home > koncert > NO WATER PLEASE @ Festival Lent 2008, Maribor (SLO), 29/06/2008

kontakt | search |

NO WATER PLEASE @ Festival Lent 2008, Maribor (SLO), 29/06/2008

Ne vode hvala

Iako nam je prvotna namjera bila otići pogledati prvu polovicu koncerta Jinxa na glavnoj pozornici, pa se zatim vratiti na Večerov oder gdje su u isto vrijeme svirali francuski brassband No Water Please, plan su nam pomrsili upravo posljednje spomenuti. Naime, na putu do Jinxa, taman smo došli na početak ovih ludih Francuza koji su nas tako oduševili da će druženje sa ponovno okupljenim Yayom i društvom, morati pričekati neku drugu priliku.
[ No Water Please ]

No Water Please   © Saša Huzjak

No Water Please su vesela sedmeročlana pariška skupina i to u sastavu truba, trombon, sax, dva bubnja, gitara/benjo, tuba te povremeno vokali. Glazba koju oni izvode bi bilo najlakše opisati uspoređujući ih sa dobro nam znanim Youngblood Brass Bandom čiji su komad "Brooklyn" s albuma "center:level:roar" (2003.) i izveli sinoć. No, da ne bi ispalo da su oni samo njihova francuska kopija, moram reći da se od njih poprilično razlikuju, prvenstveno u većem rasponu stilova koje izvode.
[ No Water Please ]

No Water Please   © Saša Huzjak

Miješajući stilove od veselih ska tonova, preko jazzy atmosfere, kubano i dub reggae ritmova, te hip-hop elemenata, do funky plesnih zvukova i daška Orijenta, No Water Please, ovo večer preimenovani u, kako nam je rekao trubač Julien na početku koncerta, "Ne vode hvala" (što, na oduševljenje domaće publike, nije bilo jedino što se naučio na Slovenskom jeziku - svaka čast za trud, pogotovo najavu od par rečenica!), započeo pred ne baš prevelikom publikom (em Jinxi u isto vrijeme, em finale Eura, em nedjelja nakog udarničkog vikenda) koja se ipak povećavala, što je za besplatni Večerov stage zapravo normalna pojava, kako je koncert odmicao.

Bend je bio naprosto sjajan uživo i manjak publike nije umanjivao njihov entuzijazam - svi članovi stalno skaču (uz obavezno glupiranje), mijenjaju pozicije na pozornici, a mijenjaju se i osobe na glavnom vokalu i vidi se da se zapravo jako dobro pritom zabavljaju, tako da sve skupa nije samo sjajan glazbeni, već i vizualni doživljaj. Bila je to inače zadnja večer njihove mini Slovenske turneje koja je još prije Lenta obuhvatila gradove Ljubljana, Radlje i Tolmin, i sami su priznali da im je bilo tu odlično, ali da su previše i partijalo - očiti profesionalci kakvi već izgleda jesu, na njima se to nije dalo vidjeti.
[ No Water Please ]

No Water Please   © Saša Huzjak

Kako je već kod trubačkih grupa na ovim širim prostorima i red, furioznu završnicu koncert dobiva kada se sam oficijelni nastup završi te kada bend dođe u publiku - iako to ovdje nije bilo očekivano, bilo je vrlo efektno i odmah je dovelo još ljudi u publiku. I kao da to ne bi bilo dovoljno, na drugu pjesmu tog ekstra bisa, dolazi i brojna ekipa domaćih "Brass Band Radlje" i sjajna završnica još sjajnijeg koncerta može početi!

Kada kažem da smo poprilično izmoreni od lude subotnje večeri, koja je u odličnom međunarodnom društvu novih i starih prijatelja potrajala na after partijima do 7 ujutro, došli na koncert, a s njega otišli potpuno raspoloženi, to vjerujem dovoljno govori koliko Energije pružaju ovi sjajni momci!
[ No Water Please ]

No Water Please   © Saša Huzjak

Kako o bendu do samog festivala nisam znao ništa, No Water Please, su do sada uvjerljivo najugodnije iznenađenje / otkriće Lenta. No, kako je festival tek počeo, vjerujem da će takvih iznenađenja biti još...

sale // 01/07/2008

> vidi sve fotke // see all photos


PS: Uz malo reklame, No Water Please su odličan ubod za koncertnu veselicu i mogu ih bez problema zamisliti u nakrcanom Pauku ili nekom domaćem open air festivalu - mi ćemo iskoristiti naše kontakte i prenijeti riječ dalje, a slobodno to učinite i vi!
Share    

> koncert [last wanz]

cover: KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 26/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 24/03/2024 | dora p |

>> opširnije


cover: TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

| 20/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

| 20/03/2024 | bir |

>> opširnije


cover: JABADERA + COLOSTRUM, 07/03/2024, Sax, Zagreb

JABADERA + COLOSTRUM, 07/03/2024, Sax, Zagreb

| 11/03/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*