home > koncert > DEBELI PRECJEDNIK , OVERFLOW / PAUK / 13.05.2006

kontakt | search |

DEBELI PRECJEDNIK , OVERFLOW / PAUK / 13.05.2006

Ovaj dan je osim nogometnog spektakla i posljednjeg kola 1. HNL donio i glazbeni spektakl.
Pred skoro prepunjenim "Paukom" promovirana su 2 veličanstvena albuma. Nisu ovo bile samo spektakularne promocije godine, ove su promocije zasigurno najljepši događaji koji su se dogodili na domaćoj sceni unatrag posljednje 2 godine.

Kako je riječ o dva "diva" domaće punk/rock scene naravno da ne možemo govoriti o predgrupi jednih ili drugih. Za Predgrupu su se pobrinuli Debeli precjednik u suradnji s organizatorom. Na želju istih, predgrupa su bili mladi melodični punk bend iz Zagreba. NervousStand. Energičan nastup i zanimljive melodije koje bi publici vrlo lako mogle postati ugodne za uho. Dostojno su otvorili vrata spektakla, te još jednom dokazali kvalitetu i put ka uspjehu slijedeći svoje uzore.

Nakon kraće pauze i pripreme DEBELOG PRECJEDNIKA, prije početka promocije na binu se popeo Mr.Moonlee. Veliki limun u kimonu s crnim pojasom, identičan logou izdavačke kuće. Predstavio je svoju novu poslasticu DP, te na štandu svoje distribucije ponudio novi CD "Through The Eyes Of The Innocent" + majica za 100 kn. Tko nije uspio uloviti novi materijal isti može potražiti na stranici izdavača www.moonleerecords.com.
Svoj nastup započeli su starim hitovima kao što su "Justify Lying", "Ready To Fight", "Drowning" , a nakon toga pržio je zasigurno jedan od novih hitova "Waste Of My Time". Novi DP je postao žešći, upotpunjeniji metalskim melodijama u kombinaciji s melodičnim punkom, a osim toga i tematika pjesama dobila je političkog karaktera. To nam govori i izgled novog covera koji je opet fantastično dizajniran.
Kako bi nastup bio još dinamičniji bilo je i jedno gostovanje. Pjesmu "Lajavo pseto" otpjevao je njihov prijatelj Tucman kojeg znate kao pjevača "Lasting Values-a".
Od novih pjesama još smo čuli i "Guilty Conscience", "Marionette", "Now I Lose" a za kraj su nam odsvirali "Farmersko srce" opet uz napomenu da se ne radi o navijačkoj pjesmi, nego pjesmi o prijateljstvu.
Pohvalio bih novi materijal koji nakon preslušavanja kod kuće također zvuči odlično. Ima izvrsna rješenja melodija, vokala, back vokala,.. . Cjelokupni dojam čista petica.
[  ]

U velikom povratničkom svjetlu nakon DP na bini se pojavio OVERFLOW. Ovacije brojnih fanova koji su došli iz Koprivnice i Varaždina doista su bile glasne. Nova postava sada je 2+2. Dva koprivničanca i dva varaždinca. Vidjeli smo i neke od starih članova koji su došli pogledati jer njihova zamjena dostojna svirati u bendu ovakve klase.
[  ]

Nastup su započeli s novom stvari "Raver", a kako su išli rifovi tako su se pojedinačno pojavljivali na stageu. Nastavili su sa starijim stvarima poput "Sun Is Wearing A Suit Of Badges", "I Kill", "Doctor's Tune" a poslije toga opet udarili po novima "Wasted", "Get Away", "Swallow". Vidjelo se njihovo blistanje od sreće povratkom na scenu. Tako je najstariji član Žika poveo obnovljenu postavu i pokazao što treba raditi. Gitarist i basist također su energično nastupali te dosta vremena proveli na koljenima. Uslijedile su opet stare stvari, pa nove. Baš kao što je osmišljen i album. Dečki su se vratili i dva puta na bis. Jednom iz opravdanih ovacija, a drugi puta i malo manje, no svakom bi nakon dugo vremena izbivanja sa scene odgovarao i manji aplauz. Cijeli nastup zabilježili su brojni kamermani i fotografi za DVD "Live At...Parties" kojim žele dokazati povratničku atmosferu.
[  ]

Točku na "i" ove večeri napravio je reperski dvojac iz Osijeka. USRO & ŽVALJO. Zahvalili su se Debelom precjedniku i Overflowu što su im bili predgrupe i počeli svoj nastup. Započeli su pjesmom "Molitva za mir" obučeni u primjerenu vojničku uniformu. Usred pjesme otrgnuli su uniformu te pokazali pravu repersku odjeću. Nakon toga slijedila je "Mati je žedan" te glavni hit "Jadna ti mati Nykanen" na koji su vrištali svi prisutni, od maloljetnih curica, pankera s irokezom do kroničnih alkoholičara koji su pijani ležali po podu dvorane.

leonidas // 15/05/2006

> vidi sve fotke // see all photos

Share    

> koncert [last wanz]

cover: 8. Diy Hc Pank Intermezzo @ Nigdjezemska, Zadar, 24-25/07/2020

8. Diy Hc Pank Intermezzo @ Nigdjezemska, Zadar, 24-25/07/2020

| 30/07/2020 | terapija |

>> opširnije


cover: VELI JOŽE BAND, 10. VII, 2020., Kvaternikov trg, Zagreb

VELI JOŽE BAND, 10. VII, 2020., Kvaternikov trg, Zagreb

| 13/07/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: DUNJA KNEBL feat. KOLOLIRA + DUNJALUK, 1.VII 2020., Močvara, Zagreb

DUNJA KNEBL feat. KOLOLIRA + DUNJALUK, 1.VII 2020., Močvara, Zagreb

| 03/07/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: CHRIS ECKMAN + Ana Kravanja & Samo Kutin @ Močvara, Zagreb, 26/05/2020

CHRIS ECKMAN + Ana Kravanja & Samo Kutin @ Močvara, Zagreb, 26/05/2020

| 27/05/2020 | pedja |

>> opširnije


cover: EINSTÜRZENDE NEUBAUTEN, 15.IV 2008., Pogon Jedinstvo, Zagreb

EINSTÜRZENDE NEUBAUTEN, 15.IV 2008., Pogon Jedinstvo, Zagreb

| 21/05/2020 | horvi |

>> opširnijewell hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*