ulysea

Na kraju nastupa nisu imali kamo, a publika ih nije baš puštala da prođu pa su odsvirali još jednu stvar, pod uvjetom da ulete u publiku i da ih što više ruku dodiruje istovremeno. Nas su nekako zaobišli. Nisam ostavio mnogo prostora za osobni dojam, ali da me nisu dojmili, ne bih natipkao sve ovo. Osim ova dva nastupa, uslijedio je komad programa uz D.J-a, dva ili tri, plesnom glazbom i malim brojem plesača, barem tokom prvog sata ostatka večeri.
[ Yip Deceiver ]

Yip Deceiver   © ulysea

Sve u svemu, s obzirom da mi je subota bila radna i to debelo prekovremeno, zabavio sam se mnogo više nego što sam očekivao. Pa sad ti propusti sljedeći raspašoj kad ti doleti nekakav projekt (sa strane ili onaj glavni) ekipe iz Of Montreala.

trash // 16/05/2012

> vidi sve fotke // see all photos

Share    

> koncert [last wanz]

cover: Noflipe, Martin Ladika @ Dva Osam, 21/03/2023

Noflipe, Martin Ladika @ Dva Osam, 21/03/2023

| 28/03/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 26/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 24/03/2024 | dora p |

>> opširnije


cover: TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

| 20/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

| 20/03/2024 | bir |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*