home > koncert > TROBEZOVE KRUŠNE PEĆI - VIVA GLORIO, 8.travnja, 2006., Krivi put, Zagreb

kontakt | search |

TROBEZOVE KRUŠNE PEĆI - VIVA GLORIO, 8.travnja, 2006., Krivi put, Zagreb

Nema šta drugo da se kaže osim - perfektno, brilijantno, izvrsno, savršeno besprijekorno, čisto rockerski... Trobezi - Viva Glorio su po drugi puta u roku od mjesec dana potvrdili da su ako ne najbolji, ono jedan od najboljih domaćih rock sastava trenutne scene.
[ tkp ]

tkp   © horvi

Drugi koncert Trobezovih krušnih peći nakon ponovnog okupljanja pokazao je da sastav premda kreće sa nultih pozicija kao običan demo-band već sada ima izuzetnu količinu zrelog materijala, rafinirane glazbe, te osmišljeni scenski nastup i zavidnu brojku stare publike koja ih je pratila tijekom njihovog rada u prvoj polovici osamdesetih godina prošlog stoljeća. Na ovom sastavu koji će kao što su najavili postepeno mijenjati ime u Viva Glorio, je na redu da pokuša stvoriti vlastitu audijenciju koja bi se sasvim lako mogla "pomladiti" jer je njihov glazbeno-scenski performance nadasve pristupačan, moderan i lišen bilo kakvih nepotrebnih banalizacija i špekulacija koje bi mogle zamirisati na "sumnjivo" art-porijeklo. Oni su prije svega čvrst i uigran rock sastav koji vrlo vješto, spretno i znalački provodi sve najbitnije činjenice rock kulture u izuzetno glazbeno štivo.
[ tkp ]

tkp   © horvi

Sadržaj njihovog koncerta bio je otprilike vrlo sličan onome što su prezentirali prije mjesec dana u KSET-u, dakle u stalnoj formaciji sastavljenoj od gitare, bubnjeva, basa, te Beginog vokala i njegovih efektnih poteza na n-synthu. Ne treba spominjati da su savršeno dobro izveli cijelokupni koncert koji je trajao nekih sat i kusur vremena pred ugodno popunjenim prostorom nekadašnje Močvare koja već dugo vremena nosi naziv Krivi put. Koliko im je važan live nastup i savršeni zvuk u kojem sve štima do briljantnosti govori i podatak da su se za tonsku probu i zvuk pripremali gotovo 6-7 sati uoči nastupa.
[ tkp ]

tkp   © horvi

Inače, u Krivom putu sam gledao nekoliko koncerata koji su prošli manje-više u ne prevelikoj kvalitativnoj razini, što zbog ne previše dobrog "feedbacka" publike ili vrlo lošeg razglasa, no Trobezi ili Viva Glorio su bez ikakve sumnje još jednom dokazali da u njihovu kvalitetu nikako ne treba sumnjati i da su kadra odsvirati veliku rock priredbu bilo gdje da ih se servira. Pošto osobno još nisam ovladao njihovim cjelokupnim opusom (hoću reći naslovima njihovih kompozicija), mogu samo spomenuti nazive skladbi koje se nalaze na njihovom demo materijalu - "Lassie", "Big Brother", "Superbombačudo" i "Dispareunia" koji su bili sastavnim dijelom njihovog večerašnjeg repertoara, dok je ostatak glazbenih komada činio otprilike vrlo sličan art rock sa podebljanim zvukom režave i disciplinirane bas gitare, čvrstih i moćnih bubnjarskih ritmova koji dižu veliku količinu adrenalina, te sjajni, na momente minimalistički akordi gitare i Begin jednostavan vokal uz potporu spomenutog n-syntha iz kojeg je povremeno ispuštao raznorazne efektne zvukove.
[ tkp ]

tkp   © horvi

Osim što vokalizira i barata n-synthom, Bega u svakoj kompoziciji izvodi ples - solo točku u kojoj mahnitim mahanjem rukama i različitim pokretima prikazuje vlastitu viziju umjetnosti. Kao što se može zaključiti iz navedenoga, njihova glazba i cjelokupni predstavljeni materijal je prije svega unikatan, a oni sami kažu da prilikom skladanja kompozicija teže prvenstveno originalnosti, te u slučaju da im nešto zamiriše na plagijat, istu ideju odmah napuštaju u potrazi za nečim intrigantnijim, inovativnijim i uzbudljivijim. Stoga su njihove kompozicije rafinirane i filtrirane kroz mnoge katalizatore kao žito prosijano kroz gusto sito kako bi se riješilo nepotrebnog kukolja, te niti jedna nema međusobne sličnosti što dovoljno govori o njihovom kompozitorskom talentu, radu, ustrajnosti i afinitetu.
Pred otprilike 150 ozarenih i pretpostavljam oduševljenih posjetitelja (između ostalih bili su prisutni Pjer Žardin "Genijalci" i Igor Pavlica), koncert je prošao u najboljem mogućem ozračju u kojem je sve štimalo i funkcioniralo na najvišljoj mogućoj razini. Glazba perfektna, razglas odličan, Trobezi - Viva Glorio na visini najboljih rock artista, Krivi put fino popunjen, piva jeftina (10 kn), upad besplatan i... šta će te bolje?!
[ tkp ]

tkp   © horvi

Sada valja očekivati njihov novi nastup negdje na nekom drugom mjestu i nadajmo se u skoroj budućnosti njihovom povratničkom studijskom albumu. Viva Glorio!

horvi // 13/04/2006

Share    

> koncert [last wanz]

cover: 8. Diy Hc Pank Intermezzo @ Nigdjezemska, Zadar, 24-25/07/2020

8. Diy Hc Pank Intermezzo @ Nigdjezemska, Zadar, 24-25/07/2020

| 30/07/2020 | terapija |

>> opširnije


cover: VELI JOŽE BAND, 10. VII, 2020., Kvaternikov trg, Zagreb

VELI JOŽE BAND, 10. VII, 2020., Kvaternikov trg, Zagreb

| 13/07/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: DUNJA KNEBL feat. KOLOLIRA + DUNJALUK, 1.VII 2020., Močvara, Zagreb

DUNJA KNEBL feat. KOLOLIRA + DUNJALUK, 1.VII 2020., Močvara, Zagreb

| 03/07/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: CHRIS ECKMAN + Ana Kravanja & Samo Kutin @ Močvara, Zagreb, 26/05/2020

CHRIS ECKMAN + Ana Kravanja & Samo Kutin @ Močvara, Zagreb, 26/05/2020

| 27/05/2020 | pedja |

>> opširnije


cover: EINSTÜRZENDE NEUBAUTEN, 15.IV 2008., Pogon Jedinstvo, Zagreb

EINSTÜRZENDE NEUBAUTEN, 15.IV 2008., Pogon Jedinstvo, Zagreb

| 21/05/2020 | horvi |

>> opširnijewell hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*